אבודים = טינטין טיסה 714 לסידני

rawsh

New member
חחח, ויש אפילו רוסי שתום-עין.

אבל ברצינות, מדובר בדמיון שטחי בלבד. מה גם שהתשובה לתעלומה שם היא חייזרים, ופה ממש זה אף פעם לא היה חלק מהפתרון. למרות שמי יודע, אולי מחרתיים יתברר שכן.

אלעד ר

New member
מדובר בתיאור פשוט של הסדרה

אי מסתורי בו חיים אנשים. יש שם תחנות מחקר. חורבות של תרבות עתיקה. מגנטים. והאי מתפוצץ ושוקע! + תאוריה מוקדמת בסדרה על חייזרים. לא משנה, מחר במוצ"ש אני הולך לחפש את הספר בחנויות :)

טיי 1

New member
אני חושב שזה הקסם של הסידרה

שבהתחלה יכלנו לפרש אותה כהמון דברים אקזוטיים... חלק חשבו שמדובר במשולש ברמודה.. או בהעיר האבודה אטלנטיס.. או באי שקיימת בו תרבות מתפתחת .. .או ניסויים ממשלתיים ברמה אחרת... או חטיפת ילדים לעבדות ולמען הפיכתם לחברה "רובוטית" וכו' וכו'.. כל מיני תיאוריות מסעירות שהתכתבו עם הרבה יצירות תרבותיות... הדמיון הוא לא כזה שטחי , אבל כמו שכתבת , אני מסכים - הסיפור של "אבודים" יכל להיות מקושר אסוציאטיבית להרבה הרבה סיפורים ומיתולוגיות אחרות.

טיי 1

New member
רק כדאי לציין שזה מתוך הכתבה בידיעות אחרונות

היום שציינה את הדבר. בכל מקרה, הסיפורים של טינטין כתובים ומצויירים מדהים.. לדעתי גם אני זוכר את הספר הספציפי הזה (יש לי כמה ספרים של טינטין בבית).

אלעד ר

New member
אכן הכתבה מידיעות, שכחתי לציין. תודה

הספר תורגם רק לפני שנה לעברית ע"י אורי פינק אני חושב, לכן אמור להיות קל למצוא אותו כרגע בחנויות.

למעלה