אבא שלי עוד מעט טס לארה"ב

אבא שלי עוד מעט טס לארה"ב

האם כדאי לי להגיד לו לקנות שם משהו שיותר זול מאשר כאן?

ramihann

New member
כמה המלצות

אם אתה דג בעיקר בים, אז רולר טוב של Penn זו רכישה כדאית לכל החיים - אך צריך לזכור שאין למוצרים הללו חלקי חילוף ושירות כאן בארץ. אם אתה דג במים מתוקים (כנרת וכו´), אני ממליץ על רולרים סגורים של Zebco שרובם נמכרים שם בכל מקום, אפילו בסופרמרקט, ובמחירים ממש מצחיקים (פחות מ-20 דולר). אלה רולרים שאין כמעט בארץ, וצריך בשבילם חכה מתאימה (Pistol Grip). מפעילים אותם על-ידי לחיצה עם הבוהן של יד ימין (לימניים) ומגלגלים כשהרולר מעל למקל (ולא מתחת כמו שאנחנו רגילים עם רולרים פתוחים). כל תהליך ההשלכה מתבצע ביד אחת. הרולרים מהסוג הזה מומלצים לז´רז´ור בכנרת עם חוטים דקים ולמרחקים קצרים (בעיקר בדיג מסירה). נשמע קצת מוזר, אבל מי שמתרגל - מתמכר. זה מעוצב ובנוי בשביל האמריקנים המוגבלים בשכלם, ולכן זה מאוד נוח. אם רוכשים רולר כזה אז כמובן שצריכים לרכוש גם חכה מתאימה (בכל מקרה זה לא יקר). גם מוצרי Daiwa נמכרים בארה"ב במחירים סבירים - בדוק את האתר שלהם ותראה אם יש משהו שמעניין אותך. בארה"ב כדאי לרכוש גם מוצרים נלווים כי בארץ, בקטגוריה הזו (סלים לדגים, רשתות הרמה, "אפודים" עם כיסים לדייגים, כובעים, משקפי שמש עם עדשות מקטבות, פנסים לראש, "ארגזי כלים" לדייגים, פליירים לחילוץ הקרס מפי הדג וכו´) אם בכלל ניתן למצוא משהו, זה או יקר מאוד או באיכות נמוכה מאוד. שים לב! נושא הבטחון בטיסות הגיע כיום בארה"ב לרמות של היסטרייה חסרת תקדים, אז תאמר בבקשה לאבא שלך שלא יעיז לעלות למטוס עם אולר, פלייר, קוצץ ציפורניים או כל חפץ מתכתי אחר שאפשר גם לחתוך משהו בעזרתו (אפילו נייר). הם מחרימים כל חפץ כזה ולעיתים אפילו מעכבים את הנוסע לבירור נוסף. אם הוא קונה משהו מתכתי, אז שיארוז אותו במזוודות שהולכות לבטן המטוס ובשום אופן לא במטען היד שעולה איתו למטוס. קפיש? בהצלחה!

תודה על ההמלצות

אני מכיר את הרולרים הסגורים והשתמשתי בהם לא מעט שהייתי בחו"ל ואני יודע שהמחירים שם מאד זולים

Rembi

New member
BaitCasters

רמי, " זה מעוצב ובנוי בשביל האמריקנים המוגבלים בשכלם, ולכן זה מאוד נוח. אם רוכשים רולר כזה אז כמובן שצריכים לרכוש גם חכה מתאימה (בכל מקרה זה לא יקר)." אני מניח מתגובתך שאתה מתכוון ל BaitCasters, הנקראים גם OverHeads Reel שנובע ממיקום הרולר בחלק העליון של החכה כאשר הטבעות פונות למעלה. רק לליבון כמה עובדות פשוטות, אופן ההטלה ברולרים מסוג זה מצריך אימון כל שהוא (למרות שהפעולה הופכת לטבע שני אחרי זמן לא רב), לדעתי "מוגבלים בשכלם" לא יצליחו להטיל מכיוון שצריך יותר קורדינציה מוטורית בנושא ההטלה (שחרור והצמדת הבוהן לתוף הרולר). Baitcasters מאוד פופולרים לאו דווקא בדייג במיים מתוקים ואף עדיפים בצורה משמעותית בקרה חברי GameFishing ו DeepSea Fishing. יתרה מזאת, בדייג ספורטיבי היתרון בשימוש ביד אחת בעת ההטלה הוא אדיר, במיוחד בחיסכון מזמן ואי-סירבול בכל הטלה... (יכולת הטלה מדוייקת תוך זמן תגובה פעוט יחסי) בברכה, רמבי נוריאל.

ramihann

New member
לא, לא, לא!

