אבא

הדר יעל

New member
אבא

שלום לכולם . אבי בן 69 חולה אלצהיימר מזה שנתיים...לפני כ 4 שנים התחילו הבעיות ... הוא היה שותה אלכוהול בכמויות וזה הרס אותו לגמרי.. יום אחד הוא ניסה לקפוץ לאמא שלי מהאוטו בהתחלה לא הבנו מה הוא עושה ולמה הוא מתנהג ככה, לקחנו אותו לבית חולים לחולי נפש שם הוא שהה שנתיים והרופאים לא ממש ידעו איך לאכול אותו ... הוא לא היה מגיב לטיפול התרופתי וגם הכדור המאזן כבר לא היה משפיע עליו. עכשיו הוא בבית והוא מעשן בכמיות ... יותר נכון הוא מטייל בעיר ואוסף סיגריות מהריצפה. ביום חמישי האחרון הוא חיפש במדרש מכוניות מכונית פתוחה מצא ונכנס וישב בפנים והתחיל לחפש סיגריות. בא אליו מאבטח של הסופר ושאל אותו לדבר מעשיו והוא התחיל להגיד מה אכפת לך אני לא עושה כלום.... לאחר כמה דקות הגיעו בעלי הרכב והמאבטח ניסה להוציא את אבי מהרכב. ואבי התנגד. הזמינו לו משטרה.... ולקחו אותו לחקירה ופתחו לו תיק על פריצה לרכב ואיומים . עכשיו אני חתומה עליו ערבות כדי שהוא יוכל להיות בבית .... אבל הוא ממשיך להסתובב ברחוב... אמא שלי כבר ממוטטת ואנחנו לא יודעים כול כך מה לעשות.... חיפשנו לו איזה שהוא מועדון שיכול לעזור לו אבל כול המועדונים האלו הם פתוחים והוא בורח משם. יש למשהו עצה.... אנחנו כבר אובדי עצות.

ronnyw

New member
ליבי איתך

מה אומר, כל פעם נדמה לי שכבר ראיתי ושמעתי הכל (בהקשר המחלה, כמובן...) - והינה צץ עוד איזה מקרה מסובך וקשה ששונה מכל קודמיו. קשה לייעץ, אבל נראה לי שזה מקרה שמחייב אישפוז (ועובדה שכבר היה מאושפז.) קשה לי להאמין שלא מוצאים עבורו איזו תרופת הרגעה, אפילו כזו שתהפוך אותו לזומבי. נראה לי שאדם שנכנס למכוניות זרות על מנת לעשן בתוכן, אינו יכול לחיות חופשי בקרב הציבור. מתי יהפוך לאלים? מתי ייכנס לבתים לאותה מטרה? למה מכונית זרה כן, ובית זר לא? ומה יקרה לאנשים באותם בתים? הוא יודע גבולות בין רע לטוב? יחס לנשים ברחוב? (אני מצטערת על המחשבה, אבל נראה לי שהוא כבר לגמרי לא רציונאלי.) תנסי לפנות שוב לרופא משפחה, ולבקש הערכה מחדש והתחלה משלב 0.... תדרשי הפניה לפסיכיאטר, כי ברור שמחלתו איננה "סתם" אלצהיימר. תדרשו אישפוז או טיפול תרופתי חריף. תגידו שאתן אינכן יכולות לקחת אחריות, ואם חו"ח יקרה לו משהו - או גרוע מכך, יגרום נזק למישהו זר - אתן מסירות אחריות... משהו בוטה וחזק כזה, כדי להזיזי קצת את המערכת. תהיי חזקה ונחושה ביותר !! (אם אתן יכולות להרשות לעצמכן - קחו אותו לפסיכיאטר פרטי, כזה שנמצא בתוך המערכת - מנהל מחלקה באיזה מוסד פסיכיאטרי או בבי"ח פסיכיאטרי. רק קחו בחשבון שזו לא רק ההוצאה הראשונה על שרותי הרופא, יבואו עוד אחר כך.)

