אבולוציה בעלית

אבולוציה בעלית ../images/Emo150.gif

בעל יש לי, שרק יהיה בריא
, כל יום מפתיע אותי. לפני שלוש וחצי שנים כשהייתי בהריון עם מאיה, באתי אליו עם עניין ברית המילה (או יותר נכון, אי המילה) ולמרות שהתחחלנו מ"נפלת על השכל" היום הוא מתנגד נחרץ ומבחינתו פשוט אין מצב. בהריון הזה, כשהתחלנו לדבר על לידה בבית, הוא לא הבין מה בדיוק הבעיה שלי עם לידות בבית החולים. עברנו אבולוציה בחודשים האחרונים, משברון קטן שלי לפני זמן מה, ולאחריו השלמה ואפילו ביקור שלו איתי אצל המיילדת. לכל מי שרוצה לשמוע הוא מספר שאנחנו יולדים בבית, ושככה הכי טוב. היום נזכרתי ששכחתי לדבר איתו על עניין הפרוצדורות הרפואיות (משחתעיניים, ויטמיןקיי, וכו') וקראנו יחד את דף המידע. רק התחלתי להסביר לו על המשחה (פריט מס' 1 ברשימה) והוא ישר אומר לי "מה פתאום משחה? אין לך מחלות מין וחוץ מזה, מסכן התינוק, רק נולד כבר תוקעים לו משחה? הוא לא צריך משחה. תגידי לה שבשום אופן לא תשים לו משחה". דוז פואה! רחב לבי מגאווה על הבעל הרגיש שלי
עוברים לויטמין K. הוא שואל אותי "איך נותנים את זה?" עניתי "בזריקה או בטיפות מרות לפה". והוא מיד "זריקה??? ישר לדקור אותו??? למה בכלל צריך את זה?" הסברתי וביארתי והוא אמר "אז תקחי כמוסות אלפלפה (זה היה חלק מההסבר
) ושלא ידקרו אותו. אני לא רוצה שידקרו אותו מיד אחרי שהוא נולד". כנ"ל היתה דעתו (שהיא גם כדעתי) על בדיקות הדם לסוכר,אנמיה, וצהבת. הסברתי לו שדווקא ל-PKU ו-T4 חשוב לי שיבדקו, והוא הסכים. לגבי חיסונים אנחנו בדיעה אחת בכל מקרה. אחחח איזה בעל יש לי. תמיד ידעתי שהוא רך לבב, אבל כיף לגלות שהוא איתי בהרבה דיעות ושבסופו של דבר אנחנו גוש אחד. אגב, לא היה לו מושג שהבנות, בבית החולים, נדקרו וקיבלו משחה וכל מה שנראה לו עכשיו זוועת עולם. אה, וחוצמזה, אחרי שכל ההריון אנחנו קוראים לעובר "היא" - "תראה איך היא זזה", "היא רקדה לי היום על השלפוחית" וכהנה וכהנה... היום בא אלינו דוד של גבי ממנהטן שהחליט שהוא חייב לעשות לי את מבחן המחט... נדנדנו מחט מעל כפות הידיים של כל מי שהיה בחדר כדי לוודא שהמחט עובדת, ובחיי שמעל ידיים של נשים או בנות היא הסתובבה ומעל ידיים של גברים היא הלכה מצד לצד... ומעל היד שלי (לאשה בהריון זה הולך לפי מין העובר) - צד לצד
לא יכול להיות, נכון? טוב, עוד מעט נהיה חכמים יותר...

ושאלת אלפלפה ../images/Emo132.gif../images/Emo203.gif

כמה כמוסות או כמה מ"ג צריך לקחת ביום? האם זה לא מאוחר מידי להתחיל עכשיו (מחר, יום שני, אני 36+6)?

אם פי 3

New member
קחי לפי ההנחיות של הטבליות

אני התחלתי יותר מוקדם, אבל אני חושבת שזה לא מאוחר מדי (בתנאי שאת לא לוקחת אנטיביוטיקה ונוגדי קרישה למיניהם). מציעה להשאיר אופציה לבחירה במתן ויטמין K אם הלידה קשה (כולל בזק) במיוחד או אם היא/הוא יוצא עם ראש מאורך מאד. איזה כיף להיות בראש אחד עם בן הזוג!

nitsanem

New member
באמת תענוג!!

גם אצלנו זה ככה. לאורך ההריון הוא עבר מגישה מאד קונבנציונאלית ל"למה לדקור? ולמה לא לידה רכה? וכמה זה מזעזע שנשים יולדות ככה וככה.." הם נפלאים הבנים האלה שלנו... יש נושאים שאני מגלה כשאני מעלה אותם, שהוא כבר כמה עמודים קדימה. למשל חינוך ללא כפייה. הוא כבר שם מזמן, זה פשוט לא עלה לסדר היום. אני מאד מתלבטת בקשר לאלפלפה. מצד אחד, דרכי מתן ויטמין K מאד לא קוסמות גם לי, מצד שני, אני לא מבינה מספיק על אלפלפה כדי להבין איך זה בדיוק עוזר. ומה קורה אם ההנקה לא מצליחה? (כן, רצים ליועצת, ברור, אבל בינתיים, מבחינת ויטמין K?) בינתיים יש לי את האמפולות במקרר. על כל מקרה. אני בין 36+2 ל-37 תלוי מאיפה מסתכלים...

