אבא תעשה לי .....אוכל

Master Stav

New member
אבא תעשה לי .....אוכל

מה מבקשים מכם הילדים שלכם בתחום הקולינרי ? אתם מעודדים את הילדים להשתתף בבישולים ? והיה וכן ....תביאו פה אתה מתכונים ...מאמין שיהיו פה כמה וכמה ....חיוכים
 

Master Stav

New member
לביבות גבינה מטוגנות

מתכון שטאי סער ואפילו תום אוהבים מאד .... מומלץ לערבים בהם לא באמת בא לבשל אבל בכול זאת אוכל חם הוא משהו רצוי
2 גבינה לבנה (5% או 9%) 1 גבינת קוטג' 3 ביצים 1 כוס קמח קצת פלפל לבן קצת מלח או מרק עוף. לערבב היטב את הבלילה, ולצקת בעזרת כף לתוך המחבת מין לביבות קטנות, להזהיב מכל צד, להוציא על נייר סופג, ולהגיש בתוספת עם סלט ירקות מרענן, ואם נשאר איזה מרק מאתמול, אז זו כבר ארוחה שלימה. (כדי שהעיסה לא תידבק לכף, יש להרטיבה מידי פעם בזרם מים קולח, מהברז).
 
כשהוא יתעורר....../images/Emo199.gif

הוא די מאלתר. הנה הגירסה שלי - מבשלים נודלס לפי ההוראות, קוצצים בשר (גם דגים ופירות ים הולך)מטגנים מעט בווק חם מאוד, מוסיפים ירקות שחתכנו והכנו מראש (גזר, סלרי, פטריות, נבטים, פלפלים ציבעוניים ועוד...)מערבבים היטב, מוסיפים נודלס מוכנים , מקפיצים, מתבלים במייפל, סויה,דבש, חמאת בוטנים שום ,וממשיכים לערבב. מגישים עם בוטנים קצוצים מעל ובצל ירוק קצוץ. הוא מכין עם רוטב מורכב יותר.הפרטים שמורים אצלו וימסרו בהמשך. אתמול בערב אכלנו שרימפס בשמנת על רביולי בטטה (תוצרת בית).שהוא הכין. זה כבר מצריך אותכם לחכות.
 
טוב, הוא אומר שאין לו מתכונים כתובים, הוא

מאלתר אז אם אני רוצה מתכונים - אני צריכה לעמוד לידו ולרשום לעצמי.
 
מבטיחה.

יש דברים שאני כבר עושה מהעתקה שלו. פשוט ראיתי ואז ניסיתי. התוצאה שלו טובה יותר אבל אני משתפרת.
 

hag70

New member
אנחנו בית נטול בישולים../images/Emo13.gif

על אמא אין מה לדבר בכלל בהקשר הקולינרי ולי אין בעיה לבשל, אבל גם הילדה לא ממש חיה קולינרית אז אנחנו ממש חיים על הבייסיק. מה שאומר שבקשות אין. כאלה אנחנו. צנועים
 

Master Stav

New member
ומהם הבייסיק ?

יש שיפורים לביסיק שאתה מסתיר ? שנתחיל בחקירות מהדרגה הילדותית
שמח לראותך פה איש יקר דאגנו ל בסופ"ש .... מאד
 

hag70

New member
ההודעה הזאת תשמיד את עצמה בתוך 30 שניות

מעדנים שניצל מוכן קונפלקס פסטה בלי רוטב אורז בלי כלום גבינה מעורבבת עם טונה. עוף בתנור (בדרך כלל עם רוטב קנוי). אני חושב שהרעיון הובן. לא צריך להמשיך נכון
 

ronnm

New member
הילד שלי קטן מדי מכדי לבקש

אבל אני אוהב להחזיק אותו כשאני מכין אוכל יש לו מבט מתעניין נורא ואני גם נותן לו לטעום ולשחק עם חומרי הגלם בנוגע למתכונים, אני מבשל הרבה (כן אני אחראי על זה), אני לא עובד כל כך לפי מתכונים אני בדרך כלל בוחר מה תהיה התוספת (פסטה, אורז, קינואה וכו'), ופשוט מאלתר זורק לסיר מכל מה שיש במקרר אין אצלנו בבית אוכל מעובד, הכל טרי ובריא... יש לי מתכון מנצח לדייסות שיבולת שועל, אם מישהו רוצה
 

ronnm

New member
שיבולת שועל-

יש 2 אסכולות עיקריות (הכמויות מתייחסות למה לאדם מבוגר): 1. חצי כוס שיבולת שועל עדינה (יש גם גסה שמתאימה יותר לעוגיות וגרנולה), על כוס מים 2. חצי כוס שיבולת שועל עדינה, על חצי כוס מים וחצי כוס חלב (המועדף עלי !!) שני המתכונים שלי לדייסה הם: 1. להוסיף לפני הבישול תפוח מגורד, מעט קינמון (לאוהבי הז'אנר) וכפית דבש 2. פרוסות של בננה (למי שרומה דייסה יותר חלקה ופחות צ'אנקית, לחתוך את הבננה לחתיכות קטנות - אני מעדיף צ'אנקית), עם כפית גדושה של ריבה (תות הולך הכי טוב) יוצא מזה אחלה ארוחת ערב, משביעה ומזינה. אני מעדיף תמיד להשתמש בשיבולת שועל רגילה, ולבשל אותה מאשר בזאת האינסטנט, מכמה סיבות: הבישול של הכמה דקות מערב את הטעמים יחד, ואז יש מרקם אחיד של טעם, לא סובל מניפולציות כימיות על האוכל שלי ולבסוף ריחות בישול תמיד תורמים להנאה מהאוכל.
 

schlomitsmile

Member
מנהל
סתו- יפה לך באדום../images/Emo140.gif../images/Emo141.gif הבכור שלי מהמפלגה שלך בענייני אוכל... אחרי שבשלוש וחצי השנים הראשונות של חייו אמא גידלה אותו צימחוני, התעוררה בו תשוקה עזה לטרף... טוב שאבא שלו אשף בתבשילים שאמא לא מסוגלת אפילו להסתכל עליהם... האחרים, שקיבלו בשר מגיל רך, לא מתלהבים ממנו במיוחד. שני האמצעייים שלי, אוהבים לבשל ולאפות איתי ../images/Emo13.gif
 

Master Stav

New member
תודה יקירה ...הכול למען מטרה טובה

אפילו להיות קומוניסט לתקופה
לגבי מיפלגות ....ממממ מיפלגה של טעמים משובחים ..... נו מתי אבאשלו מגיע לפה לחלוק איתנו מעט מיוקרתו הבילתי מעורערת ?
ולגבי כולם מבשלים על זה נאמר איזה כיף
 
למעלה