אבא שמתרחק מהבן

sher2004

New member
אבא שמתרחק מהבן

בעלי לא דיבר הרבה שנים עם אביו לאחר גירושים מכוערים מאימו ולאחר שחי אתו והם החברה שלו וילדיה תקופה. באותו הזמן בעלי הרגיש שאביו נותן עדיפות לילד של החברה, דבר הבא לידי ביטוי בזה שנתן לילד לנהוג ברכב שלו ולבעלי לא למשל.
לאחר נישואינו וכתגובה לאי הזמנתו של אביו, הוא שלח לבעלי מכתב בו הוא ציין שיש לו בעיות רגשיות הנובעות מיחסו של אביו(הסבא של בעלי) אליו. לאחר הולדת ביתנו הוא ניסה שוב ליצור קשר ואני עודדתי את הקשר ובעלי הסכים להיפגש עימו. מה שמפריע לי שמאז נעזוב את זה שהוא ביקש להיפגש רק פעמים ספורות בלבד( אולי פעמיים שלוש בשנה), אלא שהוא החל לפנות אליי למשל בדרישה לשלומנו או האם אפשר להיפגש ולא לבעלי. זה הרגיז אותי והחלטתי להתעלם מהודעות ושיחות ממנו, עד שיום אחד הוא הטיח בפניי שאני מתעלמת ואני הדגשתי שהוא צריך לפנות לבן שלו ולא אליי. כתגובה הוא השיב שהוא לא רוצה להפריע לו כי הוא עובד. ומה אני? אני גם עובדת. מאז הוא יוצר קשר עם בעלי הרבה פחות ועד שהוא כבר מדבר אתו הוא עושה זאת בקצרה או אומר שיתקשר ולא עושה זאת. אני שונאת אותו ולא מבינה איך אבא מתנהג כך! האם מחשבתי נכונה?

אבא מתרחק מהבן

מערכת היחסים של ילדים להורים גרושים סבוכה. לעיתים הם נושאים עימם כעסים על ההורה שלא היה שם לצידם, הזניחם.
יש כאלו שלא מצליחים לצלוח את המהמורות הללו ובמקום לדבר ולתקשר "בוחרים" (לא מכירם דרך אחרת) להתנתק.
הניתוק הוא כואב לשני הצדדים.
את בתור אשת הבעל- לא יודעת את כל מכלול הדברים שהביאו לניתוק, אלא את מודעת לצד של בעלך.
לאב מאוד קשה ליצור קשר עם בנו, יכול להיות שהוא חש רגשי אשמה, לכן קל לו יותר ליצור קשר דרכך. ולכן פונה אליך, בתקווה שתביאי ליצירת קשר עם הבן. או שכך לפחות יזכה במערכת יחסים עם הנכדה.
לא ציינת מה דעתו של בעלך, כיצד הוא מגיב על הניסיונות של אביו לפנות אליך?
קודם לכן יש ללבן את הדברים עם הבעל, להגיע איתו להסכמה ולפעול בהתאם.
בהצלחה

למעלה