אירילה

New member
שלום הדר יעל ,יש להציג מיידית למשטרה

תעודות המעידות על מחלת האלצהיימר של אבא ואז יבטלו מייד את ההאשמות נגדו. אם עשיתם זאת ולא נשמעו לכם במשטרה ,תוכלו ליצור עימי קשר במסר אישי ואוכל לסייע לכם בנושא. כאיש משטרה לשעבר בכל המקרים הידועים לי שחולי אלצהיימר ביצעו כביכול מעשה פלילי והוצגו המסמכים המעידים על המחלה, בוטלו כל כתבי האישום וכן דמי הערבות. אני מקווה מאוד שיש לכם את הניירות המתאימים המעידים על מחלת האבא. שוב ,אל תהססו לפנות אלי במסר ואמסור לכם את הנייד שלי. אגב? אתם חברים בעמותת האלצהיימר? אני מצטרף גם לתגובה שיש לפנות לפסיכיאטר שיבחן את דרך הטיפול בכדורים באבא ע"מ לאזנו בהתנהגות. עם הרבה אמפטיה לכם גרשון/מנהל הפורום

הדר יעל

New member
היי

בעלי הוא גם שוטר וברגע שהוא שמע על זה הוא טיפל בזה מיד.. אבל השוטר שעצר אותו לא יגע ולא יכל לדעת שהוא בן אדם חולה.... בכול מקרה מה אתה מציע לעשות להמשיך להסתובב ברחוב הוא לא יכול ... הוא לא שולט במעשים שלו... הוא לא עושה שום דבר מכוונה רעה.... הכול אובססיה לסיגריות...

אירילה

New member
אפוטרופסות

ישנם 2 סוגים של אפוטרופסות. 1. לצרכי גוף - ניתוחים ,טיפולים וכו' בכל הקשור להחלטות רפואיות אשר החולה אינו יכול להחליט יותר עליהם או ולהסכים. 2. אפוטרופסות כללית - דהיינו אחריות כללית על החולה ובמקרה שהזכרת שניהם נחוצים ,בעת ארוע כמו שהיה מציגים את האפוטרופסות הכללית על החולה ,בכך גם נמנעת למעשה גישתו של החולה לבנק או חס וחלילה מכירת הנכס מצידו ללא ידיעתכם וכאמור גם בהיבט יומיומי כמו "הסתבכות"עם החוק ,החלטות פיננסיות,אישפוז במוסדות תשושי נפש ועוד. טוב תעשי אם תעברי על דפי הפורום ותמצאי שם דברים שנכתבו על האפוטרופסות בכל הקשור לחולה אלצהיימר. בהצלחה בכל החלטה אשר תקבלו על אבא. גרשון

הדר יעל

New member
אז לפי איך שאני מבינה

אמא שלי היא האחראית עליו ועל כול החלטה שצריך לקחת ... היא גם כבר כתבה צוואה וזה הכי מפחיד אותי כי אני ממש מפחת מהיום הזה שאני אצטרך לפתוח את הנייר הזה ולקרוא בו. אז לאמא שלי יש אפוטרופוס עליו.

