אבא שאובחן שחולה בדמנציה ווסקולרית

irena1426

New member
אבא שאובחן שחולה בדמנציה ווסקולרית

שלום לכם,
זה לא קל להעלות בכתב את מה שקורה ,אבל ברצוני להתייעץ עם מי שמבין.
אבא שלי, בן 63 אובחן כחולה בדמנציה ווסקולרית(כלי דם) לפני כחצי שנה. ההדרדרות שלו החלה כשבעבודה אמרו שהוא לא ממלא אחר הוראות ונעלם באמצע העבודה. הוציאו אותו לחופשת מחלה ורצו לפטר אותו. אנחנו התחלנו את המירוצים בין רופא לרופא שיאבחן מה קורה לאבא ואז נחתה האבחנה הזאת. אני עצמי אחות ומבינה את ההשלכות של המחלה אבל עדיין קשה להשלים עם העובדה שאבא שלי משתנה ומתרחק.
אמא שלי מטפלת בו אבל מאוד קשה לה גם מבחינה נפשית וגם מבחינה פיזית אבל היא לא רוצה להביא מטפלת הביתה.
אני מחפשת קבוצת תמיכה באיזור אשקלון בשביל אמא שלי כי היא מתמוטטת לאט לאט.
דבר נוסף, הוא קיבל 100% נכות מביטוח לאומי אבל אין לנו מושג מה זה אומר?! בכלל מהם הזכויות במצב שכזה?

תודה מראש לעונים

כמה דברים יקירתי,

מצבך כמו מצבנו - בני משפחה סובלים מהמחלה של יקירנו הרבה יותר ממנו.

בואי ונעשה סדר בדברים: הקושי שלך להבין ולהפנים את המצב של אבא הוא חלק מתהליך שכולנו עברנו. זה לא משנה בשום דבר את המצב שלו ואת העובדה שאתם זקוקים לעזרה.

כיום אתם רשאים לקבל קיצבת נכות אבל אני לא בטוחה לגבי קיצבת סיעוד, עליך לברר את זה.

ההצעה הראשונה שלי אליך היא להכניס את האחות הקהילתית של קופת החולים של אבא כדי שזו תעקוב מקרוב אחר אבא ותציע ותשתתף בהצעות בטיפול בו. אחרי הכל, מה שבטוח הוא זה שמצבו ילך ויורע.

דבר שני - אתם חייבים להכניס עזרה הביתה כי אחרת אתם הורגים את אמא. אני מניחה שהיא עדיין אשה צעירה בשנות ה-60 המוקדמות שלה ויש לה עוד הרבה שנים טובות ובריאות לפניה. להתמודד לבד עם המצב של אבא זה יותר מדי בשבילה. אתם חייבים לשקול להכניס עזרה הביתה אם על ידי מימון עצמי ואם על ידי גימלת סיעוד. כיום יש מטפלים ישראלים טובים והגונים שבאים הביתה למשך היום וחוזרים הביתה לישון. בהנחה, שעם זה יהיה לאמא יותר קל להתמודד.

תפסיקו לרוץ לרופאים. את יודעת היטב שמחלתו של אבא ניתנת לאיזון אבל לא לריפוי.

חשוב מאד שכולכם תפנימו היטב את המצב של אמא והרצון שלך למצוא לה קבוצת תמיכה הוא רצון מבורך. נסי להתייעץ עם האחות לגבי קבוצוה שכזאת. אם אין, אולי תקימו אותה ביחד...?

הפגישה החשובה הנוספת שעליך לערוך זה עם עובדת סוציאלית כדי למנות לאביך אופוטרופוס כדי שזה יטפל בנושאים הכספיים שלו. אם הוא פורש בשל מצבו הבריאותי הוא זכאי לפיצויי פיטורין וחשוב לבדוק את הנושא של פנסיה וכולי. אולי אפילו כדאי להכניס עורך דין טוב לסיפור. אל תנסי להתעלם מזה כי המחלה עולה הרבה כסף.

התכונני לתקופה של רגשות אשמה גדולים בהם תרגישי שאת יכולה להציל את אבא אילו תעשי עוד משהו. אז דעי לך יקירתי, היינו שם כולנו, אין שום דבר שאת יכולה לעשות כדי להציל אותו, את יכולה לעשות רק כדי להקל על המצב של כולם.

תתייעצי גם עם האחות לגבי הוצאת קוד משרד הבריאות לבית אבות, במידה ואתם צועדים לכיוון או בדקי היטב בפוליסות של אבא אם יש לו ביטוח סיעודי. זה הזמן להפעיל אותו...

ותמיד אנו פה לחיבוק גדול ולעצה קטנה.

irena1426

New member
תודה רבה

מקרב לב, בהחלט יש כמה דברים שלא חשבתי עליהם וזה הזמן כנראה להתחיל לפעול בעניין.

תודה על העצות והתמיכה
חג אורים שמח

ענתי44

New member
אהבתי מאוד לקרוא את דבריך

את העיצות החכמות, את הסימפתיה העולה מבין השורות ובעיקר את סיום של דבריך על חיבוק גדול ועיצה קטנה.

אובדן כושר עבודה

אירנה יקרה, זה מה שקרה לבעלי.
גם רחל כתבה לך שמגיע לו פיצויים , ימי מחלה ומגיעה לו פנסיית נכות מוקדמת.
מעבר לכך אם קבעו לו 100 אחוז נכות, אז זו קיצבה חודשית מביטוח לאומי.
יש לכם זכות להנחה גדולה בארנונה בעירייה , צריך לפנות אליהם ולממש אותה.

אם הוא זקוק להשגחה, תבקשו מביטוח לאומי גם שרותים מיוחדים כי זה מקנה גם תוספת לקיצבה וגם אפשרות לקבל רישיון לעובד זר בעת הצורך.
רחל כתבה לך יפה מאד לגבי הצורך לדאוג גם לאמא שהנטל לא יהיה כולו עליה.
מקווה שתצליחו לעזור להם להסתגל למצב החדש
שבת שלום
טובה

irena1426 שלום

ההתמודדות עם מחלת הדמנציה, מעבר להתארגנות הפונקציונלית החשובה (וקיבלת הסברים מעולים מה לעשות), היא גם התארגנות משפחתית והסתגלות רגשית. כפי שכתבת, קשה מאד לראות את השינוי שחל באדם היקר לנו, השינויים הללו מתרחשים לאורך המחלה וההתמודדות היא יום יומית ומעלה סוגיות שונות.
אני מניחה שגם עבורך (ושאר בני המשפחה), קשה מאד לראות ככה את השינויים שחלים הן באבא, והן באמא. התמיכה והסולידריות המשפחתית חשובים, תוך הצבת גבולות ושמירה גם על המשך החיים האישיים שלכם.
אני שמחה את מחפשת קבוצת תמיכה עבור אמא, ישנם קבוצות לבני משפחה (גם לילדים) וניתן למצוא פרטים באתר עמד"א. ממליצה לבחון באתר של עמד"א גם את אפשרות הטיפול הפרטני-משפחתי (נקרא פרויקט ליטוף), אינני יודעת אם קיים באיזור מגוריך.
שבת שלום,
ענבר

למעלה