אבדה לה שנת הלילה שלי, המוצאת היקרה

נתנאלה2

New member
אבדה לה שנת הלילה שלי, המוצאת היקרה

תשא ברכה, ותבוא על גמולה ....
כבר חודשיים בבית,
נגמרו הביעותים, והחלו להן התעוררויות הלילה,
ועימם מאמא מאמא רק אמא תקום ותרגיע,
ולעיתים כל שעה או שעתיים , לעיתים ההתעוררות נמשכת דקה לפעמים עשר ולעיתצים מעל שעה....
שלא אנום ולא אישן ,
אשמח לשמוע מנסיונכם, מה לעשות ?
מה עוזר?

הזכרת לי נשכחות

ילדון הפלא שלנו הצטרף אלינו סביב גיל שנה. ביעותים לא היו לו אך לילות ארוכים בהם בדק שאנחנו לידו, היו גם היו.
הפתרון שהתאים לנו היה להעבירו למיטתנו, ל"חריצה" (החריץ שבין הכריות שלנו. מושג משפחתי). הוא היה שוכב ער על גבו. יד אחת עלי ויד שניה על אבא...מתאים את קצב נשימותיו אלינו...מוודא שלא נלך ממנו...וכך לילות רבים וארוכים. דאגנו על מיעוט השינה ויחד עם זה הבנו שזו דרכו להרגע טלהפנים אותנו אליו. כשהסתיימה התקופה (לא זוכרת אם ארך כמה שבועות או כמה חודשים) הוא החל לישון לילות רצופים ושקטים במיטתו. לאחרונה, עם המעבר לגן חדש, שוב הוא מתעורר בלילות, מצטרף אלינו אך מיד נרדם (מחובק! ברור) עד הבוקר.

tuttifrutti

New member
שינה משותפת. ז"א לישון באותה המיטה. למה לפחד כל הלילה

שאמא תעלם לו מהעולם?
&nbsp
עד שסוף סוף זכה במישהו שדואג לו למה לקחת לו את השינה בכך שצריך להתעורר שוב ושוב ולבדוק שאת שם בשבילו?
&nbsp
ואל דאגה. הוא לא ישן במיטתך כשיתחתן.

נוני261

New member
בחודשיים הראשונים הוא ישן במיטתי

לאט לאט הרגלתי אותו למעבר לחדר משלו שקרוב מאוד לשלי.
הסיבות:
א. עניין בטיחותי הוא היה יוצא מהמיטה באמצע הלילה ולא פעם בלילה נפל. אפילו שריפדתי בכריות זה היה מסוכן
ב. לא היה מקום בחדר למיטת התינוק שלו כך שלא יכולתי להעביר אותו ללינה משותפת

ביעותי הלילה היו יחסית קצרים, הפחדים והבכי לא היו בתדירות כפי שאת מתארת. כשהוא בכה מיד באתי אליו. היו לילות ללא שינה אבל שוב לא בעוצמות שאת מתארת .
לעומת זאת אצל חברתי המצב היה דומה לשלך והיא השאירה את המיטה שלו בחדרם, אחר כך גם כשעבר למיטה משלו הוא היה מגיע למיטה ונרגע בין הוריו.
השינה בסוף חוזרת (יחסית כן .....) אבל התקופה הראשונה קשה, אין ספק.
נשיקות

נתנאלה2

New member
טוב בנתיים המזרן לרגלי מיטתי

כך שבשעת הצורך היד מושטת להתרגעות
נרשמה התלהבות -
מיטה אחת כרגע גדול עליי ( אני מהמופרעות בלילות (-;)
נקווה שלאט לאט השינה תהפוך לרצופה .
תודה על ההרגעה

נוני261

New member
נתנאלה -מה זאת אומרת מופרעת בלילה?

כי יש פה רווקות והן לא מבינות
בהצלחה עם המזרן, רעיון מעולה -אין כמו יד של אמא להרגעת פחדים .

נתנאלה2

New member
חחחח זזה הרבה, מצד לצד, מצד לצד.....

