אבודהההה וצריכה עזרה דחוף

דודיי3

New member
אבודהההה וצריכה עזרה דחוף

היי בנות,
אני עדיין בהלם מהחלטת הרופא שלי ללכת מיד ל IVF עקב בעיית זרע (ריכוז נמוך וצורות תקינות נמוכות מאוד), עברנו רק הזרעה ראשונה ומיד הוא המליץ לעבור להפריה חוץ גופית לאחר 3 בדיקות זרע בהפרש 3 חודשים ... להוסיף לזה שאני סובלת משחלות פולציסטיות ! אני מרגישה אבודה ומתקשה לקבל החלטה, האם ללכת כבר על הפריה, לחכות עוד קצת? לבדוק חוות דעת נוספת???
מה לעשות?
האם מישהי עברה חוויה דומה ?
ועוד משהו .. מישהי מכירה את ד"ר לויט בצפון? ממליצות ??

מנסה לעזור

אני יודעת שאת בטח לא תיכננת את זה אבל מאמינה שלולא בדיקת הזרע והעובדה שערכתם שלוש בדיקות ולא אחת היא זו שגרמה לרופא להגיע למסקנה שכדאי לעבור להליך הפריה. מהצד ה"מנוסה" לצערי שלי אני יכולה לומר לך שאת צריכה להסתכל על זה כמהלך חיובי שהציעו לך את המסלול הזה בלי לחוות כמה סבבים של הזרעות וחלילה גם את כל האכזבות שבדרך ורק אז להגיע להפריה שהיא ככל הנראה הדרך "הקצרה" יותר להריון בשבילך.

עם זאת, אם הנושא "גדול" עליך אולי כדאי שתקבלי עוד חווד מרופא אחר רק בכדיי להרגיע אותך ואת בעלך ואולי להכין את עצמכם קצת יותר להליך ההפריה שהוא אמנם לא חגיגות הסילבסטר עם פונפונים ווודקה רד בול אבל בהחלט לא הגרוע מכל וניתן להתמודד איתו

כל עוד אתם זוכרים שהמטרה בהחלט שווה את זה והתוצאה תשכיח את כל הדרך אני בטוחה שתצליחו להתמודד ולהיות חזקים יחד וכמובן שתוכלי לקבל תמיכה מהבנות כאן לאורך הדרך.

מאחלת לך דרך מאוד קצרה להריון ומחזקת אותך שהשד באמת לא כזה נורא ושווה את התוצאה המבורכת.

anguly

New member
הגיל בכרטיס נכון?

את בת 26?
אם כן אני לא בטוחה שלא הייתי מנסה עוד קצת.
לא כתבת פרטים מדויקים על בדיקות הזרע אז קצת קשה להעריך עד כמה הבעיה חמורה. אם היא חמורה מאד אז באמת אין מנוס מIVF, אבל אם היא בינונית בהחלט שווה לבחות 3 מחזורים של הזרעות על בסיס הורמונלי. הזרעה אפשר לעשות כל חודש, ולכן זה בעצם לתת צ'אנס עוד 3 חודשים לפני שהולכים להפריה.
אם תתני פרטים רבים יותר יהיה קל יותר לייעץ...

דודיי3

New member
המצב היום

אז מצבנו כרגע : אני עם שחלות פולציסטיות אבל מקבלת מחזור כל 35 יום, מטופלת באקקלומין כבר חודשיים.
בדיקת זרע ראשונה לפני 3 חודשים הייתה: ריכוז:4 מיליון, תנועתיות: 61% מתקדמת בינונית איטית, וצורות תקינות 15%
עם הבדיקה הזו התחלנו הזרעות
אבל.... לצערי, לאחר 3 חודשים, כלומר לפני 3 ימים, עשינו בדיקת זרע חוזרת, מתברר שהמצב החמיר מאוד
ונתוני הזרע כיום: ריכוז 0.5 מיליון, תנועתיות 32% איטית, וצורות תקינות רק 3 % !!!
הרופא נתן אבחנה של בעיית זרע חמורה .. והמליץ מעבר מיידי ל IVF !
אני עדיין מאאוד מתקשה לעכל... אבל קבענו טור אצל עוד רופא בחיפה לחוות דעת נוספת וחשבתי ללכת לנטרופתיה וטיפולים בדיקור סיני אבל עדיין מאוד מתלבטת !
מרגישה כמו באבל

anguly

New member
זה באמת מאד נמוך

האם הוא היה חולה במחלת חום בשלושת החודשים האחרונים?
הזרע מאד רגיש לשינויים של טמפרטורה, מספיק מחלת חום קצרה כדי להרוס אותו.
הבדיקה הראשונית מתאימה להזרעות, השניה באמת מתאימה לIVF.

