אבא רוצה כלב הבייתה

justme007

New member
אבא רוצה כלב הבייתה

יש לי שאלה, אבא מאוד רוצה כלב קטן שישמור על הבית. כל החיים שלנו היה לנו חתולים ואמא תמיד מגרשת אותם שלא יכנסו הבייתה. הסיבה שהוא רוצה כלב זה כדי להרגיש בטוח, כי אמא הרבה פעמים שוכחת את הדלת פתוח והבית גדול והוא משוכנע שהכלב ישמור עליהם. אמרתי לאבא שאמא לא מכירה את התחושה של כלב בבית, וזה רק ילחיץ אותה כי אם הכלב ינבח או שכל יום היא תשאל: של מי זה הכלב הזה? והוא יעשה לה לכלוך אז היא תחזור להיות עצבנית וחרדה - עכשיו עד שהיא סוף סוף נרגעה קצת אז כלב נראה לי כרעיון רע ביותר. האם אני טועה? למישהו היה גם משהו דומה?

zs1957

New member
נשמע רעיון טוב בתנאי שהטיפול

יהיה על אביך.הייתי מכניסה כלב גדול כמו לברדור שהוא מאד ידידותי ואף יש כלבי נחיה מסוג לברדור לחולי אלצהיימר. אמא שלך תאהב את הכלב ולדעתי היא לא תקטר לאביך. זה כלב שניתן לאלף אותו.הכלב יביא להם אור ושמחה בבית.נראה שאבא שלך אוהב כלבים. האם גם אמא אוהבת כלבים? זהבה שחם

justme007

New member
אמא שונאת חיות - הן עושות לה "לכלוך

מאז שהיינו קטנים תמיד הבאנו חיות הבייתה, מה שאת לא רוצה, ממש גן חיות בבית. כל עוד שזה בחצר ולא בבית אז לא אכפת לאמא, אבל ברגע שהחתולים או כל דבר אחר נכנס הבייתה, האינסטינקט שלה ישר צועק: "החוצהההההההההה". שלא יהיה לכלוך בבית. עד היום יש לנו חתולים, וגם איתם אמא לא ככ מסתדרת כי היא מגרשת אותן שהן נכנסות (לא ברוע, רק מראה להם את הדלת וצועקת להם: החוצההה) אבא לא רוצה כלב גדול, הוא רוצה כלב קטן שנובח הרבה ושומר, הוא לא ממש רוצה כלב שעשועים...נראה לי עדיין רעיון לא טוב

zs1957

New member
אם אמא לא אוהבת כלבים

אז כדאי לקחת כלב קטן כמו שאבא אוהב ולקנות לו מלונה בחצר. הבעיה היא כיצד היא תגיב לנביחות הכלב? הנביחות עלולולת להכעיס אותה וה יקרה ,אם הכלב יכנס הביתה,כיצד היא תגיב?כלב משיר שערות ולעיתים גם מלכלכלך ואם היא לא אוהבת את זה זו בעיה.האם הכלב הוא לאבא ? את אומרת שאמא שונאת חיות במצב כזה לא נראה לי שאפשר להביא כלב הביתה כל טוב, זהבה שחם

justme007

New member
הוא לא ישאיר אותו בחיים בחוץ

אבא שלי הוא מסוג האנשים שמדברים לחיות, הוא דואג להם, מכין להם שרשראות מחרוזים, מבשל להם לפעמים אוכל שהם זקנים מידיי ללעוס, שהוא הולך לבית כנסת אז שיירה של חתולים הולכים איתו ומחכים לו למטה עד שהוא מסיים להתפלל ומלווים אותו בחזרה הבייתה. כלב קטן שנובח רק יפחיד אותה, אולי אני אעשה ניסוי ואבקש מאח שלי שיביא את הכלב שלהם אלינו הבייתה קצת, לראות איך היא תגיב אליו.

zs1957

New member
רעיון מצויין

תביאו את הכלב של אחיך למספר ימים ותבדקי מה תהיה התגובה. אהא שלך אוהב חיות בדיוק כמוני ואשרהו. כל טטוב, זהבה שחם

