ועל אלה שבאו אחריו. הם באמת מועילים ומעניינים או שהם סתם עוד סדרה של ספרים בסגנון מאה עצות לאיך לחיות נכון יותר, שכבר אחרי העצה השלישית אני מעיף את הספר לקיבינימט
בעיני הספר מרתק, גם מי שאינו מסכים עם קיואסקי יקבל נקודות מענינות למחשבה, הסופר שובר מיתוסים "שמאכילים" אותנו מילדותינו בכל מה שקשור לכסףץ לדוגמא שאדם שהולך ללמוד מקצוע ומוצא עבודה עם תנאים טובים יקבל יותר כסף מאשר אדם שלא. מי שמתעניין בנושאי כספים אני מאוד ממליצה לקרוא. ספרי ההמשך שקראתי פחות מוצלחים ודי חוזרים על עצמם. אשמח לדון על הספר.
בשביל העובדות האלה שציינת אני צריך לקרוא את הספרים האלה?? אולי אותך בילדות האכילו בבולשיט הזה. לי זה כבר ידוע מזמן שאין תמיד קשר בין השכלה למעמד כלכלי. יש לך בעיה כנראה.
יצא לי להכיר כבר אנשים כמוך, כאלה שמעמד כלכלי לא חסר אבל השכלה דיי בספק. לא מספיק להיות עשיר בעולם הזה, לבנאדם צריכה להיות גם דרך ארץ, השכלה, חינוך, תרבות, נימוסים - משהו שבילדותך לא ידעו ללמד אותך.
מצידי אתה יכול לא לקרוא ספרים בכלל, העובדה שלא טרחת לרכוש השכלה ונימוסים ממש לא רלוונטית לנושא. אני עדיין ממליצה על הספר. לך ולבעלי המזל שכמותך שאין להם בעיות הספר באמת מיותר.
ספר חובה --לא זכות אלא חובה כל הקונספט של קיוסאקי הוא שאינטליגנציה פיננסית ,מיומנות עסקית וניצול הזדמנויות בחיים היא נחלתם של רב האנשים השאלה היא איך מנצלים אותם ולכל אחד מאיתנו ישנם כישורים ויכולות ובעיקר הרבה הזדמנויות שאנחנו לא מנצלים ספר חובה---שפותח את הראש למחשבה (גם אם בפועל לא נבצע) נתחיל לחשוב כמו כלכלנים/אנשי עסקים
השיטה שמתוארת בספר מדברת על קבלת משכנתא לרכישת נדל"נ בארה"ב ומכירתו במחיר גבוה יותר. רכישת נדל"ן נוסף ומכירה תוך הגדלה מתמדת של החוב ה"טוב". דוגמה: יש לך 10000 דולר. אתה קונה דירה ב-100000$ 90% מימון. מוכר אותה ב-110000 דולר. אחרי שהחזרת את החוב יש לך 20000 דולר קנה 2 דירות ומכור אותן. חוקי המס בארה"ב מאפשרים לך לדחות את תשלומי המס כל עוד אתה מגדיל את ההשקעה וקונה עוד נדל"נ. בארץ אין אפשרות להנות ממיסוי זה. היתרונות העיקריים של השיטה הם: 1. פטור כמעט מלא ממס. (בארה"ב) 2. בנקים כמעט תמיד נותנים הלואות תמורת משכון נדל"ן (בנק לא יתן לך הלוואה אם תרצה להשקיע במניות, למשל) 3. אם אתה עושה זאת כחברה בע"מ אתה יכול להכניס את כל ההוצאות (רכב וכיו"ב) על חשבון החברה ולהנות עוד יותר מזיכויי מס) החסרונות: 1. בישראל אין פטור ממס ברכישה וקניה של נדל"ן (אלא בתנאים מוגבלים מאוד) 2. הכל עניין של מצב שוק נדל"ן. 3. מדובר במסחר לכל דבר וצריך כישורים של סוחר.
מעבר לתכנון המס הנקודתי שביצע המחבר בנדל"ן הוא מביא דוגמאות נוספות של מהלכים פיננסיים לכאורה פשוטים שהפכו אותו לעשיר המטרה העיקרית של הספר היא להביא את הקוראים לכדי הבנה /תובנה שניתן וצריך להפעיל את הראש ולדעת לנצל הזדמנויות עסקיות כאלה ואחרות ולאו דווקא להיתפס למהלך כזה או אחר שהוא ביצע
כשאתה לוקח משכתנא של 100 אלף דולר לתקופה של עשרים שנה בריבית של חמישה וחצי אחוזים, למשל, אתה צריך להחזיר לבנק 300 אלף דולר - פי שלוש! סה"כ הפסד של 200 אלף דולר,בחישוב מעע"ס, והכל בגלל תקופה ההחזר הארוכה. זאת אומרת שקיבלת מהבנק 100 אלף דולר, מכרת את הדירה (נניח) ב110 אלף דולר סה"כ נשארת ביד עם 10 אלף דולר אבל אתה עדיין חייב לבנק 300 אלף דולר. אז איפה בדיוק פה הרווח? נ.ב אם אתה שלמת על הדירה 100 אלף דולר למה שמישהו אחר יישלם לך 110 אלף דולר על אותה הדירה בדיוק? אלא אם כן אתה נוכל שיודע לזהות פראיירים שאפשר לסדר אותם.
אני יודעת שגם בישראל ניתן בקלות להשיג 90% מימון לנכס אם מבטחים את המשכנתא, כמובן שגם את ההוצאה הזו יש לקחת בחשבון. שאלתי היא: 1. האם כדאי לקנות נכס למטרת השכרה כדי ששכר הדירה יכסה את המשכנתא? 2.מה לגבי קניית דירה מכונס נכסים, האם כדאי להתאמץ?