אבא שבנו נחטף על ידי האם

yeshoua7

New member
אבא שבנו נחטף על ידי האם

שלום לכל הילדים וההורים אני אבא שבנו נחטף על ידי האם לארצות הברית, אבקש את עזרת הילדים שנמצאים כאן או כל מי אחר שיש לו דעה על מנת להבין את מה שעובר על הילד ולשמוע מה דעתכם על פעולותיי בעתיד. כאמור אני אבא לילד בן 3, גרתי אם הילד בבית שנה אחת (בן גיל שתיים לשלוש) ויש בנינו יחסים קרובים מאוד. לפני מספר חודשים האם חטפה את הילד לארצות הברית ויתכן ויהיו קשיים משפטיים להחזירו. במידה והוא לא יחזור : מה לדעתכם עלי לעשות ? יש המייעצים לי, לטובתי האישית, לנתק כל קשר עם שניהם. משום 1) שהאם אינה רוצה את הנוכחות שלי כאב והיא לא תיתן לי להיות כזה. איני יכול לתפקד כאב במערכת יחסים אלימה ולא שיוויונית 2) מדובר בכאב לב ענקי עבור שנינו. בלי תועלת ממשית שהרי יחסים של בן ואב לא יהיו לנו. 3) יש לי כבוד שנפגע מאוד. והעיקר : אני רואה בעתיד שני מצבים 1) שהיא מוצאת בן זוג אשר ישמש לו כאבא ואז הוא לא צריך אותי או צריך אותי הרבה פחות. 2) היא לא מוצאת בן זוג ואז אולי היא תחשוב שוב. אז לשם מה כאב הלב והמאמץ ששנינו נעשה ולמה אני צריך להפוך את העולם בגלל פגיעות שהיא גורמת. אציין כי מדובר בבן יחיד. הייתי רוצה לשמוע את דעתכם ועם אפשר לדעת מי אתם אלו שעונים (בני כמה ובאיזה גיל הייתם בזמן פרידת הוריכם). תודה וסליחה

slifshitz

New member
תעשה את המיטב האפשרי בכל מצב...

לפי דעתי תניח בצד את הכבוד, הוא רק יקלקל לך ולבנך, וחבל וגם אל תנסה לנתח את ההתנהגות של גרושתך (אלימה, לא שוויונית ...), זכור שהתגרשתם ועכשו כל אחד חי את חייו. ואני לא מתייחס לעניינים המשפטיים לפי נסיוני, הבן שלך צריך אבא וזה אתה בלבד, ייתכן שגרושתך תתחתן, אבל בן הזוג החדש הוא לא יחליף את התפקיד שלך. אתה האבא היחיד לבן שלך (כמו שהאמא היא האמא היחידה). לפי דעתי תברר היכן הכי טוב לבן שלך לגדול, אם בארץ אתך, אז תעשה ככל יכולתך להחזירו, ואם בארה"ב, אז תשאיר אותו שם. וכל עוד הוא נמצא שם, אז תשמור על קשר מלא עם הבן שלך, טלפון כל יום (אפשר לארגן טלפון זול), מתנות וכל דרך אפשרית, גם הוא וגם אתה צריכים את הקשר הזה. ותדאג לקשר מינימלי עם גרושתך כדי שתוכל לשמור על הקשר עם הבן שלך. ועוד נקודה, תנסו אתה וגרושתך (ואם זה בלתי אפשרי, אז רק אתה) לשמור על קשר חיובי ביניכם, אתה לא מאמין כמה זה חשוב לילדים לראות את האבא והאמא שלו מתקשרים "נורמאלית". בהצלחה

yeshoua7

New member
האבא

לחטוף ילד זו פעולה אלימה והיא מנסה להשיג הורות בילעדית ולא שיוונית אם זה ניתוח אז אני לא יודע מה הן עובדות. מה שניסיתי להגיד שמדובר במחיר עצום ותועלת מעטה שאינה ברורה לי. לדעתי גם מדובר בכאב עצום מבחינת הילד לשמור איתי על קשר. הילד הוא בן 3 כך שלהערכתי הלא ודאית הוא אפילו מסוגל לשכוח שהייתי אי פעם קיים. ובוודאי שהוא מסוגל לקבל אבא אחר. מה שאני מנסה להבין מה התועלת מבחינתו בהמשך הקשר - אני רואה רק צער.

slifshitz

New member
שוב מניסיוני....