רמבי ידידי, כל מה שאמרת זה נכון, אבל אני לא מתכוון ל-Baitcasters - באלה ההפעלה ממש מסובכת! מה שציינת לגבי דיג במים עמוקים וגם לגבי Game Fishing והשלכה מן החוף - הכל נכון! אלה בפרוש לא רולרים למים מתוקים! אני מתכוון ל-Closed Face Reels. זה רולר סגור, עם מכסה שבראשו חור קטן ממנו החוט יוצא החוצה. שמנגנון שחרור החוט נמצא בתחתית הרולר. כשרוצים להשליך, לוחצים פעם אחת על הכפתור וממשיכים ללחוץ (זה שקול כנגד סיבוב טבעת הפיק-אפ ברולר פתוח והעברתה "לצד השני" כדי לשחרר את החוט. ברולר פתוח תופסים את החוט עם האצבע בשלב הזה). אחר כך מניפים את החכה כמו שאנחנו מכירים, וכשמגיעים לשלב שחרור החוט, מרפים מן הכפתור (כמו שעוזבים את החוט ברולר פתוח). זה ממש פשוט (יש לי רולר כזה שהבאתי לפני המון שנים מארה"ב. לצערי הוא התקלקל ואין לי אפשרות לתקן אותו. בנסיעה הבאה שלי לארה"ב ארכוש, מן הסתם, סט חדש כזה). אגב, ב-Baitcasters עד כמה שידוע לי ההשלכה מתבצעת בעזרת שתי הידיים, כי בדרך כלל החכות ארוכות, הרולר מותקן גבוה יותר (כפי שציינת) והשילוב של הרולר והמקל הוא די כבד - לכן צריך לתפעל אותו בשתי הידיים. אז בסופו של דבר, נראה לי ששנינו צודקים...

אוריא

New member
ממה שאני ראיתי...

אין שום עודף משקל ב-Baitcasters החכות הם קצרות 2.5 3 מטרים. ובכלל כל העינין בנוי כדי שתוכל להטיל ביד אחת ולא בשתיי ידיים. אבל רמבי הוא המומחה לדברים האלה. אני זוכר שפעם אחת ניסיתי להטיל עם החכה של רמבי שמותקן עליה רולר כזה. הטלה אחת - ורמבי עמל שעות להתיר את הקשר שעשיתי שם. לכן זהירות. עוד דבר. לפני כמה חודשים גם לי היתה הזדמנות לקנות בארה"ב לאחר סקר שוק ודוקטורט קניתי בסוף רולר של דיאווה בארץ. זה פשוט היה יותר זול. ההמלצה שלי היא להביא דווקא חוט FIRELINE שכאן הוא יקר באופן לא הגיוני. כמה דגי דמי, אם אתה מז´רז´ר, אף פעם לא הזיקו. לך על דברים שלא תוכל להשיג בארץ. הדברים שיש בארץ בדרך כלל זולים. והיינו כבר בוויכוח הזה. בכל אופן תתחדש.

Rembi

New member
טעות קטנה.

רמי, אבן חשבתי שהתכונת ל Baitcasters, Closed Face Reels מתאימים בהחלט למישהו שמחפש רולר "פשוט" לתפעול. חברה שלי משתמשת ב Abu Garcia Closed face reel והיא ממש מאושרת, אם אתה אוהב את סוג זה של רולרים Abu Garica מציעה דגמים ממש טובים.... לתמהוני לא ראיתי דגמים מסוג זה ל Shimano... אני חושש שחלה טעות קטנה בתגובתך, Baitcasters מתאימים לכל סוגי הדיג.... באופן אישי זה סוג הרולרים שמועדף עלי. אם תשים לב רוב המתחרים בתחרויות Bass Fishing משתמשים ב Baitcasters (דייג במים מתוקים)... נוחות, סטטוס, קצת שאו אוף, והכי חשוב אופן התפעול... המגבלה היחידה שסוג זה של רולרים מהווה הוא בהטלת משקל קל... כיום יש מגוון רחב של רולרים מסוג זה במשקלים שונים שאפילו מתאימים להטלה של.....2 גרם.... (בדר"כ לדייג טרוטה). אני באופן אישי מעדיף Baitcasters למרות שאני מחזיק גם ציוד Spinning. בהצלחה, והרבה דגים ! רמבי נוריאל.

