אבודה שבורה ולא יודעת מה לעשות

חומות

New member
אבודה שבורה ולא יודעת מה לעשות

אני נשואה לגבר עם 2 ילדים מנישואים קודמים+ 2 ילדים משותפים. אני אפילו לא יודעת איך להתחיל ומה לכתוב. רע לי, כל כך קשה וכואב לי. אני חווה קשר לא פשוט ומאוד קשה לי להתמודד. אני אוהבת את בעלי אבל לא מרגישה שהוא אוהב אותי חזרה, אפילו לא קצת. בעצם מתחילת הקשר תמיד איים עליי בפרידה או גירושים, כמעט בכל ריב שיש לנו וזה ממשיך כמובן. אין לי קשר בטוח או מקום בטוח. אני עזבתי את האיזור שלי ועברתי לגור איתו בבית שלו. הוא עובד בעבודה שמכניסה ים כסף ויש לו כספים רבים שלא קשורים אליי. לא שזה מעניין אותי כל כך אבל הוא משתמש בזה כדיי לאיים עליי ולהפחיד אותי. כל הזמן מאשים אותי בדברים שלא טוב מספיק או שלא עשיתי נכון למרות שפעלתי לפי בקשתו. מאשים שהקשיים של הילדים שלו הם בגללי, מאשים אם אני עושה לבקשתו ומאשים אם אני לא עושה לבקשתו. כל הזמן חוששת ודורכת על ביצים לידו שלא יתפוצץ עליי שוב. קורא לי בשמות ואומר שאני אמא רעה ומתעללת קורא לי האמא החורגת הרעה כשכל מה שאני מנסה לעשות זה לגדל את הילדים שלו ושלנו בטוב. הוא מאשים אותי בהתפרצויות ועצבים אבל איך לא כשאני חיה עם גבר שממרר לי את החיים שלא אכפת לו ממני ומהקשים שאני חווה ולא מעניין אותו מהרגשות שלי. מאיים לקחת לי את הילדים שלי ואני פוחדת לא בטוחה מה לעשות. נשארת בשקט ומתקפלת מתנצלת על דברים שלא באמת עשיתי מתחננת לצומת לב ויחס אחרי שמקלל אותי (חשוב לציין שמעולם לא הייתה אלימות פיזית) אם לא היו לי 2 ילדים קטנים ולא הייתי חסרת כסף ועבודה טובה כמוהו או אפילו חסרת תמיכה מהמשפחה שלי שלא יודעת כלום על המצב שלי לא הייתי נשארת איתו נראה לי. ואחרי כל זה בפנים אני עדיין אוהבת אותו לא יודעת למה אבל אני אוהבת אותו מתחננת ליחס חם ורגיש יותר ואולי אפילו קצת להערכה על שמנסה ומשתדלת להעניק את כל מה שאפשר וצריך. מה לעשות? להשאר ברע הזה ולקוות שלא יתגרש ממני ויקח לי את הילדים? לעשות צעד לגירושים ולקוות שלא יקחו לי את הילדים? מפחדת מזה כל כך!! לא מסוגלת לחשוב על זה בכלל. מאיים שיש לו כסף וניסיון עם גירושים ורק נראה אותי מנסה הוא יקח לי הכל. הילדים שלי זה הכל בשבילי. מה לעשות לא מסוגלת יותר אין לי חברות פה או מישהו להתייעץ איתו המשפחה שלי לא יודעת כלום ורע לייייי תעזרו לי בבקשה!!!

מריוס זכריה

Member
מנהל
את לא לבד. יש לך שני חברים נהדרים להיעזר בהם.

תראי, אני יכול להתחיל לענות לך בהבעת אמפתיה למצבך הקשה, ואחר כך לתת לך כל מיני טיפים מועילים.
אבל אני לא אעשה את זה.

והסיבה שאני לא אעשה את זה היא שזה לא יעזור לך בשיט.
הדבר היחיד שיעזור לך זה להיעזר בשני החברים הטובים שלך. הם ידריכו אותך בדיוק איך לצאת מזה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
למה היא מייאשת? נהפוך הוא.

שני החברים הטובים שלך הם העורך דין והפסיכולוג.
(או עורכת דין ופסיכולוגית, לא משנה).

ואני אסביר.

אנחנו חיים בעולם מורכב, שבו דרושה המתקצעות בהרבה נושאים.
ומאחר ואף אדם לא יכול להתמקצע בכל התחומים, יש לנו מומחים להשכרה, בכל נושא.
התקלקל המזגן? יש מומחה למזגנים.
יש בעייה רפואית? יש מומחה רפואי, בהתאם לתחום הספיפי: אורטופדיה, פנימי וכולי.
וכן הלאה.

ועכשיו לעניינו:
יש לך בעייה משפטית? [ועוד איך יש לך] יש מומחה לתחום. קוראים לו עורך דין.
יש לך בעייה פסיכולוגית/זוגית/נפשית? יש מומחה וקראים לו פסיכולוג.

