אבדה האינטימיות

אבדה האינטימיות

קודם, כמה מלים על עצמי: אני שמעתי לראשונה דיסק של מאיר ב-1997, כשהייתי בן 13. זה היה שירי חג, ומאז אני ברשתו. לאט לאט צברתי את כל שיריו במדיה כזו או אחרת, שיננתי את מילותיו, ואהבתי אותו. כשהגיע ההודעה על מותו היא תפסה אותי בהתהוות ההערצה שלי אליו, שרק הולכת וגדולה עם כל יום שעובר. הפעם הראשונה שהצלחתי להגיע למופע הזה הייתה בשנה שעברה. כבר הייתי חייל, ונסעתי עם חבר אחר שלי, חייל קרבי שהכיר את מאיר דרכי והפך למעריץ עוד יותר גדול ממני שהיה, בגימ"לים באותו הזמן. אמנם שילוט מי יודע מה לא היה, והגענו כשכבר די החשיך אז התברברנו מעט ברחובות כרכור, אבל כשנכנסו - ידענו שזה היה שווה את זה. איזו אווירה! איזה ריגוש! איזה קהל! איזה אנשים! כשישבנו בכיסאות, ליד עץ גדול מצד ימין של הבמה (כשאתה עם הפנים אליה), הרגשנו תינוקות. כולם, כמעט, סביבנו היו מבוגרים, או, לפחות - יותר גדולים מאיתנו. כולם ישבו בכסאות והקשיבו לשירים, התענגו על המלים ושרו איתן (כי הם ידעו אותן!) והתרגשו מהביצועים והתכנון המעולים. אם היה שיר מקפיץ, כמה אנשים העזו לעמוד, אם הגיע שלום חנוך לבמה - הוא קיבל "סטנדינג אוביישן". אבל כמעט כל מי שהיה שם - ידע למה הוא שם. כל מי שהיה שם כיבד את הארוע, את הזמן, את המקום - ואת השירים ואת זכרו של מאיר. זה לא פסטיבל ערד, רוקדים עצמאות או כפר המוזיקה של קוקה-קולה - לכזאת הופעה לא באים כדי לראות את חנוך, סחרוף, אמדורסקי ובנאי - להופעה כזאת באים כדי לשמוע שירים של מאיר, כדי להוקיר אותם ואת המלים והלחנים המופלאים שלו. כדי לראות את גדולי האמנים של ישראל מתגמדים נוכח מלים כל-כך עצומות - שלא הם כתבו. הביצועים אתמול היו טובים ברובם. הוקסמתי משלושת השירים של חנוך-לוי, נדהמתי מברוזה, שמחתי על חנן יובל ולאה שבת, נגנבתי מהדג נחש, התרגשתי מאהוד, התאכזבתי מחסרונו של שבן (לאן הוא נעלם?!), נגעלתי מאמדורסקי ואהבתי לשמוע שוב את סחרוף עושה את טרמינל כמו שהוא אוהב לעשות אותו. אבל לא יכולתי להנות. הקהל הרס לי. אולי זה המחיר של חשיפה, אולי זה המחיר של למכור כרטיסים באינטרנט (ואין פה שום מילת ביקורת לשירז המופלה - בכלל בכלל לא - הכוונה היא שונה לגמרי. זו גם הזדמנות מצויינת להודות לשירז על הביצוע הנהדר של העניין, עך איך שביקשתי שני כרטיסים, יומיים אח"כ עוד אחד - ובקופה באמת חיכו לי שלושה על שמי - תענוג!), אולי זה המחיר של הצלחה, אולי זה המחיר של להביא את המיטב של המיטב במפורסמים שבאמני ישראל. רוב-רובו של הקהל, חשב שהוא הגיע לצמח. כל שיר הוא סיבה לעמוד, כל אומן הוא סיבה לקפוץ, כל שטות היא סיבה לרקוד. חכו - עוד מעט יש כפר המוזיקה - לכו לשם. הקהל, רובו המכריע, בעיקר אלה שנצמדו לבמה, התעקש לעמוד בשירים שקטים, התעלם מהבקשות החוזרות ונשנות של קוטנר לשבת, רקד וקפץ איפה שלא צריך היה - והוציא את העניין מערב שכזה. אני שואל אתכם - מה הקשר?! שלום חנוך הגיע? מגיעות לו מחיאות כפיים בעמידה. אבל כשהוא מתחיל את עונת התפוזים בגרסה האקוסטית השקטה והכל-כך יפה שלו ושל לוי, אז, רבותיי וגבירותיי הצעירים - אפשר לשבת! לא צריך לרקוד - כי זו לא הגרסה הקופצנית שאתם מכירים מהרדיו! ילדים - תנו כבוד למלים, לאירוע, לאוהדים המבוגרים שישבו מאחורה ולא יכלו להנות בגללכם! אם היינו יכולים למדוד את זה באחוזים... כמה מבין הקהל בשנה שעברה שמע את מאיר לפני מותו, כמה שם דיסק שלו במערכת, כמה מכיר יותר מאלבום אחד שלו, כמה מכיר את המלים לא רק של הלהיטים הגדולים - רואים ירידה דרסטית השנה. ואותם "רוכבים על הגל", כשבאו כי יש שם אהוד - וזה כל-כך איני (כפייתי) לאהוב את אהוד, פשוט הרסו לחובבי מאיר האמיתיים את ההופעה. מתנשא? שמרן? זקן? נודניק? תקראו לי איך שאתם רוצים - אתמול רוב-רובו של הקהל, זה שהיה מקדימה לפחות, פספס את המטרה - ואני בספק אם הוא אי-פעם באמת הבין אותה. אני אוהב את מאיר, ואני אוהב שהאהבה שלי אליו אינטימית, ואת הידיעה שמי שפוקד אירועים כאלה - הוא כמוני. אני אוהב את העובדה שלשם מגיעים אנשים שמכירים ואוהבים את מאיר ואת יצירותיו המופתיות. אני שונא את "קהל הפסטיבלים" שרוכב על כל גל ציבורי שקיים - חסר אופי או טעם - שהרס לי אתמול את המופע.

