אבא שלי חולה סרטן-אמא שלי מתקשה מאוד להתמודד

אבא שלי חולה סרטן-אמא שלי מתקשה מאוד להתמודד

לפני כמה חודשים התגלה לאבי(בן 84) גידול בסיגמה(שאין לי מושג מזה)ובגדול במעיים, לאחר דימום רקטלי ובדיקת קולונוסקפיה,ct ,רנטגן וכו'. הוא עבר ניתוח להסרת הגידול במדיקל סנטר-לא נתגלו גרורות אך עדיין בכדי לא למנוע השנות או התפשטות בעתיד הוא חייב לעבור טיפול כימו קשה בן חצי שנה פעמיים בחודש שנקרא "אד'ובנטי בתשלובת FOLFOX " התופעות-חולשה חזקה,בחילות,חוסר תאבון,רזון,מצב רוח קשה ביותר וכמובן אשפוזים דחופים בעקבות המצב. יש לי זוג הורים מאוד מבוגרים(אני בן יחיד),אבא שלי הוא למעשה העוגן של אימא שלי שלמעשה נמצאת במתח וחרדה עצומים שגורמים לה להרגיש ברע, לפעמים היא פשוט מתפרקת לנוכח התחושה לראות את מה שאבא שלי עובר,היא ואני לא יודעים איך להתמודד עם הטיפולים הכימותרפים. יש לציין שאבא שלי מאוד אדיש ורגוע, מילים כמו "יהיה בסדר" או גישה חיובית שנראית מלאכותית לא עובדים עליו, הוא סוג של בן אדם שלא אוהב להיות נזקק אבל מצד שני אמא שלי זקוקה לחיזוק מאנשים או משפחות שעברו את המחלה הקשה הזו,היא חייבת לדבר עם אנשים או משפחות שחוות או חוו בעבר את ההרגשה הזו,חייבים לנסוך בא הרגשה של ביטחון אחרת היא תאבד שליטה,תתעלף או תשלשל מפחד והיא גם כך כחושה כבר. למי פונים? עם מי מדברים? האגודה למלחמה בסרטן? אני לא רוצה שהיא תהיה לבד,היא זקוקה לחום מסביבה אנושית חיצונית וכמובן לדבר כמה שיותר על התחושות. אשמח לקבל טיפים או כלים להתמודד עם התהליך. גרי [email protected]

למעלה