אבודים - הפודקאסט הישראלי: מאחרים ל-615

Engelous

New member
אבודים - הפודקאסט הישראלי: מאחרים ל-615

באיחור מטורף, נזכרתי היום להעלות את הפרק שצילמנו בשבוע שעבר על פרק 615 - מעבר לים. העלינו רק פרק אחד (בשני חלקים), כי ככל שמתקדמת הסדרה אנחנו מגלים שיש פחות מה לנבא ומה לפרש. אבל בקרוב, הכל נגמר - הערב (או מחר) יעלה הפרק שלנו על 616, ואז נתחיל להתארגן לקראת סוף העונה שיגיע בקרוב... נתראה ביום ראשון! אבודים - הפודקאסט הישראלי

למה אתם קוראים לזה "סוף העונה"

כשמדובר בפרק האחרון בהחלט? אנשים עוד עלולים להתבלבל :) אגב, היוטוב טוען לי נורא לאט את הפרק, אבל אני כבר מקבל ווייב שאתם לא חולקים את הדעה הרווחת שהפרק הזה פחות או יותר הרס את כל הסדרה להרבה מאוד אנשים - גם חלק מהאוהדים הגדולים ביותר שלה - ושהשתשובות היו מביכות במקרה הטוב אני צודק? :)

Engelous

New member
ובכן,

לדעתנו הפרק הקודם לא הרס את הסדרה - ברור שיכולה להיות אכזבה, וברור שתהיה כזו אחרי חמש שנים של הסדרה הזו. זו סדרה שהרבה פעמים הכי כיף איתה בזמן שחושבים על הפרקים, ומנחשים את העתיד, וכו'. קשה לנו לומר שפרק אחד יכול להרוס את כל מה שהיה עד כה. מעבר לזה, כמו שאמרנו בפודקאסט - הפרק הזה לא מאכזב אותנו כי הוא מאמת את הציפיות שלנו. כבר בהרצאה שלנו באייקון התחלנו לדבר במושגים שנחשפו אלינו בפרק הזה - ה"מתנה" שהאי יכול לתת לעולם ובכמה שזה מסוכן לתת אותה, בכך שהאי הוא מהותי לעולם מאיזושהי בחינה, וכן הלאה. קשה לנו להתאכזב מפרק שמאשש את ההשערות שלנו בצורה כל כך בוטה :) לדעתנו הבעיה בעונה השישית, ובמיוחד בפרק הקודם, היא בכתיבה, ולא בעלילה - הרעיונות טובים (ולכן אפילו התלהבנו מהם כשניחשנו את העונה השישית לפני חצי שנה), אבל הם נכתבים בצורה לא מוצלחת שקצת מבאסת. אבל דיאלוג גרוע היום לא משליך על פרק שיצא לפני שלוש שנים, ובטח שלא על סדרה שלמה שנהנינו ממנה במשך חמש שנים :)

מסכים אבל

היין המכושף ומערת האור היו תשובות מעט ילדותיות לדעתי (שלא לומר מטומטמות ומעפנות) וגם כשגילינו שסמוקי וג'ייקוב הם לא אלים או משהו כזה היתה הרגשה כאילו "אז למה שיהיה אכפת לי מהם? הם סתם מעצבנים שלא באמת יודעים כלום ואם הם לא אלים אין פה באמת משהו גדול".

Engelous

New member
כמו שאמרתי,

תמיד חשבנו על ג'ייקוב וסמוקי כעל חצאי-אלים, או משרתי האלים - וזה בדיוק מה שהם בצורה זו או אחרת. הם לא נולדו כאלה, אבל הם בבירור הפכו לכאלה - קיבלו כוחות וידע וכו'. ג'ייקוב בבירור יודע לא מעט.

