אבהות מאוחרת ?

Master Stav

New member
אבהות מאוחרת ?

את בני הקטן הבאנו לעולם שהייתי בן 40 , יש שיאמרו מה זה 40 אבל מודה ומתטוודא שקשה לי לא מעט פעמים ..... מה איתכם , מהי אבהות מאוחרת מבחינתכם ? יש לי חבר בן 51 שבנו הקטן היום בן 3 .....כלומר הביאו לעולם בגיל 48 ...... השגות ? הארות ? תבונות ?

schlomitsmile

Member
מנהל
את בני הקטן, ילדתי בהיותי בת 39 וחצי ../images/Emo13.gif ואני מודה ומתוודה שקשה לי לפעמים... אפילו פיזית, לא קל לרוץ אחריו ולהרים אותו כל היום, אחרי שהוא שדד ממני שעות שינה בלילה. הקטע הפיזי משמעותי אולי לאשה יותר מלגבר, לא רק כי אתם חזקים יותר פיזית, אלא כי אצלנו מדובר בהריון ולידה, שגם הם תובעים מחיר פיזי. גם מנטלית ואנרגתית זה לגמרי לא פשוט, לעמוד בחוסר שעות השינה, ברעש, ובתובענות הילדותית הטבעית שלו. מה עוד, שהיא באה כתוספת לצרכים ולצרחות של שלושת אחיו הגדולים. מצד שני, הגיל והנסיון, נותנים לי (ואני מניחה שגם לך) גם יכולות שלא היו לי למשל לפני 14 שנה, עם הבכור שלי. חלקן קשורות בהורות פרופר- איך לפתור כלמיני פלונטרים, וחלקן קשורות בהתגברות שלי על הקושי- כמו איך לישון בעמידה, איך לנשום עמוק רגע לפני שאני צועקת וכאלה. ומצד שלישי, יש לי את הפשוש שעוזר לפעמים את הפיצקי, וזה לא היה עם האחים הגדולים. ומעבר לכל זה, הוא כ"כ מקסים ואני כ"כ משוגעת עליו, שזה פשוט שווה הכל ../images/Emo99.gif

AlonPe

New member
../images/Emo12.gif

את זה עוד לא הצלחתי לפצח!!! גלי לנו! גלי לנו בבקשה - איך את עושה את זה!!! איך ישנים בעמידה?!
ולעצם העניין, יש כלמני סיבות שבגללן 'סגרנו הבאסטה', הגיל הוא אחת מהן, אבל בין הפחות משמעותיות! וכן, אילו היו לנו הכוחות של גיל עשרים והניסיון של גיל ארבעים, אחחח!...

gils33

New member
לי יש השגות

אני חושב שיש בזה מן האגואיסטיות,מה אתה מביא ילד לעולם שיטפל בך?,או שאתה תטפל בו? להביא ילד כשאתה בן 51??,הפער מטורף,הילד יהיה בן 10,האב בן 61,איפה לשחק כדורגל איתו,איפה לדבר איתו,הרי בגיל 61 אנחנו כבר מג'עג'עים. גיל 40 זה עוד בסדר,הבדל של עשר שניםבגילאים האלו משמועתייםלגבי הילדים,לטעמי 51 זה לא גיל להביא ילד לעולם.

AlonPe

New member
השגות לגיטימיות,

הדרך שבהּ נאמרו, קצת פחות!. אני חושב שהיתה איזושהי התייחסות לעניין, כבר לא זוכר באיזה הקשר. בכלל הורות, או הרצון להורות, הוא עניין די אגואיסטי כשלעצמו, לא משנה באיזה גיל! וחוצמיזה - תגיד, יש איזה חוק, שאבא צריך לשחק כדורגל עם הילדים שלו?! מסכים איתך שזה לא פשוט להיות הורה טרי בגיל... (ומה עם 45? או 47.5?) (כאילו שזה פשוט להיות הורה בגיל 30!) אבל לשלול את זה ככה, באופן חד משמעי וגורף, זה לא לעניין.

gils33

New member
אתה יודע מה

אולי באמת הייתי טיפה מוקצן,אבל צריך לחשוב על שני הצדדים,גם על ההורה וגם על הילד,אני בגיל 38 והבאנו ילדה לעולם,זה הרבה יותר קשה מאשר בגיל28,אין כבר את אותה הסובלנות,אתה פתאום עם פריצות דיסק ולא יכול להרים כ"כ דברים כבדים,בד"כ אתה גם בעמדה בכירה יותר בעובודה מה שמקשה עליך את הטיפול,אמנם לא לבד אבל עדיין בן בני הזוג,עוד משהו זה תלוי האםזה ילד ראשון או לא?!,אם זה כן מתי יביא את הילד.

hag70

New member
לפעמים החיים קצת יותר גדולים מהתכנונים שלנו

gils33

New member
מסכים לחלוטין

אבל אם זה בתכנון אז זה קצת אחרת לא?

גרי רשף

New member
הפכתי לאבא בגיל 47

כיום כשאני בן 50 אין לי בעייה לקחת את הטף במנשא, להרים על הידיים, לזרוק באוויר, ולשחק תופסת לפני המקלחת..

הבאתי ילד בגיל 34

זה אמנם צעיר, אבל עם בעיות גב וברך אחרי פציעה שלא השתקמה ב-100% זה לא קל. ויש שבתות שאני יוצא עם הילד לטיול במנשא אפילו פעמיים-שלוש, כאשר כל טיול נמשך שעה-שעתיים, ומרגישים את זה אחר כך בברך. וצריך לזכור שהוא גדל ונהיה כבד מיום ליום. אבל זה כיף, ואני מוכן לסבול קצת כאבים בברך בשביל לראות אותו שם עלי את הראש, נרדם ומחבק אותי תוך כדי הליכה

למעלה