אבא לא רוצה את העובדת הזרה

צביצב3

New member
אבא לא רוצה את העובדת הזרה

מזמן לא בקרתי כאן כי אני מנסה להתנתק ולהתעלם מהמצב כשזה אפשרי. למזלי יש לי ילדים קטנים שדורשים גם הם תשומת לב, כך שקל לי להתנתק. כל פעם שקורה משהו אני אוהבת לחזור לפורום ולראות שכולנו באותה קלחת. אני שואבת עדוד ומקבלת תשובות לשאלותי. תודה רבה לכולם. ביום ראשון הגיעה לבית הורי עובדת מאוד נחמדה ומלאת רצון טוב. אבא שלי לא רצה שתגיעה מישהי אבל אמא שלי כבר התמוטטה וגם היא הבינה סוף כל סוף שאין לה ברירה. אבא טען לפני כן שאין צורך באישה והם שניים בבית שמסוגלים לטפל בעצמם (כאשר כל הטפול נופל על אמא כמובן). כשהגיעה העובדת הוא התנהג אליה מאוד יפה ובנימוס. הוא לא אמר כלום ולא התנגד לה. אבל מאז שהגיעה עשה כמה מעשים מאוד חריגים. בלילה הוא ישן עם תחתוני חיתול. שלשום בבוקר אמי לא מצאה אותם במקומם הרגל. מאוחר יותר מצאה את התחתונים המלוכלכים בפריזר. אתמול בלילה ירד כמה פעמים מהמיטה, בדר"כ קם רק פעם אחת. הבוקר כשהעובדת רצתה לנקות במקלחת היא מצאה שעשה את צרכיו שם וכיסה בשטיח גומי. אמי צלצלה אלי נסערת. היא חושבת שהוא עושה לה דוקא. כלפי חוץ הוא נחמד אבל מסמן לה שהוא לא רוצה את האשה (שלדעתו באה כדי לעזור לאמי. או שהוא חושב שאמא לא ממלאת את תפקידה או שלא מבין את מצבו.) ההתלבטות היא האם להתעלם או לומר לו שאם ימשיך להתנהג כך הוא ילך למוסד. אמא כל הזמן נזהרת לא לפגוע בו. כושר הביטוי שלו מאוד נפגע וקשה לשוחח איתו ולכן קשה לדעת מה הוא מבין.

אני רחוקה מלהיות שמרנית,

אבל גיליתי שלגברים קל יותר עם מטפל גבר ולא עם אשה. גבר לא מפסיק להיות גבר בשום גיל ובשום מצב.

ענתי44

New member
אבא לא עושה דווקא../images/Emo24.gif

את לא צריכה להתנצל, יקירה, שאת מתנתקת ולא גולשת לפורום יום יום. את רצוייה וברוכה מתי שאת חשה צורך. זה נהדר שאמא שלך הצליחה להבין שהיא חייבת עזרה. כי יש לא מעט קשיים עם האדם המטפל להכניס אדם נוסף הביתה.וזה כבר סיבה לחייך. תסבירי לאמא שלך שאבא לא עושה דווקא שזה המחלה מדברת מגרונו והמחלה הגורמת לו להתנהג באופן שכזה. תחשבי על חולה אלצהיימר כאביר במסדר הממלכה, אלא מה? השיריון העוטף והמגן שלו נסדק, והוא חשוף לפגיעת חרב. ככה אבא שלך, האלצהיימר פוגע ביכולתו לתפקד וכל דבר חדש מלחיץ ומפחיד אותו, ואין לו את כלי החשיבה שעכולים לעזור לו. הצטרפות אישה חדשה הביתה גורם לכאוס בעולמו. ולכן הוא עושה דברים חריגים. יתכן מאוד שהיו קורים, גם ללא הכנסת מטפלת. לאמא שלי היו ימים קשים, ללא סיבה מוסברת בהם היו לה נסיגות בתובנה ובתפקוד היום יומי. בהתחלה צרחתי עד השמיים וחזרה ורק הלחצתי אותה יותר, וכשהייתי רגועה וניקיתי בשקט גם היא נרגעה. כשנכנס אליי הביתה הבחור הראשון מאז שאמא חלתה היא היתה נסערת מאוד. אמא א' הבריאה, התפללה לקדוש ברוך הוא שאני אתחתן, אמא ב' חולת האלצהיימר, היתה בהיסטריה. היא הגיבה קשה ולא עזבה אותי לרגע. התגלגלה עם הכסא גלגלים אחרי אפילו לשירותים. בשיחה שהיתה לי עם עו"ס, הבנתי שזה מאיים עליה ולמדתי להבליג ולהרעיף עליה תשומת לב, והיא נרגעה. את החבר שלי כיום היא ממש אוהבת. אתמול שוחחה איתו בטלפון ושאלה אותו מתי יבוא שוב ואמרה שהיא מתגעגעת אליו. סבלנות יקירה, ואבא ירגע, ואמא שלך תחוש הקלה כל כך גדולה שיש מי שמטפל באבא.

למעלה