אבולוציה במעבדה:

אבולוציה במעבדה:

מאמר מהניו-יורק טיימס המפרט כמה ניסויים אבולוציוניים (בחיידקים, כמובן
) מעניינים מאד. זה גם נחמד שיש עדויות-נגד בשטח לכל טענות ה"אבל זו רק תיאוריה". שנאמר: טוב מראה עיניים אבולוציה מעבדתית

y oh why

New member
הטענה של הבריאתנים המודרנים היא לא ש -

"אבולוציה זו רק תאוריה", הטענה שלהם היא שברירה טבעית לא יכולה ליצור דברים בעלי מורכבות. לא קראתי את הקישור לעומקו, אולי מאוחר יותר....

אתה כנראה לא מכיר את כל זני הבריאתנים

הם עוברים ספציאציה מהר. בריאתנים יגידו כל דבר כדי לא להתמודד עם עובדות לא נעימות. "אבולוציה היא רק תיאוריה" זה משהו שאני לא מפסיק לשמוע ולראות. הטענה שאתה מעלה היא יותר חבר'ה של "התכנון התבוני". כאלה שאומרים "היי , מערכת X היא סופר מופלאה hence designed".

y oh why

New member
כן, גם בריאתנים עוברים אבולוציה.

לא יודע אם אתה מכיר, אבל יש אחד בשם "דניאל בלס" שמנהל אתר בריאתני בשם "האמת האבסולוטית" שכל הזמן משפץ את המאמרים שלו כאשר הם מופרכים....

מכיר, מכיר,

אבל בריאתנים ישראלים משעממים אותי. בריאתנים אמריקאים לפחות ממציאים חומר חדש. אתה לומד כמה דברים דרך שקרים של בריאתנים - על הדרך אתה לומד את האמת מאחורי מערכות ביולוגיות מורכבות, ואתה גם לומד כיצד ניתן באופן שיטתי לעוות את העובדות.

אגב, אני כן קראתי את הקישור לאורכו

והוא קצת תסכל אותי - יש שם כמה מחקרים שנעשו שהם clear cut case של ברירה טבעית שמובילה לאדפטציות חדשות - עד לרמה שאתה יודע בדיוק איזה מוטציות (ברבים, כמה מוטציות) נדרשו כדי להוביל לאדפטציה זו או אחרת - ואתה ממש רואה את האלגוריתם של דרווין (heritable variation leads to differential reproductive success, אם ממש נדייק) מתקיים בלייב. מצד שני, יש כמה מחקרים שם שהיתה בעיה לנתח את הנתונים - הבעיה היא שביולוגיה היא messy, וקצת קשה לפעמים להבין מה מחקר מסוים אומר. סה"כ, מדובר בתרומה יפהפיה לפורום.

אחד מהממצאים שם היה מפתיע,

רק 2\3 מהחיידקים שעברו אדפטציה של טמפ' שרדו יותר טוב בטמפ' קיצונית אחרת ו1\3 שרדו אותו דבר.. - what do we make of this? יכול להיות שפשוט ההבדל בטמפ' לא היה משמעותי מדי? או שגם אם יש אדפטציה, אז הוריאציה מאפשרת ספקטרום מספיק רחב של "שורדים בכל מקום אבל לא יותר טוב כאן או לכאן"?

למעלה