הזוגי זה כבר סיפור ששיך לפורום אחר

Noga Lavie

New member
כבר הרבה זמן לא כתבתי זאת

זיו ישנה כל לילה למן היותה בת שבועיים ועד גיל שלוש בחדר הומה ילדים. עם כל כמה שהייתה מאושרת לרעיון חדש משלה, לישון שם לגמרי לבדה לא היה משהו קל להסתגל אליו, וזה עוד לפני שמביאים בחשבון את שאר מעברי היבשות, שפות, אקלימים וכל שאר החיים.

בגלל נסיבות החיים, ביתנו בבלגיה היה בשיפוצים, וזיו הגיעה לבית זמני. היה בו חדר שינה אחד ושתי מיטות. רישמית הייתה מיטה לנו ומיטה לה, אך בפועל אני ישנתי איתה במיטה. אחרת היא לא נירדמה, וגשהיא נירדמה, אני כבר ישנתי גם.
לאחר כחודש עברנו לבית, רק שהקומה העליונה לא הייתה מוכנה. ישנו במה שהפך מאוחר יותר לספריה, על גבי שלושה מזרונים פרושים על הריצפה בצמידות, כאשא זיו ישנה במזרון האמצעי.
לאחר זמן מה הצלחנו לעלות לקומה העליונה. חדרה של זיו היה החדר הראשון המוכן בבית, וזיו עברה לישון בו. בשבועות הראשונים אחד מאיתנו ישן בתורונות על מזרון למרגלות מיטתה.
רק לאחר שעברה מספר לילות רציף ללא התעוררות עברנו לישון בחזרה במיטתנו, אבל רק לאחר שזיו נרדמה. אם וכאשר התעוררה, היא מייד הובאה למיטתינו, כדי שנוכל כולנו לישון, גם אם שנתנו לא הייתה רגועה כשהיא הייתה שם לבעוט ולהטריד.

זה היה נראה כהליך שאין לו סוף, אך בדיעבד לא היה כל כך ארוך.

tuttifrutti

New member
חחחחחחחחחחח! כשמאיה נשאלה איפה מיטתה שלה

תמיד הייתה מצביע על המיטה שלי.
כי שם היא ישנה.
לא במיטת הסורגים היפהפיה שסידרתי לה.
או נכון יותר, שסידרתי לעובדת הסוציאלית שאולי לא תבין מה המשמעות של שינה משותפת.
כבר שמעתי היערות מאנשים שמעולם לא שמעו על עיקרון הרצף.
היא השתמשה במיטת הסורגים (הייתה של איקאה והייתה כה גדולה שביתה בת השמונה של חברה ישנה בה לילה שלם) סך הכל חצי שנה.

Noga Lavie

New member
המיטה הראשונה של זיו

זו שסבא ואבא בחרו לפרינססה שלהם, נקראה בפי זיו kooi (כלוב).

China8

New member
אצלנו זה היה החלק הכי קשה

אמצנו את ביתנו בגיל שנתיים פלוס והחלק הכי קשה, מתסכל וזכור לי כסיוט, תרתי משמע, הוא השינה.
כשכבר ישנה אז לרוב ישנה עד הבוקר אבל ההליכה לישון, חלק מאקט של הרגשת איבוד שליטה, היה מאד מאתגר.
מה שעזר אצלנו הוא הנהגת טקס שינה, שגרתי וחוזר על עצמו. זה נעשה בהדרכת העו"סית שלנו ומאד עזר.
עם הזמן נוספו לה מרכיבים וחלק גם נשרו במהלך הזמן אבל הבסיס נשאר. בגדול זה מקלחת, סיפור ושירים קבועים שאני שרה לה. טקס השינה אצלנו במשך שנים שמור רק לאמא... היא לא מסכימה שאבא יספר סיפור או ישיר לה, אלא רק כאשר ממש ממש אין ברירה.
בתקופה הראשונה לאחר הגעתה היא ישנה במיטת תינוק ליד המיטה שלנו, כך יכולנו לקום אליה ביתר נוחות. בקבוק או שיר לרוב היו עושים את העבודה והיא הייתה חוזרת לישון.
בהצלחה!
&nbsp

KallaGLP

New member
אני בנויה כך שאני חייבת את הפרטיות שלי במקומות מסוימים.