אני מכיר אישה שעזבה את בעלה כשהיה להם ילד קטן הילד גדל בלי כל קשר עם האבא, ולאישה היה בן זוג שהיה יכול להיות אבא מצוין ובגיל ההתבגרות חודש הקשר בין הילד לאבא "האמיתי" ו.... אין מילים בפי לתאר מה עבר על הילד/נער היתה התרגשות ומילוי חוסר עצום אצל הנער, ומאותו הרגע היה קשר חזק וחיוני בין הנער לאב הרבה שנים (מעל 10 שנים). גם במקרה זה האב נמצא בארץ אחרת, אך אם יש רצון משני הצדדים, אז ניתן לשמור על הקשר. וכואב הלב על הנתק המיותר שהיה לאורך כל תקופת הילדות של הילד. שמעתי על מקרים שילד "המציא" אבא שלא קיים, האם אתה רוצה שגם בנך יאלץ לעשות זאת? ולכן, לפי מיטב הבנתי, אם אתה רוצה בטובת הילד (וגם בטובתך - לפי דעתי), חובה עליך לשמור על קשר הדוק עם הבן שלך כי אף אחד אחר לא ימלא את מקומך. הילד בהחלט יכול לגדול בלעדיך, אך טובת הילד מחייבת ממך לשמור על הקשר. ובקשר להתנהגות האם.... אני מניח שאתה תוכל לשכנע אותי שהיא אשה רעה (וכנראה שגם לה יש טיעונים כנגדך - הרי בגלל זה התגרשתם...) אך זכור שיש פה משהו גדול בהרבה מהמריבה ביניכם, יש את הילד שלך!

ביפו

New member
תשובה והסבר חלקי

שלחתי לך מסר אישי - ומצפה לתגובתך. "האם של ילדי ברחה" זה כללי-וההלכה העברית מדברת רק במקרים אישיים. מה שסחמטי - נופל ממילא ולא מטופל ברבנות. אין גט - אלא ברבנות, ושם גם המקום הנכון לקבלת פטור במקרה כזה מ"מזונות הילד בידי האשה" עקב השינוי בנסיבה זו. אם אתם עדיין בהליכים אזרחיים(חלוקת רכוש ו"כיפוף ידיים")- חובתך להודיע על השינוי ומתי קרה, וחובת ההוכחה - עליך...

mbongares

New member
תשמע נשמה....................כמה שאלות

אתה יודע את מקום בחו"ל? האם אתה בקשר אם גרושתך עד לרגע הזה? היחסים בין אב לילד זה מאוד חשוב.... אני כשהתגרשתי יכולתי גם לקחת את ילדתי לחו"ל אבל שהיות ואביה כאן וכמובן המרחק ביניהם וברור שקשר לא יהיה אותו הדבר כשהיא תהיה רחוקה ממנו אז החלטה שלי להשאיר כאן והנה הם בקשר יום יום. לגביך על פי החוק: גרושתך זכותה להוא את הילד לח"ול. אבל אם אתם גרושים היא חייבת את הסכמתך. יש מין דבר כזה אז שאלתי את העו"ד שלי. אני יכולה לקחת את הילדה שלי לאחי בארצות הברית לחודש בלבד. יום אחרי זה זה כבר נקראה קטיפה. כמובן אפילו ללא הסכמתך והיות שהיר כבר לקחה אותו. היא חייבת להמציא את סיבה שלה למה היא נסעה. היא חייבת להצדיק את הקטע הזה למה היא נסעה בלי הסכמתך. אפילו כתובת אני לא יכולה להחליף אם הגרוש שלי לא חותם במשרד הפנים. אתה גם יכול למסור את שמה במשטרת גבול כאן בארץ. (אם יש לה סיבה או משפחה לחזור כאן מתי שהוא) בכדי לידע אותם אליה ועל מעשיה. תפנה לשגרירות אמרקאי תמסור את שמה ואת הסיפור שלך איך שהוא איך הם יכולים לעזור לך. היות ושלמטבע יש 2 צדדים עצה שלי הם על פי החוק. אני לא מכירה אותך כאדם, כבעל, כאבא. עצתי הם עצה בכדי לתת לך ידע על זכויות שלך כאב שאוהב עם כוונות טובות. מקווה באמת שתפנה לגורמים הנכונים שיכול לעזור לך. על תאבד את הקשר שלך לבנך זה מאוד חשוב לא רק בשביל אלה במיוחד בשבילו. כמובן שידוע לך שרוב ההחלטות על פי החוקהן לטובת האשה אבל יש גם דברים שאתה יכול להכויח על פי החוק בכדי שלא תאבד את המערכת יחסים שלך עם בנך. שזה לא משנה איפה הוא יגדל העיקר הוא שידע שיש לו אבא שאוהב ואיכפת ודאגת אך ורק לטובתו. עכשיו הוא קטן החוסר של דמות גברי בחיים שלו ישפיע אליו יותר מאשר לבנות. בהצלחה

yeshoua7

New member
הבהרה

תודה לכל העוזרים אבל את המצב המשפטי שלי אני יודע. כמו כן בנוגע לרמיזות של למטבע יש שני צדדים . זה לא עניין שאלתי, זה לא נכון ואפשר לקבל כהנחת עבודה שהייתי אבא טוב מאוד. אומנם התגרשנו - אך היא לא רצתה בזה. שאלתי היא בנוגע לצרכים של הילד והאם יש להם תחליף.

למעלה