אבא שלי אוסף בולים.

אבא שלי אוסף בולים.

מכל מכתב שהוא מקבל, הוא חותך את המעטפה בחלק של הבולים, ושומר את הבולים. מאז ומתמיד. כשעלה אבי לישראל, נותרה אימי מאושפזת ביוגוסלביה בסנטוריום לשחפת. במשך כשנתיים, עד עלייתה ארצה, היא כתבה לו מכתבים. היא ביקשה ממנו כי ישמידם, אך הוא התמהמה. יקרים כנראה היו לליבו. כשאימי הבינה כי קרב יומה, ביקשה שוב מאבי להשמיד את מכתביה מאז. הוא עשה זאת לבקשתה. מן הסתם בלב כבד. אבל אבא שלי זה אבא שלי: הוא חתך מכל מעטפה את הבולים ושמרם. את הבולים הוא לא היה מסוגל להשמיד. כאמור, אבא שלי אוסף בולים. סיפור עצוב. נורא נעלבתי. ברור היה כי זה מיועד נגדי ונגד אחי. שאנחנו לא נקרא. והרי אבי כבר קרא. מה כבר היא כתבה שם? בהיותה מפרפרת בין חיים ומוות. שאלתי את אבי. הוא אמר כי היו שם סתם סיפורים מענייני דיומא. החברים בבית החולים. וכולי. מה היא ניסתה להסתיר ממני? את עובדת התרכזותה הענייני דיומא, כשסכנה אורבת לחייה? (על כך היא לא כתבה. את זה ידענו). עצוב לי. איך אמא שלי הרגישה רדופה. ממה היא חששה? מה שנחשוב עליה? שנתחקה על רגשותיה? למה היא לא רצתה שנדע? מה היא לא רצתה שנדע? זה מה שחשבתי, א-פרופו אבא שלך, יהודית, ואמא שלך, זלמן לייב. עליהם השלום. מיכל.

tiyah

New member
אולי...

זה הצורך לגונן. לא להכאיב. לחשל אותנו מפני כל פורענות. אמא שלי נוהגת להסתיר עד היום. גם כאשר קולה מועד בבכי. האמת? אימצתי את הגישה. מסתירה בחזרה.

tiyah

New member
בולים ושואה...

כל הזמן תקתק, הקשר בין בולים ושואה. תוכנית לימודים להוראת השואה באמצעות בולים.

tiyah

New member
האוסף של אבא שלי...

אבא שלי ממולל את הלחם, מפורר, אחר-כך לש אותו כמעט כמו פלסטלינה. אבא שלי אוסף בדים, משובצים, חלקים, מפוספסים, אחר-כך, מטליא את הבגדים. אבא שלי אוסף פירורים, שאריות, פיסות של זכרונות, לש, ומנסה לחברם, עד ששבים מתפוררים ומתפזרים.

בת יוסף

New member
מומה יקרה...

את האוסף הזה אי אפשר להפסיק.... את יודעת עד מתי, הלא כן? אבא שלך עכשיו הוא ילד. כל יום קצת יותר ילד. מכירה זאת -ידע אישי

בת יוסף

New member
ואולי ..אולי מיכל

אולי היו אלו מכתבי אהבה אינטימיים בין בני זוג צעירים, שהיו מביכים אותה??? ולאו דווקא משהו "נגדך" ו"נגד" אחיך?... חושבת רגע על עצמי. כתבתי מכתבי אהבה לבעלי, ולא הייתי רוצה שילדי יקראו אותם לא לפני,ולא אחרי מותי. המכתבים הללו נועדו לעיני בעלי, ורק לעיניו. ומה תגידי, מיכל, על האפשרות הזו??? אופס...אסוציאציה: רות דיין פירסמה את מכתבי האהבה שכתב לה משה דיין, כמה אקסטרוורטית המשפחה הזו. אישית, מרגישה אי-נוחות לנוכח יתר הפתיחות מה"ז´אנר" הזה. גלשתי... שלך שוש בת יוסף

למעלה