אבד קייט סלינגשוט פיול 15

giladpre

New member
אבד קייט סלינגשוט פיול 15

חברים יקרים, אני מתחיל, נכנסתי לגלוש היום בשעה 15:30 בחוף בית ינאי. בסביבות שעה 16:30 נפל לי הקייט למים. כל הנסיונות שלי להניף אותו מהמים נכשלו, מה לא ניסיתי - לשחות לקייט (כמו שלמדתי בקורס) למשוך בחוטים וכו' וכו' לא עזרו ונגררתי עוד ועוד דרומה. לאחר גרירה של למעלה מקילומטר כאשר ראיתי שלרוח יש נטיה מזרחית ואני מתחיל להכנס לעומק בצער רב שחררתי את הבר. ניסיתי עוד לצאת לחוף לרוץ, להכנס דרומית לקייט ולהגיע אליו אך לשווא והקייט הפליג לו דרומה ומזרחה. במידה ומישהו מוצא את הקייט - נתניה? הרצליה? ת"א? אשמח אם תצרו איתי קשר. עצוב לי לאללה, אני רק מתחיל, רק לפני שבוע השקעתי ממיטב כספי בקייט... אשמח אם תצרו איתי קשר, המון תודות, גלעד 052-2499249

hagitoz

New member
../images/Emo10.gif לא נעים

היי גלעד, אני מבינה שאתה ממש מבואס, אני מקווה בשבילך שיקרה איזה נס ותמצא את הקייט או שאחד מאיתנו ימצא אותו - הלוואי! ודרך אגב, במצב שהיית בו למרות שידוע לי שאתה מתחיל, יש דרך לא להגיע למצב הזה ע"י גלגול החוטים של צד אחד (חוט קדמי ואחורי) וזאת כדי להרגיע את הקייט ולנטרל אותו ואז להמשיך לגלגל את החוטים רגיל עד שאתה מגיע לקייט, מחזיק במרכז הקייט ושוחה לחוף - קל להגיד, קשה לבצע אבל אפשרי . דרך נוספת לנטרל את הקייט בעזרת החוט החמישי במידה ויש לך על הקייט, ניסית את אחת הדרכים שהצגתי? רצוי שתשנן זאת לפעמים הבאות ואני מקווה שלא תהייה עוד פעם שתיקלע למצב לא נעים שכזה, נשמח לעזור בעוד עצות ואם משהו לא היה ברור אז בכיף, תשאל... חגית עוז

giladpre

New member
ממש לא נעים ....

חגית הי, תודה על הטיפים ואין ספק שאנסה זאת פעם הבאה. לצערי הרב לא עלה בדעתי לעשות זאת הפעם. נראה לי שאין סיכוי שהקייט יחזור אלי לאור הנטייה של הרוחות להיות מזרחיות ביממה האחרונה, אולי בקפריסין? תודה בכל אופן, גלעד

ליאור KO

New member
giladpre היי .

אני ממליץ לך בחום בתור התחלה לא לגלוש עם שום רכיב מזרחי .

hagitoz

New member
משהו חשוב ששכחתי לגבי המזרחית

היי, חד משמעית לא מומלץ להיכנס במזרחית! אלא אם סירה שומרת עליך . לי היה לפני כ- 7 שנים שהספורט התחיל ולמדתי אותו די לבד, הייתה תחרות בבית ינאי, התחרות הראשונה של הקייטסרפינג, הרוח הייתה מזרחית, ים שטוח ללא צל של גל, שמש בשמיים (לים של מזרחית אני קוראת "מים שקטים חודרים עמוק" בגלל שהכל נראה כל כך טוב ומה יכול כבר להיות) . הרוח מזרחית לא תמיד יציבה ובאותו היום הרוח הייתה מאוד גסטית בין 0 קשר ל- 20 קשר במכות, מה שגרם למצנח מדי פעם ליפול למים ופתאום לקבל מכה שתחזיר אותו למעלה (באותם הזמנים הייתי די חדשה כך שהשליטה היא לא מספיק טובה), אני אקצר את הסיפור כי הוא ארוך, הגעתי לאמצע לב הים, כבר לא ראו אותי, עד שהחליטו לשלוח לי אופנוע ים גם הוא שקע איתי ביחד כי נגמר לו הדלק, למזלי, אלוהים שלח לי יאכטה ששטה מהרצליה לכיוון בית ינאי, הם אספו אותי, מה שאני זוכרת זה שבכיתי להם על ה- 30 מטר חוטים שהיו כמו כדור עגול (זה באמת לא נעים - כ 3 שעות עבודה להתיר את הקשרים). מה שלא ידעתי אז ויכל היה לעזור לי באותו הזמן: 1. כמו שאמרתי לך ליאור, להוריד את הקייט ולהתחיל לגלגל את החוטים (חוט קדמי וחוט אחורי כדי לנטרל את הקייט - בתקופה ההיא עדיין לא היה קיים החוט החמישי). 2. להחזיק את הקייט במרכזו ולשחות אל החוף למרות שעדיין זה לא קל כי רוח מזרחית סוחפת אותך פנימה. 3. עדיף לא להיכנס בים שכזה. 4. לא להתרחק מהחוף יותר מדי (מאז ועד היום אני לא מתרחקת מהחוף ). אני רק יכולה להגיד שאני בחיים לא אשכח את היום הזה שהייתי בסכנה אמיתית, היה לי קר והרגשתי קושי לנשום בשלב מסויים, בשלב שבו כבר ראיתי את היאכטה מתקרבת אלי . תלמדו מנסיונות של אחרים ואל תתנסו בהם.... חגית עוז

ולא לשכוח את הילד שנסחף

לפני כ - 4 שנים בחיפה במשך שעות חיפשו אחרי גולש קייט בן 14 שבסוף נמצא על ידי חיל הים אם אני לא טועה במרחק של כ - 6 ק"מ מהחוף. הכללים הכי חשובים לכל גולש: - אם אתה מגיע לחוף חדש ולא מכיר את התנאים, תתייעץ עם המקומיים. - אל תכנס לגלוש בתנאים שלא מתאימים לרמת הגלישה שלך (לא משנה כמה אתה חחייייבבבבבב כי לא היתה רוח כבר 3 חודשים
). - אל תגיע לנקודה שרחוקה יותר מיכולת השחייה שלך. במקרה כזה וכשאין אפשרות אחרת נראית לעין, אין מה לעשות תצטרך לוותר על הקייט - זה במקרה ואתה לא יודע/יכול לגלגל חוטים וכו'. ליאור, מקווה שלא תתיאש מהמקרה הזה ושיהיה הרבה בהצלחה

ליאור KO

New member
אין לי ממה להתייאש

את מקומי במערכה אני יודע . ולכן המלצתי ל- giladpre שלא לגלוש ברוח מזרחית וזה כמובן כולל אותי. פרט לאפשרות של אופנוע ים צמוד מלווה או סירה . אני מודה לכם על התגובה תודה .

ליאור טעות שלי ../images/Emo9.gif

התגובה שלי היתה לגלעד אבל באה בעקבות ההמלצה שלך לגבי מזרחיות - התבלבלתי בשמות.

למעלה