נילי41

New member
../images/Emo20.gifיעל יקירתי

לבי לבי איתך. אני מסכימה עם כל מילה של רוני. ההתנהגות של אביך כמו שאת מתארת אינה אופיינית כל כך לחולי אלצהיימר, למרות שאין לי ניסיון כל כך גדול, אלא רק ניסיון אישי ועוד מניסיונם של חברי קבוצת התמיכה שלנו. עוד לא שמעתי על התנהגות כמו שאת מתארת של חולי אלצהיימר, אבל את אומרת שהוא כנראה אובחן כחולה אלצהיימר כבר לפני שנתיים, על כן, במצב כזה, אתם חייבים לפנות אל המרפאה או הרופא המטפל שלו ולתאר בפניהם את המצב. הרופא ינסה אולי להחליף את התרופות או לנסות טיפולים נוספים ואם אין ברירה, אולי אישפוז במחלקה מוגנת. אבל אין מצב שאת ואמך תצטרכו להתמודד עם התנהגות כמו שאת מתארת. על אחת כמה וכמה התערבות משטרתית, חקירות, פתיחת תיקים וכו'. אביך הוא אדם חולה מאוד ועל כן צריך לטפל בבעיות הרפואיות וההתנהגותיות שלו ע"י רופאים. בקשר לבעיות עם המשטרה, איריליה מציע לך עזרה ופתרון וכנראה שהוא מתמצא בנושא יותר ממני ועל כן עליך לפנות אליו ולהתייעץ איתו. אגב, בעניין מועדונים, יש מועדונים מיוחדים לתשושי נפש והם מקומות סגורים שהוא לא יוכל לברוח מהם. שווה לבדוק גם את הנושא הזה אבל רק לאחר שאביך יאוזן מבחינה תרופתית. אני שולחת לך ולאמך חיבוק אמיץ וחם ומאחלת לכם שאביך יאוזן במהרה ויקבל טיפול מתאים לבעיותיו ושאת ואמך תוכלו לנשום קצת לרווחה...

הדר יעל

New member
אין אפשר...

היינו במוסד סגור לתשושי נפש ... קודם כול זה 10 אלף שקל בחודש.... וגם זה מקום סגור.... ואנחנו לא רוצים לקבור אותו שם .... יש לו משפחה אוהבת ותומכת אנחנו פשוט צריכים איזה שהוא סידור לשעות הבוקר שהוא לא יסתובב ברחובות לבד כי הוא לא ממש מבין מה הוא עושה....

נילי41

New member
../images/Emo20.gifיעל יקרה

הכוונה לא היתה למוסד סגור לתשושי נפש אלא למרכז יום לתשושי נפש. גם בעלי מבקר במקום כזה. במסגרת חוק סיעוד, על חשבון שעות טיפול יש אפשרות לבקר במרכז יום כזה. בבוקר אוספים אותו מהבית ומחזירים אותו בצהרים. הוא אוכל שם ארוחת בוקר וארוחת צהרים וגם ארוחת 10 או 11. יש שם פעילויות רבות ומגוונות שמתאימות לאנשים במצבו. הוא מקבל גרויים ונמצא בחברה. האם פניתם לביטוח הלאומי לקבלת חוק סיעוד? אם לא עליכם לעשות זאת מיד. כמו כן אתם יכולים לפנות למח' הרווחה במקום מגוריכם ועו"ס תבקר אותו ותעריך את מצבו ותעזור לכם וץכוון אותכם לרשויות המוסמכות לטפל במקרה שלו. בקשר לסיגריות, למה שלא תקנו לו כדי שלא יצטרך לחפש ברחובות ובמכוניות זרות ולא יסתבך עם החוק? ציידו אותו בסיגריות משלו. במצבו הנזק הבריאותי מהעישון כבר לא משמעותי, מה עוד שהוא בכל זאת מעשן את בדלי הסיגריות שזה הכי גרוע ועלול לגרום לו לזיהום ולמחלות. כמו כן עליכם לפנות לרופא המטפל שלו ולבקש תרופת הרגעה שתאזן את ההתנהגות שלו ותרגיע אותו. אל תתנו לו לשוטט לבד ברחובות, זה מאוד מסוכן, הוא עלול להסתבך ולאבד את דרכו ... שולחת לך חיבוק אמיץ וחם ומקווה שתתגברו על הבעייה הקשה הזו...

הדר יעל

New member
איפה יש מקום כזה ומה הטלפון

אנחנו נותנים לו סיגריות חופשי הוא מקבל כול יום אנחנו קונים לו והוא מקבל .... אבל נגיד הוא מקבל 5 סיגריות תוך חצי שעה זה גמור...

