אבא שמשקר

oneheart1

New member
אבא שמשקר

יש לי אבא שלא מרבה לשתף במה שהוא עושה,תמיד זה צריך להיות בסתר. מה גם ,שאלו דברים שעולים בבריאות של אימא שלי שלא יודעת מה קורה,היא כל הזמן במחשבות,חרדות,היא נעזרת בכדורים,שלא לדבר ששואלים אותו ,הוא עונה במילים כמו מפגרת,את לא מבינה וכו'. קיבלנו חשבון של הטלוויזיה בלווין על סרטים שלא צפינו בהם,ב3:00 לפנות בוקר,שהוא הזמין אותם בטלפון באמצע הלילה. בגלל זה אימא לא ישנה בלילות,ששאלנו הוא התחמק. הפעם האחרונה, זה שהבוס שלו ביקש ממנו ללמד מישהי חדשה בחברה{אבא סוכן מכירות בחומרי בניין} על העבודה. כבר יומיים הוא יצא מוקדם,מה שלא אופייני לו,בלי שאימא תדע,בסוף היא גילתה את זה אתמול ולקחה את זה קשה כי היא שונאת שמשקרים אותה. עכשיו,זו פעם שניה שזה קורה,כבר היא ביקשה שמישהו אחר ילמד אותה וזה כנראה יצא מאוזן אחת ויצא דרך השניה. . שהם רבים זה מתבטא בלא להשאיר לה כסף,לטרוק את הדלת בחוזקה, הארונות,מגירות באמצע הלילה,לצאת מוקדם מהרגיל,והכי אבסורד לא לדבר איתנו 3 חודשים{!}. שדיברנו איתו היום בטלפון הוא ניתק ,לא לפני שהוא אמר לי שאם אימא תעשה כך וכך הוא לא יבוא הביתה בכלל,עוד אחד מהאיומים שלו. אנחנו 3 אחיות ,שחיות את זה כבר כמה שנים וכל פעם מחדש זה בילתי נסבל. אני ואחותי הקטנה עברנו טיפול פסיכולוגי בעקבות זה. אני לא יודעת מה איתכם, אבל זה לא ייתכן שבנאדם שמשרתים אותו ועושים בשבילו הכל ומתחשבים בו צריך להחזיר לנו ככה. אין לנו בכלל דרישות. אנחנו בחופש ופעם אחת הוא לא הציע לנו ללכת לאנשיהו. מה עושים?

כאשר ילדים נעשים מעורבים בזוגיות

ובחיים של ההורים, זו בעיה. ילדים אינם צריכים (בכל גיל) להיות חלק מזה. את ואחיותייך כבר מעורבות ומתערבות לטובת אמא כי זה נראה באמת לא צודק היחס שלו אליה, ההתנהגות,ההתעלמות. למרות זאת, אני חושבת שהבעיות בין ההורים שלכם הם אינם האחריות שלך ושל האחיות שלך וגם אם אתן סובלות ממנה ואם אמא מבקשת מכן גיבוי. זה בידיים של אמא לעשות את השינוי אם היא רוצה בכך ולטפל בעניין בדרכה. אם ישנה פגיעה בכן מבחינת אלימות מילולית או פיסית את יכולה להתלונן על כך במשטרה ואף רצוי אבל מה שקשור בזוגיות, אני ממליצה לך להניח לזה ולתת לאמא לעשות מה שהיא מבינה וגם אם תבחר לא לעשות.

oneheart1

New member
את צודקת

אבל הבעיה היא שאיכשהו תמיד הוא מערב אותנו ,גם אם אנחנו לא צד בעיניין,תמיד הוא מחכה שנאמר משהו שיהיה לו תירוץ. היום הוא לא השאיר כסף,מה גם שמבדיקה שעשינו כל הסרטים שהוא הזמין היו כחולים,חודש אחר חודש הוא הזמין אותם ואחרי זה הוא התפלא למה החשבון כל כך גבוה. אימא שלי רועדת עכשיו בגלל זה,גם ככה היא במתח מאז אותו ריב. המצב הזה ממש מייאש,אותו דפוס חוזר על עצמו רק עם שינויים קלים. כדאי לעמת אותו עם העיניין של הסרטים? כאילו,מילא אם הוא היה משתף את אימא,הרי היא אישתו אבל העובדה שאין בינים כלום כבר כמה שנים,זה מה שכואב. מה עושים?

עדיין ואם כל העצב שבדבר והרצון שלך

להגן ולשמור על אמא, התפקיד הזה הוא שלה. אביך הוא בן הזוג שלה והיא זו שצריכה להעמיד אותו במקום ולמנוע ממנו לפגוע בה ובבני המשפחה. אם אינה עושה את זה אז ישנה בעיה קשה שגם תמשיך . המעורבות שלך לא תשפר את המצב. מה שאת יכולה כן לעשות זה לדובב את אמא שלך. לעזור לה לראות את המצב כמו שהוא כאשר אתן הבנות מאד נפגעות ואולי אם תבין שזה לא רק היא, אז תוכל לעשות מעשה . לפעמים נשים מוכנות להיות קורבנות של בני הזוג ומגלות אוזלת יד כאשר מדובר בפגיעה בהן אבל כאשר מדובר בפגיעה בילדים הן מגינות כמו נמרות. אולי זו הדרך. בכל מקרה, צאי מהמקום של "בולשת" ואם אביך מנסה להכניס אותך ולערב אותך תאמרי בפרוש שאת לא מתערבת ולכי למקום אחר.

למעלה