אבא שלי גורם שלילי בחיים מה עושים?

אבא שלי גורם שלילי בחיים מה עושים?

אבא שלי כרגע גורם שלילי בחיי אני חושב שהוא חושב שהוא הביא אותי לעולם כדי לשמור עליו כל הזמן הוא לא אחראי לא למעשיו בעיקר ואני פוחד שהוא יסבך אותי יותר ויותר בעתיד ויהיה תלוי בי יותר ויותר ולי איין כוחות לטפל בו כי בקושי את החיים שלי אני סוחב.... לצערי הוא נותן לקופה שלו - סליחה לחברה שלו לנצל אותו כספית ושאני מדבר איתו על כך הוא משיב לי :איין מה לעשות היא לא מבינה היא מדרדרת אותו לעוני.... והוא מדבר איתי על ההתאבדות שלו ובכך גורר אותי לסרטים רעים שאיין לי כבר כוח וחשק לשמוע אז מה עושים? אייך מתגברים על המחשות ברעות שהוא גורם לי? אייך אפשר להיות רגוים במציאות כזו?< מישהו יכול לומר לי? תודה!

אתה גר אצל אביך?

אני חושבת שכמה שיותר לנסות ולפתח חיים עצמאיים, יעזור לך לקבל את אביך כמו שהוא - עם כל הבעיות וכל מה שאתה מתאר. כמה שזה קשה, החיים של מישהו אחר, גם אם הוא בן משפחה, לא תלויים בנו.

לא..

אני גר רוב הזמן והשבוע בהוסטל אבל אני תמיד צריך בית יציב לחזור אליו ובכלל מי יודע אולי יום אחד ארצה לחזור הבייתה ואפילו שאני רחוק ממנו אני דואג לו מבינה?

כן. בודאי שאתה דואג.

יכול להיות שאת הבית היציב שאתה כ"כ רוצה - תצטרך ליצור בעצמך. אני מאד הייתי רוצה שההורים שלי יהיו אנשי רגש, והם לא, ואני לא אוכל לשנות אותם. קשה לי לקבל את זה, אבל מגלה שאין לי ברירה.

מקסימה1

New member
שלום " כולם אוהבים את ישראל"

לדעתי אתה צריך להיות חזק מאד ולקחת החלטה שאתה מתנתק מאביך. הוא אדם בוגר והוא בחר בחיים שיש לו. ברגע שתפסיק להאמין למה שהוא אומר אלא תקשיב אך ורק לעצמך, הכל ייעבור. זה תהליך שברגע שמתחילים אותו הכל יסתדר. אני מבטיחה לך. פתאום לא תרחם עליו ולא תיכעס עליו, להיתנתק. לתת מה שאתה יכול ולקחת מה שהוא יכול. לאהוב אותו כפי שהוא אבל לא להקשיב לדברים שעושים לך רע.

Neora Barak

New member
שרוליק מצטרפת בלהט למה שמקסימה

שהיא באמת מקסימה לפי התגובות שלה - עונה לך, אני יודעת שזה נורא מעציב לראות את אבא ככה, ואתה רחוק, ודואג, ורוצה לדעת שיש בית חם לחזור איליו בחופשים, אבל את הבית החם תנסה ליצור בלבך פנימה, אתה כבר בחור בוגר, וגם אביך עבר המון בחיים עד עכשיו, דרכו היא לא דרכך- ולהיפך, יש לשניכם עכשיו חיים אחרים, בחירות אחרות, וצרכים אחרים, כשם שלא היית רוצה שישפוט אותך, נסה לכבד את הבחירות שלו, ודרך חייו, חיה את חייך שרוליק, מצא לך את הטוב שבחיים, מספיק סבלת עד עכשיו, לא הלך לך קל, והנה, אתה בכ"ז ממשיך בהוסטל למרות שבהתחלה היה נורא קשה, כלומר יש לך עוצמות אפילו יותר ממה שידעת, נצל את עוצמותיך להכלה, לקבלה, להבנה, של חייך לחוד, ושל חייו לחוד, אתה יכול לקחת אחריות על חייך ועושה את זה יפה, על חייו עם כל הכאב שלך אינך יכול לקחת אחריות, אלא רק לקוות שיהיה לו טוב עם הבחירות שלו שולחת לך חיבוק גדול שרוליק !!

למעלה