אירילה

New member
כלב - כן או לא

באופן אישי אני בעד כלבים ולא סתם אני מגדל 3 כלבים. אבל.... אנחנו יודעים כי חולי אלצהיימר נלחצים מכל דבר קטן וחדש ,בהלה ופחד עלולים להביא להתדרדרות במצב ,אני במקומכם הייתי מתייעץ קודם עם גורמים מקצועיים ולא על סמך דעתם של חברי הפורום (עם כל הכבוד והיוקרה שאני רוכש לגולשים כאן). justme007 - יש בקישורי הפורום קישור לכלבי נחיה לחולי אלצהיימר ,אני הייתי מתייעץ איתם קודם ושוב אני לא הייתי עושה ניסוי שכזה על חולה אלצהיימר מבלי להתייעץ קודם. בכל אופן שיהיה לכם בהצלחה. גרשון

justme007

New member
תודה אירילה

אבל האינסטינקט המיידי שהיה לי שהסברתי לאבא למה הוא לא יכול לקבל כלב (מוזר כי ההורים שלי ממש נהיו כמו הילדים שלי...) הוא שאמא תכנס מזה לפאניקה כי זה דבר חדש. אני גם לא בעד ניסויים, אז אבא יצטרך להסתפק בחתולים, לפחות אמא מסתדרת איתם שהם לא נכנסים הבייתה, היא אפילו מאכילה אותם עד היום, מביאה להם כל הזמן עצמות, כל עוד שהן לא מלכלכות. תודה שוב לכולם, לפחות אני לא מרגישה רעה שאמרתי לאבא את דעתי.

zs1957

New member
תומכת בדעתו של גרשון

תתיעצי עם גורמים מקצועיים כדי למנוע החמרה במצבה. אולי כדאי להתיעץ אם המאמנים של כלבי הנחיה לחולי אלצהיימר ולקבל חות דעת מהם. בהצלחה במשימה זהבה שחם

ronnyw

New member
עוד נקודה בנושא כלב

הי קחי בחשבון שכלבי נחיה לחולים, או בכלל כלבים רגועים ושקטים, (לברדורים ודומיהם) אינם יכולים להיות כלבי שמירה, כפי שכתבת. אישיותם ("כלביותם") היא כזו שהם אינם מאיימים או תוקפנים לזרים. ככה שאין קומבינה של כלב לוויה לחולה אלצהיימר שהוא גם כלב שמירה. אפשר סתם לבחור כלב, ללא "מפרט טכני", שיהווה בן כף גדול וחבר נאמן. זה כל כלב יכול... ועוד נקודה - גידול כלב כרוך בהרבה הרבה טיפול (טיולים יומיים, האכלה, וטרינרים וכו'). זה מהווה עוד מעמסה יומיומית על אנשי הבית, שממילא עסוקים בלטפל ובלהשגיח בחולים. ועוד עניין: אמא שלי תמיד שנאה כלבים. בשלב מסוים בחייה הוכנס כלב הביתה (כהמלצת רופא לעזרה לאחותי, שסבלה מבעיות רבות שלא אפרטן פה.) אימא (שהיתה אז צעירה בהרבה ובריאה לחלוטין) לא הצליחה להסתדר עם הכלב. היא השלימה עם קיומו, בגלל שצרכי אחותי קדמו לכל, אבל ממש סבלה מוכחותו. ככה שאם אני משליכה לגבי אימא שלך, שהיא הרבה יותר מבוגרת, חולה, חסרת סבלנות וכו' - קשה לי להאמין שתהפוך להיות חובבת כלבים... כך שגם אני ספקנית, כמו כל קודמי בכדאיות העניין במקרה שלכם. (לי עצמי יש שני כלבים ואני יודעת בדיוק כמה כלב יכול להוסיף ולהעשיר)

zs1957

New member
כלב הוא חבר נאמן של האדם

לי יש חתולה מצריתשהיא חכמה ומוקה ומתנהגת כמו כלב. בני בהתחלה לא אהב אותה וא רצה שהיא תכנס לביתנו.לבסוף הוא ראה את החום והאהבה שהיא נותנת לכולנו והוא התקרב אליה לאט לאט. היום הוא מאד אוהב אותה ,משחק אתה ודואג לה.אפשר לשנות דיעות אבל בודאי לא אצל חלי אלצהיימר. זהבה שחם

