אבדון מול גן עדן - מה דעתכם???

saar7650

New member
אבדון מול גן עדן - מה דעתכם???

חילוני לא מאמין באלוקים ובחיים לאחר המוות דתי- מאמין באלוקים ובחיים לאחר המוות. מה יקרה לכל אדם לפי כל דעה??? דתי- אם החילוני צודק- אבדון (המוות=חידלון) אם הוא צודק (הדתי)- גן עדן (שמר מצוות). חילוני- אם הוא צודק- אבדון (המוות=חידלון) אם הוא לא צודק- אבדון (גיהנום- לא שמר מצוות). 50% גן עדן (לדתי) מול 100% אבדון (לחילוני) - מה עדיף?...

saar7650

New member
עוד שתי שאלות בנושא...

טענת כי אם אין חיים לאחר המוות אז החיים כאן הם כמו נצח! נכון הדבר שצריך וכדאי להנות מהחיים אם אין חיים אח"כ!! אך מי אמר שאין אני נהנה מהחיים? אני נהנה בדיוק כמוך! אז לפני שאתה קובע עובדות על אנשים אחרים- בדוק זאת עמם! ואם כך הדבר- אז אני ביתרון עליך! אני גם נהנה וגם אולי יזכה בחיי נצח! דבר נוסף- לגבי השאלה שאולי שאר הדתות צודקות ואז גם אני כמוך (אם יש חיים לאחר המוות לא אהנה כי סוף כל סוף הדת האחרת צדקה...)- אז ראשית אומר כי שתי הדתות העיקריות גם מאמינות בכך שהעם היהודי קיבל תורה ורק עזב אותם למען הנצרות או לאיסלאם אז שתיהן מאמינות שאנו קיבלנו תורה וזה רק מחזק את מעמדי בין הדתות האחרות. מלבד זאת אומר כי גם אם ישנן נאמר אלפי דתות בעולם אז לי יש סיכוי של 1 חלקי כמה אלפים לזכות בגן עדן ולך החילוני אין שום סיכוי- אפס אפסים של סיכויים לזכות בחיי נצח ולו משום שבחרת לחיות כחילוני לכל דבר!!!

G ove r n o r

New member
"...ואם כך הדבר- אז אני ביתרון

עליך! אני גם נהנה וגם אולי יזכה בחיי נצח!" טעון זה ידוע כ- Pascal's Wager, ראה הפרכת Pascal's Wager. "אז ראשית אומר כי שתי הדתות העיקריות גם מאמינות בכך שהעם היהודי קיבל תורה" ...good for them, שיאמינו. אמונה היא דבר טוב, בתנאי שמבינים שלא ניתן להוכיחה, ולא משתטים בפרהסיא. לא כל נוצרי הוא מאמין, לא כל מוסלמי הוא מאמין, ממש כשם שלא כל יהודי הוא מאמין. הנחות היסוד של אמונות אלה, _אינן_ מחזקות את בסיס היהדות כהוא זה, לעומת זאת, היותן "צעירות" יחסית (הנצרות כבת אלפיים, והאיסלם כבן 1460), ממקם את הספורים הבסיסיים שלהן בתקופות לגביהן קיים שפע ממצאים ארכאולוגיים. האמונה היהודית נותרת כשהיתה - ללא אישוש חוץ-מקראי לגבי כל מה שמיוחס לתקופה שקדמה למאה ה-10 לפנה"ס וגם אפילו ללא עדות של אדם בודד. "מלבד זאת אומר כי גם אם ישנן נאמר אלפי דתות בעולם אז לי יש סיכוי של 1 חלקי כמה אלפים לזכות בגן עדן ולך החילוני אין שום סיכוי" ראה הפרכת Pascal's Wager... - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

saar7650

New member
אשמח לראותה

כאן לנגד עיניי!!! את ההפרכה המדוברת! ואגב גוברנור- אתה צודק!!! אין שום עדות של אדם בודד ליהדות יש עדויות של מיליוני יהודים החוגגים את חגי ישראל ומזכירים בהם יציאת מצריים ומתן תורה! מליונים הקוראים את שמע 3 פעמים ביום שגם שם כתוב עניין יציאת מצריים!!! לא אחד- מליוני עדים!!! ואכן מחזקות אותנו דתות אלו!!! כי גם להם יש מסורת האומרת שכל האמור בתנ"ך הוא אמת לאמיתה!!! אז מלבד מליוני היהודים העדים לאמיתות התורה ישנם מליארדים מוסלמים ונוצרים- עדים נוספים!!!

