אבולוציה ואנחנו...

אבולוציה ואנחנו...

סתם משהו שחשבתי עליו, ואני מקווה לקבל כאן תשובות או הסברים.. בעצם זה שאלות שיש לי השערות עליהן ותשובות מסויימות אבל בכללי. האם האבלוציה היום פועלת על האנושות? אחד התנאים של האבולוציה הברירה הטבעית לא קיימת בחברה שלנו, גם אנשים "חלשים" שורדים, כאלו שבעבר לא היו נשארים בגלל חוסר מותאמות בגלל טכנולוגיה ושיפור בתנאי החיים הם נשארים ובעצם, אולי זה נשמע רע לומר את זה אבל במטען הגנטי של האנושות לא ממש טוב מהסיבות שהחלשים שורדים ומתרבים גם כן בנוסף לכן שאין ברירה טבעית, התחילו לשחק אם רביה מלאכותית, מה שאומר שברמת העיקרון ניתן לבחור את מין התינוק למשל, האם בכך שעושים "משחקים" כאלו מונע את המוטציות שהיו נוצרות? או שעדיין יש סיכוי למוטציות חיוביות להווצר? אז בעצם אם תנאי הברירה הטבעית לא עובד, וגם מוטציות לא ממש קיימות (לגבי מוטציות אני לא בטוח) האם ניתן לומר שהאבולוציה עובדת על האנושות, אוש יצאנו לגמרי מהמשחק מה שאומר שאנחנו בשלב הכי מתקדם שנגיע אליו בעצם... תודה מראש על תגובות ותשובות
 

Wolverchenus

New member
זו שאלה כמעט פילוסופית

אבל אני חושב שאפשר לפתור אותה על פי הגדרה. תהליך אבולוציה דורש שני דברים: שונות (Variation) ובחירה (Selection). יצירת שונות אני בטוח שעדיין קורה. פשוט אי אפשר לעצור יצירת מוטציות. ובחירה חייבת לקרות כי תמיד יהיה אחד שהוא יותר "מתאים" מהשני. הפרמטרים אולי ישתנו מאחר ואנחנו לא חייבים בסביבת hunter-gatherer קלאסית. עם זאת יכול להיות שהתבלטות קבוצות ופרטים תהיה בעייתית יותר מאחר ויש התערבבות בין קבוצות די גדולות מכל קצוות תבל ובקלות מאוד. ההפרדה הטריטוריאלית כמעט ונעלמה ברוב העולם. אני חושב שהאבולוציה עדיין מתרחשת, היא פשוט מתרחשת בצורה שונה משהיא קרתה בהיסטוריה מאחר וכמו שאמרת: אנחנו משחקים קצת בטבע.
 

22ק ו ס ם

New member
יש היון שונות בבני אדם

אבל אחד הכוחות החזקים שמניעים את האבולוציה הוא שינויים דרסטיים בסביבה (שינויים אקלימיים, פגיעה של מטאור, מגיפה המונית). כל עוד לא יהיה שינוי כזה לא סביר שיהיו שינויים משמעותיים. תזכור גם שיש שינויים במיקרואבולותיה כל הזמן, למשל העמידות הגוברת והולכת של חיידקים לאנטיביוטיקה שיוצרת זנים חדשים ואלימים יותר.
 

קפהש

New member
קצת ארוך.. אבל זו דעתי

מבחינת השרותים רפואיים אנו חיים בתקופת שפע חסרת תקדים, המאפשרת גם ל"חלשים" להשתלב בחברה, להקים משפחה ולהוליד ילדים וכו'. כך שנראה כאילו תהליך הברירה הפסיק לעבוד והאדם הצליח להוציא עצמו מתהליך האבולוציה. אבל תקופת השפע הזו נמשכת פחות מחמישים שנה, וכידוע לנו, האבולוציה עובדת על פרקי זמן הרבה יתר ארוכים. לכן קשה מאוד לנחש לאן המין האנושי יתפתח אם התנאים הנוכחיים ימשיכו. למרות חוסר יכולתי לראות את התמונה בפרסטביקה הכוללת אנסה לנחש מה יקרה אם המגמות הנוכחיות תימשכנה. היום הרפואה מתמקדת בעיקר בשיפור חייהם של הסובלים מחלות שונות. כאשר הרפואה מצליחה לעזור לסובלים ממחלות גנטיות היא לכאורה "עוצרת" את האבולוציה. אולם לדעתי האבולוציה לא תושפע במיוחד המטיפול בפרטים החולים, כפי שנראה היום, אלא תושפע יותר מהתפשטות הבדיקות לגילויי מומים גנטיים בעוברים. הכוונה כאן לבדיקות שנועדו לאתר בעיות גנטיות חמורות בילודים כגון תיסמונת דאון, ציסטיק וכו'. כבר היום יש שלל בדיקות במחיר שווה (כמעט) לכל נפש כגון: איבחון גנטי מוקדם (להורים), בדיקת מי שפיר, תבחין משולש (או מרובע) סקירת מערכות. הבדיקות הללו משתכללות משנה לשנה נעשות זמינות יותר ויותר, ומכסות יותר ויותר מומים ומחלות גנטיות. אני בכוונה מדבר כאן על טכנולגיות שכבר זמינות היום לציבור הרחב, ולא על טכנולוגיות עתידיות שטרם נגישות לאוכלוסיה הרחבה כגון הנדסה גנטית.יש להניח שאם וכאשר ההנדסה הגנטית תהיה זולה וזמינה המגמה האבולציונית שאני מתאר תתחזק. הבדיקות לגילוי מוקדם של מחלות גנטיות מאפשרות להורים להפיל את העובר במקרה ומתגלית אצלו בעיה גנטית חמורה . מבחינה אבולציונית סוג כזה של התערבות מהווה למעשה דילול סלקטיבי רחב הקף של גנים לתליים. בעיקבות הדילול השכיחות של הגנים הלתליים תרד בהתמדה. ניתן לראות בכך סוג של אבולוציה מהירה מאוד האופינית לגזעים העוברים תהליך השבחה מכון. קפהש
 