Chocoholic

New member
../images/Emo45.gif

אני מסכים עם כל מה שאתה אומר, אני גם סולד מאווירה של "כפר נוער" (אתם יודעים כמה ג'וינטים הלכו מסביבי?! ) ומיסחור. גם לי הייתה הרגשה לא טובה בחלק מהשירים שביצעו שם. אבל אני תמיד מסתכל על הצד החיובי של העניין. לדעתי, רק חלק קטן (אולי 10%) מהקהל הם כאלה שלא ממש יודעים מי זה מאיר ובאו להופעה רק בגלל מי שהופיע. אני מאמין שחלק לא קטן מבין אלה ימשיך וישמע את מאיר, כמו הרוב המכריע של הקהל, שחלק גדול ממנו כבר מכיר אותו במידה זו או אחרת. אגב, האוכלוסיה שם הייתה הומוגנית פחות או יותר (אם כי לא בגיל), וזה לדעתי מראה שעדיין מאיר לא שייך ל"כל העולם ואישתו", כי במקרה כזה, היו שם פי 5 יותר אנשים והביצועים שהיינו מקבלים היו הרבה פחות טובים, אם אתה מבין למה אני מתכוון... בכל אופן, אי אפשר להתעלם מהעובדה שיותר אנשים חשופים כעת למאיר ויצירתו, בעקבות האירוע אתמול. אני חושב שבטווח הארוך זה חיובי; לא כל אחד יכול להעריך את מאיר, אבל מבין הקהל (ע"ע הומוגני..) שהיה שם, 95% כן יעריכו.

אורי-

New member
קשה לי להחליט . . .