ברית 10

New member
כלב הביתה

אני יכולה רק לספר לך על אמא שלי. היא חיבבה כלבים אבל אף פעם לא רצתה אותם בבית בגלל הליכלוך. בתחילת המחלה היא לקחה תוך עידוד של אבא שלי כלבה קטנה מ"תנו לחיות לחיות". כלבה שעברה טראומות והיתה מאוד פחדנית. הן נקשרו זו לזו (כבר שנתיים וחצי שהכלבה אצלה) והכלבה לא זזה מאמי. כעבור חצי שנה בערך נפטר אבי וחשיבות הכלבה רק עלתה מאז. היא ישנה עם אמי במיטה ומפיגה את הבדידות. היא נותנת אהבה תמיד וללא תנאים ואמי שלא מסוגלת להתרכז או לעשות דבר ובעיקר משוטטת, יכולה לשמור על כבודה ולהגיד שהיא הוציאה את הכלבה. גם המטפלת הפיליפינית הסתגלה לכלבה והיא דואגת לארוחותיה. בקיצור - דבר מצוין ששומר על תחושה של נורמאליות אצל אמא. יש גם מזל שהכלבה לא מתרחקת מאמי ואין צורך ללכת איתה קשורה, דבר שהיה מפריע ליציבות של אמי. מקווה שהמקרה הפרטי שלנו עוזר במשהו בהצלחה בכל מה שתחליטו

ronnyw

New member
ממש התרגשתי לקרוא את דבריך, ברית 10

אין כמו כלבים בבית. כפי שכתבתי, אני מגדלת שניים. (גם חתולה אחת, אבל זה שונה) ילדי בגרו ועזבו, בעלי נעדר לעיתים קרובות, והכלבים מהווים לי חברה ונותנים לי כף ואהבה יום יום. אני משוכנעת שכלב יכול לסייע לכל פגוע - ילד חריג, נכה, זקן או סתם אדם בודד. הוא פשוט מצליח להוציא את הטוב שבנו, המון אהבה, רוך, איכפתיות, דאגה. הוא משעשע, הוא חבר, הוא אוזן קשבת - הכל. הבעיה היא, שמי ש"אין לו את זה" עם כלבים - לא יכול להסתגל. יש אנשים שכלבים או חתולים מאוסים עליהם מכל וכל, וכאלה לא יכולים להסתגל. לכן כל כך שמחתי לקרוא את המייל שלך... הקשיים - כלב דורש הרבה הרבה טיפול יומיומי, הוא מפיץ ריח כלבי מיוחד,(אני לא משתמשת במילה "מסריח") וקשר איתו זה חוזה ארוך טווח שאסור (לדעתי) לצאת ממנו. לכן לא כל אחד מוכן - או מתאים - לעניין הזה.

justme007

New member
עכשיו אני מבולבלת

מצד אחד האינסטינקט אומר לי: בשום אופן לא לעשות על אמא נסיונות, ועכשיו שאתה אומר לי שזה דווקא טוב אז אני חושבת אם אולי כדי לנסות, זה יכול לעזור מאוד לבטחון של אבא אבל שוב: איך אמא תקבל את זה? החלטה מאוד קשה, אני אבקש מאחי שיביא לפה את הכלב שלו כדי לראות איך אמא תגיב אליו. תודה רבה על תגובתכם, זה מאוד עוזר

vella

New member
כלב לחולי אלצהיימר

במסגרת קבוצת התמיכה ,לפני שנתיים נחשפנו לתוכנית של כלב טיפולי לחולי אלצהיימר.הנסיון היה מרתק.הכלב ובעליו עברו הכשרה משותפת. כלב כזה נותן מענה לצרכים הרבים של החולה.כולל השגחה,לווי,ועוד.. פרטים ניתן לקבל אצל עופרה שגב טל 08- ולה9389960

למעלה