אשכר ש

New member
שאלה טובה לגבי ההנקה כי אצלי למשל

יותם לא היה מעוניין לינוק ב-24 שעות הראשונות, אחרי יועצת הסתדר.

אם פי 3

New member
רוני לא צריכה לרוץ ליועצת ../images/Emo8.gif

כי היא עצמה יועצת... הרעיון באלפלפה (שאגב - רצוי לצרוך ביחד עם שומן, כי ויטמין K מסיס בשומן) שהיא עשירה בויטמין K, וכך תעבור הכמות המקסימלית האפשרית (שהיא לא גדולה) דרך השיליה, וגם דרך הקולוסטרום וקצת חלב האם (למרות שבחלב אם יש מעט ויטמין K). זו לא כמות גדולה, אבל האמונה שלי היא לא שלכל התינוקות יש חסר, אלא שאם כך זה הנורמלי, אז ככה זה צריך להיות, וטיפול נדרש רק במצבים שחורגים מכך - אם ידועה בעיית קרישה, אם האם או התינוק מקבלים אנטיביוטיקה או תרופות אחרות שמשבשות את הספיגה/שימוש בויטמין, אם הלידה קשה במיוחד או שנעשה "מולדינג" משמעותי לראש (זה הראש המאורך). עדיין יכול להיות מצב של תינוק בלי סימנים מקדימים עם בעית ספיגה, שתגרום לדימומים פנימיים, ואולי פגיעה מוחית או מוות. לדעתי (האישית והמנוגדת להמלצות המקובלות), זה מצב נדיר מספיר בשביל לא לתת לתינוק בריא תוסף. המנעות מניתוק מוקדם של חבל הטבור גם כנראה מקטינה את הסיכון (אבל אין על כך מחקרים - כי אין מספיק תינוקות בעולם-הנחקר שחיכו עם חיתוך חבל הטבור שלהם ולא נתנו ויטמין K בשביל לראות תופעה נדירה כזו, של דימום פנימי). אם ההנקה לא מסתדרת בהתחלה, זו יכולה להיות סיבה להחליט בזמן אמת כן לתת ויטמין K (בהנחה שלא נותנים תמ"ל, שאז כנראה שזה פחות נחוץ, גם כי הוא פחות סטרילי, וויטמין K נוצר במערכת עיכול לא-סטרילית, וגם כי הוא כבר מכיל תוספת ויטמין K). נדפק לי האקרובט. אני אבדוק אח"כ מה כתוב במדריך לטיפול יעיל בהריון ולידה.

אשכר ש

New member
איזה יופי, שמחה איתך ../images/Emo13.gif

כ"כ כייף שיש תמיכה מלאה מבן הזוג, בדיוק כמו שצריכה להיות. מוסיף המון רוגע לחיים.

סטיוויה

New member
חחחחחח מבחן המחט הידוע

אני רוצה לספר לך שכל המכשושות "ירדו" לי על הכרס ההריונית ופסקו פה אחד "זה בן". והמטוטלת השתוללה וזעקה "זה בן". את יודעת מי נולדה בסוף

../images/Emo6.gif נו, זה ברור...

ואתמול חברה אמרה לי ש"יש לי בטן של בן" לעומת הפעמים הקודמות ש"היתה לי בטן של בת"... מעניין. לי הבטן נראית אותו הדבר
וחבר אחר שידוע בכשרונות הרנטגן האנושיים שלו ותמיד צודק בתחזיותיו, פסק שזו בכלל בת בשלב מאוד מוקדם של ההריון
האמת היא, שאני לא מאמינה באף אחת מהאמונות האלו, אבל זה כיף להשתעשע. הדוד עם המחט סיפר לנו שלפחות על גוזלים זה עובד - הוא מגדל גוזלים ונולדו לו איזה 150 גוזל, והוא פסק, לפי המחט, איזה מהם הוא זכר ואיזו נקבה
לפי טענותיו, המחט לא טעתה אפילו פעם אחת
לפחות סיפור משעשע לנכדים יהיה לנו...

debby12

New member
מנהל
נשמע מצוין ../images/Emo45.gif

גם אני לפעמים נהנית איך בן זוגי "נדבק" בשטויות שלי. לדעתי זו אינדיקציה לנישואים טובים אין לי מושג לגבי האלפלפה. ולדעתי המדעית ביותר - בדקתי דרך אנרגיית מקלדת - יש לך לחלוטין עוד בת

איזה כייף זה, כזה בן-זוג ../images/Emo150.gif כזו

תמיכה, שאפשר באמת להירגע ולהיות שלווים ולהתרכז בלידה. גם לי יש אחד כזה
, שהולך ועושה לובי לכל נושא שלא ידע עליו כלום לפני כמה חודשים ועכשיו משוכנע בו ומפרסם לכולם.

vashti72

New member
חמוד מאד הבעלול...

כיף שיש מישהו שנמצא אתך באותו ראש ובאותה הבנה.

למעלה