Engelous

New member
כמו שאמרתי למעלה

בגלל שהתיאוריה שהיוצרים סיפקו לנו היא התיאוריה שחזינו בהרצאה שלנו בפסטיבל אייקון, בתוספת כתיבה לא מוצלחת (ע"ע מערת האור ויין הקסם) ושינויי שמות, אנחנו די מרוצים ממה שקורה - פשוט לא מאיך שזה קורה :)

daeve1

New member
ונגיד ו... ../images/Emo58.gif

התאוריות נכונות והמציאות הנוכחית תהרס והמציאות והמציאויות יתפצלו ובמציאות השנייה כולם יגיעו לסוף הטוב.. נגיד וזה נכון (ואני די בטוח שזה גם מה שיקרה) אז בעצם הם זורקים את כל שש העונות לפח, ומבחינתי זה כן סוג של הורס את הסדרה. חוץ מזה שבתור סדרה שכמעט כולה בנויה על יצירת מתח ושאלת שאלות (היוצרים טוענים שהדמויות הן העיקר, והן באמת היו בהתחלה, עד הן כבר לא.. שלא לדבר על זה שהן הרסו את כולן. בעונה הזו בעיקר. שנאתי איך שהם הרסו את בן והפכו אותו לאפס חלשלוש
), העובדה שהתשובות מביכות כל כך גם הורסת במובן מסוים. אתה לא מסכים? אה, ומה דעתך על כל ההשוואות של מעריצים בין AtS ל"נקמת הפאנטום"? (מהבחינה שהם עונים על שאלות שאולי לא היו צריכות מענה או שבגלל שהתשובות עליהן היו כל כך מטופשות שכבר היה עדיף שלא יענו לנו עליהן)

daeve1

New member
הכוונה היא ../images/Emo58.gif

כמובן לתאוריות למה יקרה בסוף הסדרה..

Engelous

New member
It was a great ride

זו הגישה שלי לסדרה. נהנינו איתה, ניחשנו מה יקרה, נהנינו כשטעינו ונהנינו כשצדקנו. הכרנו דמויות והתחברנו אליהן, שמחנו כשדזמונד סוף סוף פגש את פני, היינו פעורי פה בסצינה המדהימה עם ג'ייקוב וסמוקי על החוף, ולאט לאט הבנו שמה שג'יי ג'יי אברמס אמר על מסתורין הוא נכון - לפעמים עדיף שתיבת המסתורין תישאר סגורה. כשהשאלה של "מהי המפלצת" פתוחה, יש כל כך הרבה אפשרויות - כל אחד מוצא את מה שהוא אוהב, ומסוגל לבנות תיאוריות שלמות מסביב לזה. כשסוגרים את זה, זה מספק מאד חלק מהאנשים, ומאכזב אחרים. זה סיפק אותנו כי זה בדיוק מה שניבאנו - זה אכזב אחרים כי חלק מהאנשים ציפו למשהו אחר (למשל, משהו מד"בי ולא פנטסטי). מבחינת זריקת שש העונות לפח - גם אם הכל מתבטל, השאלה היא איך ולמה. בבירור משהו לא סטנדרטי קורה ביקום המקביל, ולכן זה לא כאילו עברנו ל-business as usual. אפשר לומר "הכל התבטל", ואפשר שהביטול יהיה המסקנה המתבקשת של שש עונות שנהנינו מהן והמסקנה המתבקשת של סדרה שאהבנו. ואני מקווה שאם אכן נגיע בסוף ליקום המקביל, זה יהיה בצורה מעניינת שתספק אותנו. מבחינת בן, אגב, אנחנו צופים הפתעה :) בקשר להשוואה לנקמת הפאנטום - קצת התקרבנו לשם, כי זה היה יותר מדי הסבר פרונטלי. אבל זה לא היה נקמת הפאנטום, כי זה היה יותר דומה לטרילוגיה המקורית - הסבירו לנו משהו שנשמע יותר כמו "הכוח הוא הדבר שקושר את כל היצורים החיים ביחד", ופחות משהו שנשמע כמו "יש לכולם מידי-קלוריאנים בדם והם מאפשרים לך לעשות דברים מגניבים". הם הלכו יותר לכיוון פנטסטי שבו אין צורך באמת להסביר כי זה דרמטי ומתאים, ופחות לכיוון פסאודו-מד"בי שהיה לדעתי מבאס את רובנו עוד יותר. הם ענו לנו בתמונה, לא במילים - הם ענו לנו בכך שראינו שיש מעגליות, שהאי הוא משהו שחוזר על עצמו, שכן, they come, they fight, they destroy, they corrupt, ועכשיו ברור לנו למה יש מי שרוצה לעצור את זה. הם הבהירו לנו איך סמוקי הפך לסמוקי בצורה שמאד סיפקה אותי, אישית. אבל כמו שאמרתי - תיבת המסתורין. ברגע שפתחת את תיבת המסתורין, אתה תספק את החלק בקהל שלך שציפה למה שהוא רואה בפנים, ועוד כמה שמופתעים לטובה. אבל אתה תאכזב בדרך את כל מי שמאד רצה לראות משהו אחר. אולי בגלל זה כשאברמס ניווט את התכנית קיבלנו הרבה פחות תשובות, כי הוא הבין שזה לא מה שחשוב. אולי בגלל זה אנחנו מתאכזבים מהעונה הזו. מי יודע... נשארו רק ארבעה ימים :)