G ove r n o r

New member
הפרכת Pascal's Wager היא

מבוססת-תרבות נוצרית, ולא כל כך מדברת אל בן אמונה אחרת. עם זאת, הקשור ניתן בסיפא. אבל בא נניח שיש אלהים. אלהים זה ברא את היקום וכל אשר בו, כולל אותנו. כאשר נמות יבחר אלהים חלק מאתנו וישלחם לגן-עדן נצחי, ואחרים לגהנום נצחי ולענויים. מכל היצורים עלי אדמות, בני אדם הם היחידים להם העניק אלהים אינטליגנציה, לכן ברור כי חפץ אלהים שנשתמש בה למחשבה חפשית ולא לאמונה עיוורת. לכן, כאשר נמות, יתגמל אלהים את המשתמשים במתנתו, המחשבה החפשית, בגן עדן נצחי ויעניש את אותם אנשים אשר מאסו במתנתו (חשיבה חפשית) ובעטו בה, וישלחם לגהנום. Pascal Wager הוא זה: אם אתה בועט במתנת האל, המחשבה החפשית, ומאמין בו, ויתברר שהוא קיים - תענש ותשלח לגהנום לאחר מותך. אם אתה משתמש במתנת האל, המחשבה החפשית, ולא מאמין בו, ויתברר שהוא קיים - תלך לגן עדן. אם אלהים אינו קיים וחייך חלפו באמונה לריק בו, תוך הפקרת הכבוד-העצמי, היושרה שלך, משאביך, וגם עכבת התפשטות השמוש במחשבה החפשית בהשפיעך על אחרים - בזבזת את חייך והפסדך גדול.. אם אלהים אינו קיים וחיית במחשבה חפשית - חייך היו חיי איכות ולא הפסדת דבר. סכום: האמונה מסוכנת !!! "יש עדויות של מיליוני יהודים החוגגים את חגי ישראל ומזכירים בהם יציאת מצריים ומתן תורה! מליונים הקוראים את שמע 3 פעמים ביום שגם שם כתוב עניין יציאת מצריים!!! לא אחד- מליוני עדים!!!" אתה מבלבל בין מאמינים לבין עדים. יש מליארד מאמינים נוצרים, מליארד מוסלמים, מליארד בודהיסטים, ועוד אחרים. כל אלה הם מאמינים. לא עדים. והעדר חשיבה חפשית ובקורתית בקרבם, לא מחזק את היהדות כהוא-זה. האמונה היהודית נותרת כשהיתה - ללא אישוש חוץ-מקראי לגבי כל מה שמיוחס לתקופה שקדמה למאה ה-10 לפנה"ס וגם אפילו ללא עדות של אדם בודד. - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)... נ.ב.: נטעים, ההודעה שמורה, _אין_ טעם במחיקתה, חבל על טרחתך!!!

saar7650

New member
ההפרכה...

שאלה קטנה בנוגע ל"הפרכה": אם אתה בן אדם אינטיליגנט ומחשיב את עצמך ככזה- אך מוחך נוטה לצוותך להרוג כל בחור שייקרה לך בדרכך! האם גם אז (לשיטתך) תגיע לגן עדן??? הרי סוף כל סוף השתמשת במחשבתך!

טעות.

1. השוואת ההנאה שלך אל ההנאה שלי אינה רלוונטית. השווה ביחס לעצמך. האם לדעתך (בהנחה והיהדות לא נכונה) דרך חיים זו היא הנעימה ביותר שקיימת? תשקר כמובן, אם אתה רוצה. לא אכפת לי - זה מיועד לצופים בפורום. 2. א. אם אין חיים שלאחר המוות, החיים הנוכחיים הם הנצח. ואתה לא מנצל אותם, לעומת אם היית חילוני. (אתה זה שמפסיד). יש אינסוף אפשרויות להשקפות עולם, ומליוני דתות והשקפות עולם קיימות. לכן יש לך סיכוי של אינסוף ל-1 שאתה טועה בבחירה. חלק מההשקפות גורסות שיש חיים שלאחר המוות, וכולם יקבלו את זה, ללא קשר לאיך שהם חיו. לכן יש לך אותו סיכוי לטעות כפי שיש לחילוני. (1 לאינסוף = 2 לאינסוף).

saar7650

New member
לא טעות!!!

אני אכן אוהב את דרך החיים שלי והבעיה שלך שגם אם אני מאמין בכך (שזו הדרך הטובה ביותר לחיות) לא תאמין לי! אבל אני יודע שאני אוהב את דרכה של היהדות! זו הדרך שצריך לחיות בה! וכמו כן אני גם נהנה בה! דבר נוסף גם אם היא לדעתך לא דרך כיפית אזי בכל פעם שאני מתגבר על התאווה שלי הנוגדת את מצוות היהדות אני אוכל לחשוב- וגם אם אצדק או לא (כלומר גם באמת לא יהיה שכר) עדיין ישנה המחשבה שאקבל על כך שכר ואז גם תהיה לי הנאה בכך שאומר לעצמי:"התגברתי על התאווה ואזכה לשכר"! הלאה- לגבי ה"אינסוף דתות בעולם"... א-י-ן אינסוף דעות ודתות בעולם!!! זה שאינך יכול לספור אותם לא אומר שהן אינספור... ולכן שוב אני כן ביתרון עליך!!!

למעלה