אבל: אמדורסקי , כנראה , הכי אכזב אותי (יש שירים שגרמו לי להתלהב , וכאלה שסתם חלפו בין האוזניים). (למי שמכיר את המילים , קשה היה שלא להבחין שמדובר בגמגום ושכחה , ולא ב"אלתורים" או "נגיעה אישית") רונה קינן - קול מדהים. אהוד בנאי - לא חדש שהוא נפלא. אריאל זילבר , הדג נחש - היה מקפיץ ומרענן. לאה שבת - גרסה מצויינת , שמראה עד כמה השירים יתחברו לכל סגנון. ברי - ממש התחבר לשיר.
מאיפה צץ אביב גפן , ולמה הוא לא עלה לשיר?
הוא השתתף בארגון הערב , או היה שם כאורח?

איל1לשם

New member
בסה"כ מאד נהנתי....

ברור שהיו כמה דברים שמאד עצבנו אותי... כשאשר לוי עלה לבמה עמדו מאחורי שתי אנשים וכל כך זלזלו בו......אמרו שהיה שווה להיות חבר של מאיר איזה שנה לפני שהוא מת בשביל להופיע מול 5000 איש.... והוא שר ממש יפה וגם איך שהוא ביצע פעם שעברה את שפריץ חרוזים..... אם כבר אשר לוי אני נורא שמחתי שהמופע לא התנהל בתשעת הימים ש"בהם התנהלו קרבות עזים בירושליים" -הרי "לא מוכרחים לחזור על השגיאה. הביצוע של הדג נחש היה חמוד -לדעתי חבל שהם לא ביצעו את קוצים א'... שלום חנוך היה מדהים - ואריאל זילבר -פשוט תפור עליו אגדת עם מכסקנית.... אודי ושחר אריאל- חבית הדגים -מדהים אם יש הופעות שלהם בירושליים אשמח אם תודיעו בפורום. וין מה להגיד הביצוע של חנן יובל לאגדת דשא הוא מדהים .... אסף אמדורסקי איכזב......איזה שלוש פעמים נפלט לפוגל צרור במהלך השיר ."אז מה .בכיתי גם אני". גם את הביצוע של לאה שבת לא אהבתי .... דודי לוי ודן תורן הפיתעו לטובה יופי של ביצוע לליה שקט. בקיצור בסה"כ מאד נהנתי .......

אורי-

New member
../images/Emo45.gif צודק , אבל יש לי הסתייגויות

לגבי האווירה - גם אני הרגשתי שבשנה שעברה היה הרבה יותר נעים. בשנה שעברה הקהל ליווה את הזמרים כמעט בכל השירים... וגם בשנה שעברה קמנו והתלהבנו מכמה שירים. השנה: בהחלט בכל שיר קטן אנשים עמדו , לא משנה כמה הוא שקט , וכמה יותר נעים לשבת בהופעה שקטה. מעבר לכך: היתה קבוצה שעמדה באמצע , והתעקשו להשאר עומדים
אחרי 5-6 מטחי קוביות קרח (גאון מי שזרק עליהם) הם ישבו. מולי , היתה קבוצה נוספת של "גאונים" , מבחינתם , לא משנה שיש כאלה שהגיעו שעה לפני הזמן כדי לתפוס מקום , הם יגיעו ויעמדו ממש על הברזלים שלפני הבמה , מסתירים לכל השאר... 50% מהערה ראיתי גב של בחור לא אסטטי במיוחד. גועל נפש של התנהגות (ציפיתי שבהופעה הזו האווירה תהיה נעימה יותר) הסדרנים לא תפקדו. היציאה מהחניון גם היתה מעט בעייתית , אבל השנה השדה יושר , והיה יותר נוח לחנות בו. נקודות חיוביות : זקנים וטף , חילוניים ודתיים - כולם באו לתת הערכה. חבל שהאווירה פוספסה מעט. אני מקווה בהחלט שתהיה הופעה נוספת , גם בשנה הבאה , ומקווה שהיא תראה כמו המופעים הקודמים. וכמובן
לשירז , למרות שהיו כאלה שנפגעו (שלא באשמתה). גם
לאודי , שנשאר שם עד שהגיעו הכרטיסים.

למעלה