Wolverchenus

New member
בוא רק נקווה

שלא יקרה מצב שלכל האנושות יהיה כמות נרחבת של גנים זהים בגלל הנדסה גנטית כי אז עידן קרח אחד קטן ואבדנו P:
 
בהחלט מעניין

רק אמממ מה זה גנים לתליים ולמה הם חשובים בעצם? האם גילוי מוקדם של מומים ובעיות גנטיות לא עוזר בעצם לאוכלוסיה? כי בעצם בבדיקה מחפשים דברים מחלות ודברים שיכולים לפגוע בעובר בחייו, האם עצם זה שהגנים שלו לא ימשיכו בעצם זה דבר שאמור להיות טוב לאבולוציה לא?
 

Wolverchenus

New member
קודם כל,

זה שמומים גנטים לא מתבטאים לא אומר שהם לא ישארו בDNA ויעברו הלאה. שנית, הרבה מומים הם לא גנטיים בכלל אז לא היו בעיות גנטיות שנמנעו. שלישית, אין דבר כזה "טוב לאבולוציה" כי לאבולוציה לא איכפת והיא לא ערכית במובן הזה. יכול להיות שזה מועיל קצת לשושלת האנושית לטווח הארוך ויכול להיות שלא..
 

קפהש

New member
הבהרות

א. גנים לתלים - גנים שגורמים למוות של האדם (או האורגניזים) הנושא אותם. מבחינה אבלוציונית זה לא חייב להיות מוות ישיר , אלא מספיק פגיעה קשה באדם כך שלא יוכל להתרבות. דוגמא לגן לתלי: גן הגורם לאנמיה חרמשית. ב. נכון, לפעמים הגנים באים לידי ביטוי ולפעמים לא. אבל גם אם מדללים רק את המקרים בהם בגנים האים לידי ביטוי, הרי ששכיחות הגנים תרד בהתמדה. להזכירכם, שינוי בשכיחות של גנים שונים הוא ההגדרה של התהליך האבולציוני. ג. אני יודע שחלק מהמומים המולדים אינם נובעים מסיבות גנטיות. אבל מאחר והאבולוציה עובדת רק על תופעות שקשורות לגנום. אז מבחינה אבולציונית|סהדגש| אין משמעות האם מומים אלו יאותרו או לא.
 

לייבניץ

New member
ההומוספיאנס של ימינו אינו עובר

תהליך של ברירה טבעית. הסיבה לכך היא פשוטה, האדם יודע איך לשנות את תנאי הסביבה כדי שיתאימו לצרכיו וליכולותיו ולהשתמש בהם כמשאב למען התפתחותו ונוחיותו. הוא גם יודע בעת הצורך איך להגן על עצמו מפני שינויי תנאים פתאומיים בסביבת המחיה שלו. סיבה נוספת היא שהאדם חי (ברוב המקרים) בחברה סוציליסטית שעוזרת למוגבל לשרוד ולהמשיך את חייו. ושלישית - גם אדם בעל תכונות 'מוצלחות' הוא ברוב המקרים מונוגמיסט ויביא לעולם מספר ילדים (שירשו את תכונותיו) דומה למי שלא זכה באותן תכונות מוצלחות. בתנאים האלה כבר אין חשיבות לנקודה שהעלת ("המטען הגנטי של האנושות לא ממש טוב מהסיבות שהחלשים שורדים ומתרבים"),מפני שאם ה'חלשים' מצליחים לשרוד ולהתרבות אז יש גם להם זכות קיום, וזה דוקא מעשיר את המגוון הגנטי של האדם ואינו פוגע בסיכויי ההשרדות שלו. לגבי ברירה מלאכותית שמבצע האדם בעוברים שנושאים גנים של מחלות סופניות וחשוכות מרפא, אין בכך לדעתי כל רע (בתנאי שאכן מדובר רק במקרים כאלה) וזה רק מונע את המשך הורשת המחלה המולדת, ואף עוזר להורה שנושא גן פגום כזה לברור את תא המין התקין ובכך להמשיך ולהפיץ את הגנים שלו שאינם נושאים את הפגם.
 
למעלה