אבא

שמרית65

New member
אבא

שלום. יש לי בן בן שנה שאני ואביו נפרדנו שעוד הייתי בהריון כי הוא לא הכי יציב וגם לא בא לראות את הילד (ראה אותו אולי 6 פעמים מאז שנולד) לפני חצי שנה הכרתי גבר מדהים ופנינו לקראת הקמת משפחה ביחד. שאלתי האם ללמד את הילד שהבן זוג שלי הוא אבא שלו ושיקרא לו אבא כי יש לי פחד שאולי שנקים משפחה הוא ירגיש בחוץ שכל השאר קוראים לו אבא ולו אין אפילו אבא שבא לבקר אותו. והבן זוג שלי ממש אימץ אותו אליו וגם הוריו. ניסיתי להסביר לאבא שלו אבל זה גדול עליו. האם ללמד אותו לקרוא לו אבא? תודה

אבא תשובה מיפי הפסיכולוג דור הררי

שמרית שלום רב, הפניתי שאלתך לפסיכולוג דור הררי ולהלן תשובתו כפי שהקבלה מילה במילה. שאלות נוספות יתקבלו בשמחה עינת "אז ככה, אשיבך בנקודות ומאמין שתדעי לנסח זאת בדרכך המיוחדת: 1. לילד יש אבא אחד - חי או מת, מתפקד או לא, נוכח או לא, יציב או לא. לעובדה זו יש חשיבות רבה להמשך התפתחותו, לגיבוש הזהות שלו, והדרך בה הילד יכיר או ידע על קיומו תלויה ישירות באופן בו האמא מציגה אותו בפניו. ככל שיעלה גילו, השאלה עשויה לצוץ ביתר תוקף, ולהיות מאד משמעותית עובור. 2. יחד עם זאת, נסיבות החיים המעניינות יחשפו אותו ל"חבר של אמא" שייקרא מן הסתם בשמו או בכל כינוי אחר, וגם אם יתפקד כאבא לכל דבר, הרי שבידיו של הילד, עם הזמן לבחור איך לקרוא לו. גם למאומצים שיודעים כבר מגיל צעיר את עובדת אימוצם, יש "אבא" שזה המאמץ, ולימים כשימצאו את אביהם הביולוגי מן הסתם יצטרכו לארגן לעצמם את המציאות מחדש, כפי שלרוב קורה. 3. לא סביר, ולדעתי גם ללא בסיס חוקי, שהחבר יאמץ את הילד, ואם כל תשוקתה של האם למחוק את האב הביולוגי הלא מתפקד מעולמה, הרי שחשוב שתשרטט נכון את הגבולות לה, לחבר, ולבנה. 4. ובאשר לדאגה של האם, בנה "יישאר בחוץ", עוד טרם היוולד ילדים נוספים, הרי שאין לזה שחר. הוא ירגיש בפנים כמו שייתנו לו להרגיש בפנים. משפחות מורכבות יוצרות מציאות מעניינת, ואם הגבולות והפקידים מוצגים ברור לילד הרי שכך גם יהיה. בהצלחה," דור הררי.

שמרית65

New member
תודה

תודה לקחתי לתשומת ליבי תודה עינת שנתת לענין את החשיבות הראויה לו.

למעלה