תינוק קטן יכול להיות בחדר השינה שלנו במיטת תינוק, ואחרי שכבר אין צורך בהאכלות לילה אני מעבירה לחדר משלהם וזה חוק ברזל מבחינתי. אם ילד מתעורר - אני ניגשת. מעדיפה לגשת 20 פעם בלילה ולא לקחת למיטה שלי. אבל בשיטה הזו אצלנו כל הארבעה התחילו לישון לילות שלמים בלי להתעורר ממש מהר, כולל הילדה שאומצה.

נתנאלה2

New member
גם אני מעדיפה שכל אחד יהיה בחדרו

והנה החזקתי חודשיים מעמד .
אבל זה הפך לקשה כשאת ישנה בסביבות 4 שעות ברוטו בלילה
וצריכה לתפקד ביום
להתחיל לרוץ כל שעה שעתיים .
אז נחרוג ממנהגי ונקווה שבכך תחל שינה טובה ורצופה
גם למכשפה וגם לאם שלא נרדמת .....

KallaGLP

New member
אני תמיד בעד מה שכל אחד מרגיש שהכי מתאים ונוח לו.

בהצלחה!

Noga Lavie

New member
צריך למצוא את השיטה האופטימלית עבורכם

לינה משותפת מתאימה למי שזה מתאים לו, לאחרים - לא.
לנו (לי בעיקר) לא לא ממש מתאים, אך בגלל השיפוצים לא הייתה יותר מדי ברירה בכל מקרה. לזיו, לעומת זאת, זה הדבר שהכי התאים. לכן, בהמשך, כשכבר יכולנו לעבור לחדרים נפרדים, עברנו לשינה זמנית של אחד מאיתנו על מזרון למרגלות מיטתה. לא אידיאלי, אך היה עדיף מאשר היא תישן במיטתינו כל לילה, כל הלילה. לדעתי, אצלנו הטקטיקה המדורגת הזו (לינה משותפת, לינה של אחד מאיתנו איתה לאורך הלילה, הרדמות משותפת ואז שינה בחדרים נפרדים) עבדה בצורה הטובה ביותר. למרות שזו נראתה כתקופה ללא סוף, בדיעבד זה לא היה נורא כלכך. במיוחד כשאני משווה עצמנו לחלק אחר של המשפחה (הורים מנוסים שאימצו ילדה בת גילה של כאוס, שניסו קודם כל להנהיג את שיטות ההפרדה לשינה המוכרות להם מילדיהם הבוגרים, וניכנעו רק מאוחר יותר לצרכי הילדה להיות יחד בלילות), שם הילדה הגיעה לגיל העשרה ועדין הייתה זקוקה לאחד ההורים שישן בחדרה לעיתצים קרובות למדי.
אבל מה שאני כותבת התאים *לנו*, לאו דווקא לכם, וגילה של כאוס היה כפול בעת האימוץ, מה שהוביל ליותר חסרים וטראומות הפרדות.
הרעיון הוא להקשיב לכל נסיונות האחרים, ולזקק משם משהו שתוכלו ליישם בנוחות יחסית עבורכם. אין שום סיבה לחשוב שלמישהו מחוץ למשפחתכם יש תשובה שתעבוד עברוכם בדיוק אחד לאחד. קומבינציית אופיים של בני המשפחה ההיא שונה בהכרח מקומבינציית אופייכם.

נתנאלה2

New member
אכן אנחנו שונים: ילדים, אנשים, בית ,אופי

אולם,
אין כמו חכמת ההמון לדלות ממנה את נקודות האור
לקחת אותן אחת אחת ולפזרן אצלך
ויהי אור!
תודה על השיתוף .

למעלה