daeve1

New member
כן, אולי היה עדיף לו אברהמס היה נשאר..

וגם שאר התסריטאים המצוינים שעזבו במהלך העונות והם ככל הנראה המוח האמיתי ומה שעשה את הסדרה הזו כל כך טובה, כי הנותרים (קרלטון וליינדו או איך שלא קוראים להם) פשוט הורסים אותה, לדעתי. לדעתי הם פשוט כותבים גרועים ובגללם רוב העונה הזו הרגישה כמו B-Movie (הצוללת, המענה על התשובות, ועוד כל מיני דברים מביכים). ובאופן אישי אותי לא סיפק שענו לנו שסמוקי הוא סתם איש אחד שנפל אל תוך מערת אור, אבל כל אחד ודעתו :) אני רק אקווה כמוך שהפינאלה תהיה מספקת, לחופת. ותגאל את העונה הזו מלהיזכר כאכזבה עצומה
אגב, גם לדעתך זו העונה החלשה ביותר של הסדרה?

Engelous

New member
קשה להחליט

העונה החמישית גם הייתה די מעאפנה ברובה הממש גדול - היו בה מעט מאד פרקים שבאמת היו טובים, וכעונה היא הרגישה יחסית מיותרת. העונה הזו כן מתפקדת יותר טוב כעונה, אם כי הפרקים שלה פחות מוצלחים בבודדים. אבל עכשיו שהפלאשים פתאום מתחברים היא גם מקבלת המון ערך מוסף. בקיצור, קשה להחליט...

חחח דיימון וקרלטון היו שם מאז ומתמיד.

טוב, קרלטון הגיע קצת מאוחר יותר, באמצע עונה 1, אבל דיימון היה שם ממש מהיום הראשון. שניהם התסריטאים הראשיים של הסדרה, הם לא "נשארו אחרי שהקודמים פרשו". הם כתבו גם את כל העונות הקודמות.

daeve1

New member
לא מדויק.

אני יודע שהם שם מאז ומתמיד. ושהם הוגי הרעיונות המרכזיים שעליהם יבוססו הפרקים (גם אברהמס היה כזה עד שעזב) אבל לסדרה היו מגוון כותבים, בינהם גם כותבי קומיקס מצוינים כמו פול דיני ובריאן קיי. ווהן, שעזבו את הסדרה עם הזמן. רוב הכותבים עזבו עם הזמן, ולא נשארו הרבה. ואני מניח שהסיבה שבגללה העונה הזו היא בין ההכי פחות טובות היא בגלל זה ובגלל שקרלטון ודיימון השתלטו והשגיחו על כל אספקט אפשרי העונה משום שזו גם העונה האחרונה, אבל הבעיה היא שהם לא כותבים טובים במיוחד..

למעלה