ramihann

New member
בוא נבהיר את זה עד הסוף

האם אתה מתכוון לרולרים שציר הסיבוב שלהם הוא בניצב לחכה שנקראים גם Multipliers? כי אם לא, אז יש בינינו איזה אי-הבנה ואני כנראה לא מבין את כוונתך. אנא צרף תמונה אם תוכל. כשהתייחסתי ל-Baitcasters התכוונתי לרולרים שנראים כמו גליל פתוח, בדרך כלל עם ידית סיבוב כפולה, וכשמבצעים בהם את ההשלכה צריך לשלוט בשיעור השחרור (כלומר הסיבוב החופשי) של הסליל על-ידי הפעלת לחץ בעזרת הבוהן, אחרת הסליל מסתובב מהר מדי ביחס למהירות התנועה של המשקולת באוויר, החוט משתחרר בכמות לא מבוקרת ונוצרים "פלונטרים" קטסטרופליים. האם אני מגדיר זאת נכון? אגב, לגבי Abu Garcia אני מסכים אתך לחלוטין, רק שבארה"ב המוצרים שלהם לא כל כך זולים (זו פירמה שוודית אם אני זוכר נכון). לאמריקנים יש את Zebco וכאן אני חוזר להמלצה המקורית שלי - פשוט, נוח, אמין וזול. ברכות.

Rembi

New member
הבהרה נוספת.

רמי, Baitcasters הם רולרים שגם נקראים "OverHead" מהסיבה הפשוטה שהם "יושבים" על גב החכה ולא בצידה כמו רולרים ממשפחת ה-Spinning. למרבית ה Baitcsters יש ידית אחיזה כפולה, ישנו צורך ללחוץ עם הבוהן על ה Spool, ולבקר את ההטלה בלחצים משתנים של האגודל.... אחרת צפויים לך ימים (אורי !!!, ימים...
) של ניסיון נואש לבתר את הקשר... דרך אגב, כשמתחילים להשתמש ברולרים מסוג זה עדיף לכוון את ה Spool במידה שיסתובב בצורה איטית יותר ממהירות ההטלה אבל זה כבר נושא אחר שמצריך שירשור נוסף. הנה לינק לרולר שאני מתעד לרכוש בקרוב, של Shimano מסוג Baitcasting. בברכה, רמבי נוריאל.

ramihann

New member
אוקיי, תודה, זה מה שחשבתי

אבל אני התכוונתי יותר לדורות הקודמים, לפני שהרולרים האלה קיבלו צורה של עב"מים. אגב, דגתי עם רולרים כאלה (אבל מדור הרבה יותר ישן) לפני 24 שנה בסן פרנציסקו. יצאתי בהפלגה מאורגנת לדוג סלמונים (Pacific Steelhead). לפני שנים, כשיצא לאור העיתון "דגים", גם פרסמתי שם כתבה על החוויות שלי. תודה על ההבהרות ועל הלינק. ברכות.

ramihann

New member
האתר של Zebco

בהמשך לשרשור שלנו חיפשתי ומצאתי (זו לא בעייה גדולה) את האתר של זבקו בכתובת Zebco.com - מומלץ להיכנס ולהתרשם. אמנם רוב הציוד שלהם הוא בקטגוריה של ציוד "עממי" וכן בהגדרה של Lightweight Tackle (חוטים דקים, חכות קצרות, רולרים עם קיבולת חוט מוגבלת, משקולות קלות ומצופים קטנים - וגם פתיונות מלאכותיים קטנים), אבל מדהים לראות איך החברה, שקיימת - לפי האתר שלהם - משנות החמישים, מצליחה להמשיך ולספק לשוק האמריקני ציוד משובח, אמין ופשוט לתפעול במחירים ממש סבירים. לא פלא שזו אחת החברות הפופולאריות ביותר בתחום זה בארצות הברית. בדקתי גם את המחירים שלהם באתרים בהם נמכר הציוד, והתוצאות מאשרות את האמור לעיל. ברכות לכולם.

HelloweeN

New member
באמת אחלה אתר !! והציוד שם ניראה

מאוד סביר, ובמיבחר מכובד מאוד !!! הוספתי אותו אפילו למועדפים! :)

למעלה