אבא לקח את אמא לטיול

justme007

New member
אבא לקח את אמא לטיול

זאת הפעם הראשונה מאז שהיא חלתה לפני שנתיים שהוא לקח אותה. כבר שנים שהם הולכים לטיול שכונתי בצפון עם החברים שלהם. אבא שלי היה מאוד מאוד לחוץ לפני שהוא הלך והתחרט ככ הרבה פעמים ורצה לבטל. כל הזמן אמר לי: "זה הטיול האחרון ...". הוא אמר לי שאם יהיה משהו הוא יחזור עם אמא ישר הבייתה. אני ככ מפחדת שהם לא הסתדרו שם ושהוא לא יחטוף התקפת עצבים או משהו. הוא מאוד מתבייש שהחברים שלו ושאר האנשים לא יבינו את המחלה של אמא ושהיא תעשה לו בושות עם ה"שבת שלום". אני גם מאוד מפחדת שלשניה הוא לא ישים עליה עין ושהיא תעלם לו.

אירילה

New member
האם יש לאבא נייד?

הסירי חששות מליבך ,אני חושב שאם אבא שלך לקח עליו אחריות שכזו ,בוודאי שהוא מבין גם את המשמעות. בכל אופן טוב תעשי איתו באם תיצרי איתו קשר מידי פעם שייהנו. גרשון

justme007

New member
תשמע משהו מצחיק....

אבא שלי הוא מסוג האנשים שאם הם יצליחו להפעיל את הוידאו והטלוויזיה בו זמנית אז נגיע לשחרית הימים. קניתי לו בשנה שעברה פלאפון, ואבא לא ככ שומע טוב, אז שמתי לו את זה על רוטט. אז ניסיתי מלא פעמים להתקשר אליו והוא פשוט לא עונה. אז שמתי לב שהוא לא משתמש בו, אז שאלתי אותו: אבא למה אתה לא משתמש בפלאפון שקניתי לך? יודע מה הוא ענה לי? חח...אני צוחקת שאני נזכרת. הוא אומר לי: הפלאפון לא טוב! אני שואלת אותו: למה אבא? הוא אומר לי: הוא חישמל אותי, נראה לי שיש בו קצר....חח קולט? הוא לא יודע מה זה רוטט, הוא חושב שהפלאפון מחשמל אותו, אז וויתרתי על הרעיון. הפעם לקחנו את הטלפון של המלון, והפלא ופלא, היום זה פעם ראשונה בחיים שלי אני חושבת שאבא שלי דיבר איתי בטלפון יותר מ5 דקות, כי הוא לא אוהב לדבר בטלפון, הוא סיפר לי שזה הטיול הכי יפה שהיה להם אי פעם, לקחו אותם לצפון לאיפוא שהיה את המלחמה עם החיזבלה והוא מאוד נהנה, הוא גם אמר לי שאמא מאוד נהנית גם כן - אז נרגעתי. נשאר להם עוד יומיים להיות שם, אני מאוד מקווה שזה ימשיך ככה, כי לפחות ככה אבא לא מרגיש מוגבל.

ענתי44

New member
../images/Emo6.gif

זה מזכיר לי כשקניתי לאמא פלאפון, כמה חודשים לפני שהיא החלה לגלות סימני מחלה והיא לא הצליחה להשתמש בו. אז אמרתי לה שכמו במעבר חצייה כשלוחצים על הירוק זה לדבר ועל האדום זה לסגור. חחח טוב שלא עצרו אותה על איציות לאדום. היא לא הסתדרה איתו ולפני כמה חודשים נתתי אותו. זה נהדר שהוריך נסעו. חשבי חיובי.... וחס וחלילה קורה משהו, הרי במדינה הקטנה שלנו את די מהר בצפון. מאחלת להם טיול מהנה

justme007

New member
תודה ענתי

אני כבר מתגעגעת אליהם, במיוחד לאמא. באמת מצחיק הרמזורים - חח, אולי אני אנסה להסביר לאבא בשיטה הזו - אולי יש תקווה. אני לפעמים שואלת את עצמי איך יצאתי כמו שיצאתי (אני פריקית של מחשבים וגאג'טים) ואף אחד במשפחה שלי בכלל לא בכיוון.

ronnyw

New member
ג'סטמי, אם אני יכולה להוסיף מילה...

גם אני עברתי את שלב הטלפון הנייד עם הורי, גם אני נכשלתי קשות. להבנתי, מה ש"שבר" אותם היה , כדברי ענתי, הכפתורים הירוק והאדום. בטלפון הישן והטוב (שלא היה אלחוטי), כשהיה צלצול - הרמת את השפופות ושמעת. לא היה צורך ללחוץ על כלום. גמרת לשוחח - הנחת את השפופרת וזהו. לא עשית שום אקט של סיום. אם רצית לחייג - לחצת או חייגת את הספרות - וזהו. הצורך ללחוץ על SEND בתחילת ובתום שיחה לא נקלט אצל ההורים. שום דבר לא עזר. גם אם בסיום שיחה, כשאני בצד השני, הייתי אומרת "ועכשו, שאגמור את המשפט, חלחץ על הכפתור הירוק" - יוק. הנייד נשאר דולק עד סוף הדורות. זה היה גם עם אבא וגם עם אימא. הם לא הצליחו להתקשר ממנו ולו פעם יחידה אחת!! ואם במצב רגיל לא הצליחו - מה היה קורה בלחץ של מצב מצוקה (שזו היתה מטרת הטלפון הנייד?) אז אחרי חודשיים לקחתי להם את הנייד ותמה הפרשה

שימוש במכשירים חכמים

הורי המבוגרים מאד 85 ו 88 כמעט, ברוך השם אינם חולים במחלות הדמנציה אך גם הם לא יכולים ללמוד בקלות להשתמש במכשירים חדשים. כל הטכנולוגיות החדשות ובעיות הראייה שלהם מונעות מהם הבנה ויכולת שימוש. לכן , כולנו צריכים להבין ששימוש במכשיר נייד עם כל הפונקציות שלו קשה ללימוד לחולים שלנו וגם למבוגרים סתם. לג'סטמי היקרה , אני מאד שמחה שהורייך נסעו לטייל בצפון ומקווה שימשיכו להנות כמו שתארת ואביך יחזור עם כוחות מחודשים וקצת תקווה שאפשר לנסוע ולראות דברים ולא רק להיות בבית. גם אני עכשיו מתכננת לנסוע בעוד 10 ימים עם בעלי לפראג ומלאה חששות איך יהיה. אני כמובן מארגנת הכל , אבל אצטרך להשגיח עליו בכל מקום , כי הכל חדש וזר וכמובן עם המון המון סבלנות ויכולת ויתור. טובה

ענתי44

New member
ג'סטמי איך הטיול של הוריך

האם חזרו? האם גם הימים האחרים עברו בשלום?

למעלה