אבא שלי עובר דירה עם חברה שלו עוד חודש.

hippe girl16

New member
אבא שלי עובר דירה עם חברה שלו עוד חודש.

והוא עובר לגור בעיר שלי, ליד הביה"ס שלי. ויש בעיונת...הוא ממש רוצה שאבוא לגור איתו להרבה ימים...אבל אני לא כ"כ רוצה. אני בעצם כן רוצה אבל לא רוצה.. אני לא רוצה לתמיד אני מעדיפה רק שלושה ימים לא כל השבוע. אני לא רגילה להיות אצל אבא שלי כ"כ הרבה זמן, אני רגילה לישון אצל אמא שלי תמיד ולהיות עם אבא שלי רק שישי שבת, והוא מלחיץ אותי שאלך לישון אצלו בימי ביה"ס כמעט כל השבוע רק בגלל שהוא פוחד שלא אתעורר לביה"ס ואהיה לי הרבה חיסורים וזה לא נכון אני אוכל ללכת לביה"ס, וזה מעצבן שהוא מאלץ אותי וממש רוצה שאגור אצלו. אני עוד לא יודעת מתי אלך. אני מעדיפה רק שלושה ימים כי אני לא סובלת את חברה שלו! אני לא ממש מסתדרת ותמיד לא הסתדרתי עם חברה שלו...הם חברים שנתיים כבר וכל פעם היא מעצבנת אותי במשהו אחר.. היא כזאתי נוקשה ואדישה כל הזמן. אני לא מדברת איתה ממש על החיים שלי ובכלל לא נעים לי לדבר איתה אני לא מרגישה נוח לידה כי תמיד היא רומזת לאבא שלי שאני מפונקת, או לא מנומסת וזה מאוד מפריע לי. אם אני אוכלת משהו, לא נעים לה איך שאני אוכלת בגלל ההרגלים שלי. היא עושה עניין גדול מכך למשל שאני אוכלת מהכפית שלי בקערה שכולם משתמשים בה ולא מעבירה את האוכל לצלחת שלי, היא טוענת שלשתות תה עם כפית זה לא מנומס!! איזה בולשיט! היא תמיד כל פעם מסתכלת עליי שאני אוכלת וזה לא נעים לי שהיא בודקת איך אני אוכלת ובאיזה צורה!! .. ואמא שלי אומרת שהיא לא רוצה שאגור אצל אבא! ואני יודעת שהיא מקאנה ורוצה שאהיה רק איתה! ואני לא יודעת מה לעשות... כי היא אומרת שזה "חוק" שאסור להתנתק לגמריי מאמא כל השבוע וצריכים למצוא ימים כדי לבוא לאבא, ואני לא רוצה יותר מידי ימים בשבוע ואבא שלי ממש לוחץ עליי! וזה מציק לי ואמא שלי לא רוצה! ואני גם לא הכי רוצה! אולי פעם ב ... ובשישי שבת כי הוא גר קרוב, אבל הוא כבר ממש רוצה שאבוא אפילו שעוד לא עברנו! רק עוד חודש אנחנו עוברים! מה לעשות? אני גם אף פעם לא עברתי דירה. שהייתי אצל אמא שלי אני כבר מגיל 4 באותו דירה וזה יהיה מוזר להיות הרבה ימים בשבוע אצל אבא שלי.

אני חושבת שהתשובה בהחלט נמצאת אצלך

קרוב לבית ספר זאת לא סיבה לכלום, לא נראה לי שאפשר לקחת ברצינות את הרעיון שלא תקומי בזמן ולכן את צריכה לגור אצלו... כאילו... באמת... נראה לי שאת צריכה לעשות מה שטוב לך, אמרת שלא טוב לך עם חברה של אבא שלך אז את חושבת שתוכלי להסתדר איתה שבוע שלם? גם יש משהו קצת צורם ברעיון שאת גרה מגיל 4 רק עם אמא שלך ופתאום אבא שלך בא ומחליט שאת חייבת לגור אצלו כל השבוע, אני בהחלט מבינה למה אמא שלך מאוימת!! אל תתני לאבא שלך ללחוץ עלייך תגידי לו מה שאת רוצה טוב טוב! שלושה ימים בשבוע זה המון וזה מכובד, תעשי רק מה שטוב לך לכאן או לכאן!!!

קודם כל,

זה לא נקרא 'לגור', זה נקרא 'לבוא אל אבא'. לגור = החזקה שלו עלייך מבחינה משפטית. תסבירי לו שאת לא בעניין ושיעזוב אותך בשקט. לגביי החברה - חתיכת כלבה. ניסית לדבר עליה עם אביך?

hippe girl16

New member
כן דיברתי איתו עלייה...

והוא אומר אותו משפט:"ככה היא תצטרכי לקבל אותה כי היא החברה שלי והיא לא כזאתי שטחית כמו שאת אומרת" ובלה בלה בלה....

שטחית ברמות.

אם אבא שלך עיוור - תפעלי את. עוד פעם אחת היא מעירה לך על האוכל ואת עונה לה כך: ``בדיוק נרשמתי לקורס לנימוסי שולחן.``, אפשר להוסיף: ``כדאי לך גם.``. בהצלחה.

מה דעתך לנסות לתקופה באופן מדורג?

אני מאמינה ששינויים צריכים לבוא לאט
אם את רגילה להיות אצל אבא שלך רק בסופי שבוע, מה דעתך לתקופה מסויימת להוסיף עוד לילה באמצע השבוע? (למשל בלילה שיש למחרת שעת 0 (זה עוד קיים?)). לגבי החברה של אבא - באמת לא נעים
אולי תשבי איתה לבד או יחד עם אבא שלך ותחליטו על הפסקת אש?
אני בטוחה שכל אחת מכן יכולה להתפשר על דברים. למשל - את יכולה לוותר ולא לאכול ישר מהצלחת המרכזית. היא יכולה לא להעיר לך על צורת האכילה והשתיה שלך (או בקיצור, כל אחד מתרכז בצלחת שלו). אני מאמינה שתמיד אפשר למצוא את האמצע

אז אל תעברי לגור עם אבא שלך!

אסור שזה יהיה בניגוד לרצונך, אם את לא רוצה לגור איתו (מסיבות מוצדקות בהחלט), את ממש לא חייבת! תסבירי לו בצורה עניינית וברורה שאת לא רוצה לגור איתו ותפרטי לו את הסיבות. הכי חשוב שתהיי אסרטיבית, תעמדי על שלך ועל תעני להפצרותיו שתגורי אצלו ועוד בתירוצים המוזרים שלו....

למעלה