אורי ואבא
מאד קשה לי לכתוב בפורום- בעיקר בגלל האחריות שאני מרגישה כלפי כל מילה... וע"כ אני מקמצת מאד בדברים שלי. ברור שאשמח על הזדמנות למפגש ולדיון לעומק בדברים עם כל אחד מכם- ועם אורי, יש לנו הרבה הזדמנויות- וברור שכאן זה לא יתמצא.
אבל רציתי להראות לכם דבר מעניין שקרה ביניכם. אבא- אתה מסתיר מהבן שלך את המחלה, כי אתה מקווה בשבילו---- וגם בשבילך --- שעד שתיאלץ לגלות לו יהיה מרפא ואולי זה ייחסך משניכם. ומה עושה אורי??? מעמת אותך עם המציאות , כפי שהוא תופס אותה כאיש מדע- לא יהיה מרפא מוחלט , הוא טוען! התקווה שלך היא אשליה... מה עשה לך העימות הזה? איך אתה מגיב אליו? האם זה יבריח אותך מהפורום? האם זה מכאיב לך? האם זה גורם לך לכעוס עליו? או שאולי אתה אומר לעצמך- יש משהו בדברים שלו... אני צריך להתכונן לאפשרות כזאת???
ברמה שונה אבל גם דומה- זה מה שקורה לנו ההורים מול הילדים שלנו. אנחנו רוצים להגן עליהם מפגעי החיים אבל גם רוצים להכין אותם לחיים האמיתיים. הדרכים שונות, אבל המטרה דומה וטוב שיש דיונים כאלה כדי שניחשף לכל מיני אפשרויות ונבחן אם האפשרות שאנחנו בחרנו היא הטובה ביותר או שאולי כדאי לשנות מעט.
ואני מבקשת להדגיש משהו שנדמה לי שסיאפניקית התייחסה אליו קודם. מילים- זה לא הכלי היחיד שאנחנו מעבירים מסרים לילדים. הילדים חווים אותנו בדרכים שונות. הם שמים לב לתגובות גופניות שלנו, למחוות, לרמזים- ולכן, בדרך זו או אחרת הם קולטים מאתנו את מה אנחנו באמת חושבים עליהם, על המחלה או אי המחלה שלהם, על המסוגלות שלהם, על מה אנחנו חושבים לגבי העתיד שלהם. חשוב מאד שתהיו מודעים היטב לרגשות שלכם ואם קשה לכם- לנסות לראות איך אפשר להקל עליכם. כי בסופו של דבר כל מה שאתם מרגישים, חושבים וחווים עובר ביודעין או שלא ביודעין לילדים שלכם.