אבא מתבייש

חברה1010

New member
אבא מתבייש

בני בן כמעט 9. לפעמים כשבעלי כועס עליו
והוא בוכה אז בעלי אומר לו : ״אתה בוכה כמו ילדה״. לדעתי זה מאוד מעליב.
כשאמרתי לו את זה אמר לי שכשהוא רואה את הילד בגן שעשועים הוא מתבייש בו שמתנהג כמו בת ושזה החינוך הלקוי שלי.
אני חושבת שבני ילד מקסים. ואם רוצה שיהיה יותר גבר אז שיתחיל לעשות איתו יחד דברים ולא רק יתלונן.
מה דעתכם ?

גרא.

New member
חברה1010,כל אחד מביא לזוגיות,את דפוס החינוך

שספג בבית הוריו,ולכן התפיסה החינוכית שלכם כ"כ שונה.טוב יהיה אם תמצאו
שניכם את הזמן להגיע להדרכת הורים,אפשר לחפש גם במכון אדלר.

גרא.

New member
חברה1010,כל אחד מביא לזוגיות את

שספג בבית הוריו,ולכן התפיסה החינוכית שלכם כ"כ שונה.טוב יהיה אם תמצאו
שניכם את הזמן להגיע להדרכת הורים,אפשר לחפש גם במכון אדלר.

daniella1980

New member
אחר כך מתפלאים למה גברים לא מכבדים נשים

זה מתחיל בדיוק שם, בחינוך הזה, שלהיות בת זה גנאי, זה נחות, זו בושה. בנוסף זה בעיני סוג של דיכוי של גברים, מדכאים להם את הרגשות, מלמדים אותם שאסור להפגין רגשות, אסור לבכות ואסור חס וחלילה להיות "כמו בת". לא שמעתי עוד אף הורה אומר לבת שלו בבוז "את לא בוכה כמו בן". אז בן זוגך קיבל חינוך שוביניסטי והנה הוא מנסה להנחיל אותו לבן שלו. ועוד מאשים אותך. ורגע, בעצם את בעצמך בת, מדוע זה בושה להיות כמו בת? מדוע בכי זה רק של בת?
בקיצור מצטערת שאני לא ממש עוזרת לך, רק עצוב לי שזה כך ותהיי בטוחה שזה כך אצל הרבה. לדעתי את כן צריכה לעודד את הבן שלך להפגין רגשותיו ולא לנוון אותם. וכל המושגים האלו של "להיות גבר" הם מאוד נוקשים ופוגעניים כלפי ילד. מה זה להיות יותר גבר? להיות יותר אלים? להיות פחות רגיש? מה טוב בזה לכל הרוחות?...
יש גם סיכוי שככל שבן זוגך ירדה בו שהוא כמו בת, הוא רק יעודד אותו להמשיך לבכות "כמו בת". הוא צריך לחזק ולהעצים אותו ולא לדכא ולהקטין אותו. אולי אם יעצים ויחזק את הבטחון שלו, הוא לא ירגיש צורך לבכות על כל דבר. אם הוא יאהב אותו ויכבד אותו ואת רגשותיו, הוא לא יהיה אומלל וחסר אונים מולו. במקומך הייתי מנסה לדבר איתו להסביר לו שכהורים התפקיד שלכם לחזק ולהעצים את הבטחון של הילד לא לדכא אותו.

למעלה