ומה שאני מנסה לומר לך זה שכמו שאם יש לך בעייה רפואית חמורה, את לא מצפה שהפתרונות יימצאו בבית, או אצל הסבתא, אלא את הולכת לרופא שעובד בבית חולים, מתמחה בתחום, יש לו מכשירים נחוצים, וההמשך ברור.

נכון?

אותו דבר בשאלה שלך.

בעלך מאיים עליך בגירושין, בלקיחת הכסף של המשפחה, ולקיחת הילדים ממך. אלו איומים רציניים ביותר, והפתרון להם עובד דרך המומחה המתאים, עורך דין.

עכשיו תביני: אני לא אומר שאת עכשיו צריכה לתבוע את בעלך או משהו כזה. ממש לא. מה שאת צריכה במיידי, זה ייעוץ משפטי מקצועי. עורך הדין יבדוק איזה הסכם ממון חתמתם, אם חתמתם, ומה יש בכתובה שלך, ומה מצב הרכוש וכולי, ואחרי שהוא יעשה בדיקה יסודית של המצב, הוא יתן לך אבחון, מה זכויותייך, מה האפשרויות וכן הלאה. [יש לך גם אפשרות ללכת לעורכת דין של נעמ"ת או ויצ"ו - לא משנה. גם אלו עורכות דין, וזה טוב באותה מידה].

ופה אני אגיד מה שהייתי אמור להגיד כבר בהתחלה: אני לא עורך דין, אבל אני מניח שסבירות גבוהה מאוד מאוד שאין שום סיכוי שילדייך ילקחו ממך. בעלך מאיים כאן איום סרק לחלוטין. אם כבר מישהו ילדיו עלולים להלקח ממנו - זה הוא עצמו.

מצד שני, בהקשר לרכוש, יש לך בסבירות גבוהה הרבה יותר רכוש ממה שאת מדמיינת. יש הלכות חלוקת רכוש אצל זוגות נשואים, ועליך להבין אותם. בברירת המחדל, הכל משותף ,חצי חצי. גם אם חתמת הסכם ממון, כל הסכם יש לו את החורים והחולשות שלו.

לסיכום העניין המשפטי: כרגע אין לך מושג ירוק מה מצבך האמיתי. תמורת אלפייה או שתיים, תוכלי לקבל מידע מלא ומקיף מה מצבך. והוא בוודאות יתברר כטוב בהרבה מהתמונה המסולפת שבעלך מציג לך כדי להשפיט אותך.

אני כמובן לא עורך דין, ולכן חוות הדעת שנתתי פה היא לא חוות דעת משפטית, ולכן היא שווה כקליפת השום. את חייבת לדבר עם עורך דין טוב. זה החבר מספר אחד שלך.

---

בעניין הפסיכולוגי (שם אני כן מבין קצת יותר): את מתארת מערכת יחסים שיש בה כוחנות רבה, צד אחד (בעלך) שמתשמש בכח וצד שני (את) שמנוהלת על ידי כח. זה מצב פסיכולוגי וזוגי מורכב, שלמרות שאני מבין בו ויש הרבה מה לומר עליו, ההוא בכל זאת דורש התייחסות מקצועית מקיפה. בנשוא כזה, לא מספיק לכתוב כמה שורות בפורום. המצב מורכב, את שותפה להיווצרות המצב והחמרתו, והטיפול במצב יהיה ממושך. זה לא איזה טיפ וגמרנו.

לכן החבר השני הכי טוב שלך הוא הפסיכולוג/ית.

אני מקווה שעכשיו דבריי ברורים.

ואני מתפלל עבורך שלא תנפנפי אותם, אלא שתביני שזו העצה הכי נכונה ועמוקה שאת יכולה לקבל, ושעליך לממש אותה בהקדם האפשרי, גם בשבילך וגם בשביל ילדייך שגדלים בבית שמין הסתם לא קל בו.

שילה1

New member
כדי שתרגעי קצת:כל הכספים של בעלך,אותם יצר

במהלך חייכם המשותפים-שייכים גם לך.מחציתם.
ייקח לך את הילדים.הילדים של שניכם וזה ממש לא מציאותי,אלא במקרים יוצאי דופן.
להתרשמותי-את חווה אלימות מילולית וכלכלית.עו"ד יעזור או על פי החוק החדש:
את יכולה להגיש בקשה לישוב סכסוך (הליך מחייב טרום הגשת כל תביעה ,מאז יולי 2017)יעוץ אצל עו"ד-לעיתים ללא עלות ולעיתים מאות שקלים בלבד.(ואני בתחום הקרוב)
בכל יחידה לישוב סכסוכים שליד בית המשפט למשפחה.
אין צורך בעו"ד ואל עולה אגרה.
הוא יחוייב להגיע ל 4 שעות,אחריהן תקבעו את ההמשך.
בגדול-אני מניחה כי הכסף אצלו,הבדל גילאים גדול ביניכם ואת פוחדת.אין לך כל סיבה לכך!
אגב-יעוץ ראשוני תוכלי לקבל גם בוי"צו או נעמ"ת או ש"יל.
והעצות שלי-בנוסף לדבריו של מריוס.לא במקום,בנוסף.
&nbsp

מריוס זכריה

Member
מנהל
היא אוהבת אותו. לא נשמע לי שיש לה כוונות גירושין.