לא ענית ביחס לגיל, אבל אם את אכן בת 26, אז את עדיין צעירה.
זה אומר שאני חושבת שאפשר לעקוב עוד קצת ולראות אם יש שיפור.
אפשר גם לפעול לשיפור הרגלים יום יומיים - להפסיק ללכת עם סלולרי בכיס הקדמי, להמנע מאמבטיות חמות, ללבוש תחתונים רפויים (בוקסר) ומכנסיים שלא לוחצים, להפסיק לעשן.
שינויים כאלה יכולים לתת שיפור באיכות הזרע.
וכאמור אני הייתי חוזרת על הבדיקה עוד 3 חודשים ורואה מה קורה.

אפשרות אחרת היא כמובן להתחיל טיפולים...
זו החלטה שאת צריכה לקבל, האם לנסות לראות האם יש שיפור או ללכת ישר על טיפולים.
שיהיה בהצלחה

דודיי3

New member
תודה על המענה, ועוד משהו ...

אז אני אכן בת 26 ,
לגבי בדיקות הזרע, בעלי היה מעשן נרגילה מעט ולפעמים גם סיגריות אבל מזה חודשיים הפסיק ובכל זאת הבדיקה החמירה לצערי ..
חוץ מזה שבעלי עובד שעות ממושכות בישיבה מאחורי שולחן וכנראה זה גם יוצר חום יכול להיות ???
אני באמת שוקלת לנסות עוד קצת אבל נמאס לי מהאכזבות ומהמתח וההמתנות והבדיקות וההורמונים בהזרעות
אני בהתלבטות גם האם לגשת לרפואה טבעית ותוספי תזונה ?
והאם ללכת על טיפולים פרטיים או להישאר בממשלתיים ?
המון המון שאלות עולות בראש

היי

גם אצלנו בעיית זרע חמורה ביותר (זרעים בודדים בלבד)
אנחנו ניסינו את הרפואה הטבעית וזה עזר לנו
בעלי טיפל אצל אייל פוליטי שהוא עד כמה שידוע לי היחיד שממש מטפל בבעיית זרע.
הדבר לא מנע מאיתנו לבצע IVF כיוון שהזרע ממש על הפנים, אולם בכל זאת היה שיפור בזרע.
וגם יש לנו ילדה ספונטאנית שהגיע אח"כ (לפני כן זה היה בIVF)
אני לא יודעת אם הספונטני קשור לשיפור כי אנחנו עדין בבעיה.

ובאופן אישי אני כן הייתי ממליצה ללכת על IVF, זה חוסך זמן בעיניי.
והחלק הכי בעייתי בIVF בעיניי הוא גם ככה ההורמונים שאנחנו מזריקות ואת זה בכל אופן את תקבלי גם בהזרעות...
החלק של השאיבה והחזרה הוא אומנם קצת יכול להלחיץ אבל מבחינה פיסית הוא פחות חמור מההורמונים שנכנסים לגוף.

HiLoLiT7

New member
את רוצה הריון ומהר?

אם את לא לחוצה ויש לך זמן מיותר לשרוף על הזרעות אז תנסי את עוד צעירה.
יכולה לספר לך על עצמי שבדיוק בגילך כשאני פוליצסטית ואחרי הזרעה אחת הופניתי ל IVF בגלל הזרע הייתי גם לחוצה אבל מאוד מאוד רציתי הריון ומהר וזה שיכנע אותי שזאת הדרך בשבילי ולמזלי היא הייתה מאוד מהירה.
כבר טיפול הראשון נכנסתי להריון ואחרי 7 חודשים מהלידה נכנסתי שוב להריון ממוקפאים מהטיפול הראשון. עכשיו אני מתכננת ילד שלישי מהמוקפאים של הטיפול הראשון שעשיתי לפני 5 שנים.
מקווה שזה מעודד אותך, IVF זה מה שיביא לך הכי מהר הריון ככל הנראה.

בהצלחה!

דודיי3

New member
מעודד באמת

אז את צודקת בזה שההזרעות וההרמונים הם דבר מאוד לא נעים וזה גורם לי להשתגע
וכל כך מעודד לקרוא את מה שכתבת, שלפחות יש סיכוי להיקלט מפעם ראשונה
תחזיקי לי אצבעות אני בהחלט צריכה את זה
תודה מקרב לב על העידוד

למעלה