נילי41

New member
../images/Emo20.gif יקירתי,

עליכם לפנות באופן דחוף לעו"ס במח' הרווחה במקום מגוריכם. היא תפנה אותכם למקום מתאים. בכל עיר ובכל אזור קיים מקום כזה, רשויות הרווחה מטפלות ועוזרות למשפחות הזקוקות לכך. עליכם גם לפנות לביטוח הלאומי כדי לקבל עבורו חוק סיעוד ואז הוא יוכל לבקר במקום כזה. עליכם לפעול מיד, אין מצב שתוכלו להתמודד עם מצב כזה בכוחות עצמכם. לשם כך קיימים רשויות רווחה ועו"סים וביטוח לאומי וכו'. פני כבר מחר בבוקר למח' הרווחה והם ידריכו אותך וילוו אותך צעד אחר צעד בכל מה שנחוץ לעשות ויראו שתקבלו את כל המגיע לאביכם. אל תנסו אפילו להתמודד עם המצב בעצמכם, אין סיכוי שתצליחו להרגיע אותו וחבל על הכוחות שלכם ועל הצער והכאב שלכם ושלו... בקשר לסיגריות, רק איש מקצוע יוכל לעזור לכם להתמודד עם הבעיה ולכן, שוב, עליכם לפנות, לבקש עזרה... אגב, בכל אזור בארץ קיימת גם קבוצת תמיכה של עמותת אלצהיימר, תתקשרו לקו החם שלהם 8889* ולברר היכן ומתי מתקיימת קבוצת התמיכה באזור מגוריכם. תוכלו לשאוב מהם הרבה עזרה וכוח. קבלו חיבוק ענק ושיהיה לכם הרבה כוחות נפש וגם כוח פיזי כדי להחזיק מעמד במצב הבלתי אפשרי הזה...

שלום לך...

גם אבי תמיד פותח את הדלת במכונית ורוצה לקפוץ מהאוטו. בפעם האחרונה הוא פתח את הדלת ואח שלי שנהג לא התכונן לזה מרוב שהוא נבהל הוא לחץ כדי לבלום ועשה תאונה. ברוך השם אף אחד לא נפגע אבל המכונית נהרסה לגמרי. המצב הכי נורא הוא שאמא שלי שאושפזה לבדיקות לא אמרה לאח שלי שאין לו ביטוח לנהוג על הרכב אז הם גם יצאו בנזקים של כסף. אבל מה זה כסף לעומת חיי אדם- בפעם הבאה זה יכול להיות יותר גרוע..... תבקשו מהמשטרה לבטל את האישומים נגדו. אולי באמת על ידי תרופות חזקות יותר תוכלו להשאיר אותו בבית כי להסתובב בחוץ זה לא כל כך פשוט. גם אבא שלי הגיע למצב כזה שהוא ברח והתחיל לשוטט ליד בית מלון וניסה להיכנס בכוח. המאבטחים קראו למשטרה והם הגיעו עם ניידת וחשבו שהוא מסומם או משהו כזה. השוטרים לא חושבים שאולי זה חולה אלצהיימר כי אבא שלי צעיר ונראה צעיר גם אז הם התנפלו עליו והרביצו לו ... בקיצור הוא הגיע לבית חולים עם חוליות שבורות ופנס בעין וסיפר שהשוטרים התנפלו עליו. אנחנו יודעים שזה נכון כי דיברנו עם השומרים בכניסה למלון שהיו נוכחים באותו ערב... מה אני אגיד לך המצב לא קל אבל חייבים להשגיח שהוא ייקח תרופות כי למועדון פתוח זה באמת בלאגן שלם אם הוא כל הזמן בורח. זה קשה ואני לא יודעת מה להגיד לך חוץ מלשלוח לך הרבה
ולקוות שהוא ירגע.

הדר יעל

New member
מפחיד.

ולמה למה אין תרופה.... איזון משהו... זה כול כך מדקא... בכול אופן התחלנו להתקשר לכמה מקומות לקבוצות תמיכה שיכלו לעזור לנו ונוכל לקבל הכוונה. אני אתחיל להיות בקשר רציף עם אירית מהעמותה לאלצהיימר ואני מקווה שיהיה בסדר... אולי פשוט הדחקנו את הנושא קצת ולא רצינו לדעת שיש דבר כזה וזה קרה דווקא לנו.

למעלה