מה שייעצתי הוא שבעיקר שתדע את מצבה המשפטי.
והעיקר הוא בטיפול הנפשי, כי זה הנושא המרכזי. הקטע המשפטי הוא רק שוט שבעלה מייסר אותה בו (לא שאני מזלזל חלילה בשוט הזה; הוא מאוד מכאיב ויכול גם להרוג)

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשמעי

לא סתם מישהי מגיעה לחיות עם אדם מתעלל (אפילו אם זה רק נפשית).

בדרך כלל יש נטיה לא מודעת לחפש משהו כזה, וגם אם זה לא ממש לחפש, אז כשמוצאים אפילו במקרה, נשים מסוימות לא יעזבו כי באופן לא מודע זה מתאים להן.

אני לא אומר את זה כדי לשפוט אותה, וגם לא אותו. אני רק אומר שהדברים האלה לא קורים במקרה, כמו שזה לא מקרה שנשים של גברים מתעללים בדרך כלל לא עוזבות, לא משנה מה קורה.

אגב, במקרה הזה, אני אפילו לא יודע לומר מה תמונת היחסים המלאה. לכן אני גם לא מתיימר לומר או לרמז שהיא צריכה לעזוב אותו. בכלל, אני חושב שעזיבה של בן או בת זוג צריכה להיות מוצא אחרון. טיפול הוא הדבר הראשון שצריך לעשות עכשיו.

נומלה

New member
כל מילה זהב!

חוסר ידע ואי וודאות זה גורם ההשבתה הכי גדול.

להתחתן עם גרוש עם ילדים זה תיק כבד כבד מאוד וצריך המון המון

&nbsp
עבודה זוגית כדי אי פעם להצליח בקשר כזה. ולדעתי כמעט אין סיכוי לקשר כזה להצליח אלא אם כן מדובר בזוג עם המון מודעות ויכולת הכלה והסכמה לעבודה זוגית.
כשאני אומרת "להצליח" אני מתכוונת למצב של אושר הדדי. אני יכולה להציע לך אלף רעיונות איך לשפר קשר כזה אבל זה כל כך אינדיבידואלי שקשה לקבוע מה יעבוד ומה לא יעבוד.
אני במצב דומה לשלך, עם שני קטנטנים משותפים וילדים מהנישואים הראשונים שלו. כשהתחתנתי, חשבתי שאני האישה האידיאלית מכל הבחינות ומהר מאוד הבנתי לאיזה בור הכנסתי את עצמי.
אני יכולה להעיד לך מעצמי. הדבר היחיד שתמיד תמיד נכון זה שאת צריכה לקחת את עצמך בידיים ולנצל את העובדה שיש לכם כסף ולקדם את עצמך שכן תגיעי לעבודה טובה וקריירה. גם אם לא "כמו שלו" אז משהו שיתן לך הכנסה טובה וסיפוק ולא תהיי תלויה בו במאה אחוז במיקרה והוא יגיש בקשת גט. זה קשה עם שני קטנטנים אבל אפשרי עם עבודה קשה (וצבא של בייביסיטריות
)
תחשבי מה מעניין אותך שגם מכניס לא רע ולכי על זה. כשיש כסף אז אין לך שום סיבה בעולם לא להתקדם הכי רחוק שאת יכולה לדמיין את עצמך.

אייבורי

New member
לכי לטיפול אישי אצל פסיכולוג

&nbsp
ראשית תגידי לו שאת חסרת ביקורת עצמית ואת צריכה שיעזור לך בזה.
שנית, שילמד אותך להיות קצת על הכיפאק
ואחרי זה
אם בעלך ימשיך להיות בלתי נסבל, אפשר לדון בדרכים לשפר אותו
או להתגרש.

למה את מפחדת

שיקחו לך את הילדים?
יש לזה סיבה? לא לוקחים ילדים מאמא כל-כך מהר (גם אחרי שעבר עכשיו ביטול חזקת הגיל הרך).
הילדים שלו מנישואיו הקודמים גרים אתכם? (קרי, הוא לקח אותם מאימם)

La Milagrosa

New member
וואו איזה דיכאון הביאה לי ההודעה שלך.

קיבלת פה עצות מעולות. את חייבת עורך דין.
ותפסיקי עם ה"אני אוהבת אותו" הזה. אין דבר כזה לאהוב חתיכת חרא שמתעלל בך נפשית.
בהצלחה.

otherwise

New member

היה לי ממש עצוב לקרוא את ההודעה.
מה שאת חווה זו התעללות נפשית, ומגיע לך גבר שיאהב אותך ויכבד אותך.
אני גם לא בטוח שאת אוהבת אותו כמו שאת כמהה ליחס ושינוי ממנו.
אני חושב שבטיפול תרפיה תוכלי לעבד את הרגשות, וכשיהיה בהיר לך שמדובר בהתעללות ולא ביחסים תקינים, האהבה תהפוך לכעס ולהבנה שאת צריכה לעשות את הצעד המאתגר ולעזוב.
&nbsp

למעלה