אבולוציה ודת בעד ונגד

אבולוציה ודת בעד ונגד

מה היא דעתכם?? בקשר לסיפור הבריאה? האם נולדנו בצורה המוכרת לנו קיום או שעברנו תהליך אבולוציוני כלשהו? האם האורגניזמים נוצרו מאבולוציה כימית או שנוצרנו ב7 ימים ע"י כח עליון???.

galitay

New member
אבולוציה

הסיפור בתנ"כ מלא דברים לא הגיוניים כמו : איך האדם שכתב את הספר יודע את סדר בריאת הדברים אם הוא נברא רק ביום האחרון, וכל השאר זה סיפור יפה עם משמעות שמישהו רצה להעביר לגבי צורת חשיבה ולא בהכרח לגבי אלוהים. (שיר השירים, איוב , קהלת ) בכל מקרה אני לא מאמין בגרוש באלוהים , אני בטוח שהאבלוציה הוא הסיפור הנכון אבל רק מנקודה מסוימת. מהנקודה בה כבר היה קיים כדור הארץ, לגבי המפץ הגדול וכל היווצרות היקום או הפיצול של החומרים אני לא מאמין בכלום וגם לא מנסה, זה גדול עלי.... לפחות עם הכלים שיש לאדם עכשיו ומה שאנחנו יודעים - שאנחנו כל כך קטנים ביקום האדיר הזה...

mmuse

New member
תלמד טיפה

אמנם יש דברים רבים לא מובנים בתנ"ך, אבל השאלה שלך ממש לא במקום. בסיס היהדות הוא קבלת התורה בהר סיני. ע"פ היהדות התורה ניתנה לאדם מאלוהים במעמד הר-סיני. (זה לא האדם שכתב את הספר). וחוץ מזה, אם אתה מבין שאתה קטן, זה אומר שאתה מבין שיש דברים גדולים ממך. אז למה אתה לא מאמין באלוהים? זה לא שאני אומר שיש, אבל אני אומר שאתה צריך לחשוב קצת ולא לשאול שאלות מטומטמות ולהיות מרוצה מעצמך.

shkool

New member
אם כבר תלמד אתה טיפה

"ע"פ היהדות התורה ניתנה לאדם מאלוהים במעמד הר-סיני. (זה לא האדם שכתב את הספר). " על פי היהדות אלוהים הכתיב את התורה למשה בהר סיני - לא לאדם! shkool

erezsh

New member
עצוב עצוב

הוא התכוון לאדם במובן בכולל - בני-האדם, ולא לאדם הראשון התורה ניתנה לאדם - כלומר לכל בני האדם - מאלוהים במעמד הר-סיני. ונכון, הוא הכתיב לו את התורה, אך ע"י כך הוא נתן לו אותה. די לדבר שטויות... באמת...

mmuse

New member
לא הבנתי מה הבעיה.

galitay שאל איך האדם שכתב את התנ"ך ידע את סדר הדברים... הוא לא ידע. את הלוחות הראשונים שנוצרו ע"י אלוהים -משה קיבל. את הלוחות השניים (התנ"ך) אמנם משה כתב אותם, אבל אלוהים הכתיב לו. השאלה של galitay עדיין לא במקום. אני מניח שידעת את זה, אז הודה אם תסביר את השאלה שלך.

mmuse

New member
תיקון קטן

בפעם השניה אלוהים הכתיב למשה את ה-חמישה חומשי תורה, ולא את התנ"ך, (תורה-נביאים-כתובים). זה לא משנה את העובדה שהשאלה של galitay עדיין לא במקום, הנביאים והכתובים לא התעסקו בבריאת העולם ובמצוות.

galitay

New member
מה לא בסדר בשאלה שלי ?

מה לא במקום בשאלה ששאלתי ועניתי עליה אח"כ ? ודרך אגב תקרא גם את ההודעה הזו : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=69&msgid=4018295

mmuse

New member
שוב

אתה שאלת:"איך האדם שכתב את הספר יודע את סדר בריאת הדברים אם הוא נברא רק ביום האחרון" אני עניתי:"את הלוחות הראשונים שנוצרו ע"י אלוהים -משה קיבל. את הלוחות השניים (התורה) אמנם משה כתב אותם, אבל אלוהים הכתיב לו" הסבר:אתה שאלת איך האדם שכתב את הספר יודע... ואני עניתי שהשאלה לא במקום. את התורה שמשה כתב - אלוהים הכתיב לו לאחר שבירת הלוחות הראשונים בהר-סיני. משה לא היה הסופר... הוא לא היה צריך לדעת... בקשר לזה שמשה קרא את התורה וראה את עתיד עמו, אתה צודק, הוא באמת ידע. היו גם נביאים אחריו, אפילו יש להם חלק מהתנ"ך. (נ = נביאים). דרך אגב, ציטוט שאתה כתבת: "לזה אני מתכוון כמה שאני קטן, אבל אלוהים זו המצאה של האנושות, היהודים המפגרים חשבו שהם טובים יותר, אז הם החליטו להאמין שהם עם סגולה, ופה נוצרה האנטישמיות !" אם אתה חושב מה שאתה כותב, אני מסכים איתך, אתה באמת קטן, מאוד קטן.

galitay

New member
ואני שוב עונה

אוקי, אז אלוהים הכתיב ולא הם כתבו, לא תווכח איתך על זה אבל להגיד שהם ידעו בגלל שאלוהים הכתיב להם את זה לפני שזה קרה ושהנביאים ידעו לנבא בגלל שהיו כתוב בספרים מה שאלוהים הכתיב זה ממש ממש חסר הגיון ולא מבוסס על כלום. בקשר לכמה שאני קטן: אלי הציטוט שלי נשמע אנטישמי אבל הוא ממש לא ואני אסביר למה התכוונתי : כשאדם בא לקבוצה של אנשים ואומר להם שמעו: כל מה שאתם מאמינים בו זה בולשיט, דרך החיים שלך היא לא נכונה, מה שאני מאמין בו זאת האמת, ומה שאתם מאמינים בו לא קיים. נראה לך שהיית אוהב בן אדם כזה? אני מסכים שיש לו את הזכות להאמין בזה, ואני לא נותן שום הצדקה לאנטישמיות אבל אני מנסה להראות לך מה הדתיים טוענים. הם אנשים שחושבים שהם יותר טובים כי הם אמינים באלוהים. ושוב למרות שאני לא מסכים עם הבן אדם שחושב שהוא יותר טוב ממני אני לא יהרוג אותו או ישנא אותו, אני פשוט לא אקשר אליו... ותאמין לי, אני לא קטן, אני חושב בגדול, אני חי נכון, יש לי הרבה חברים יש לי משפחה טובה, אני באמת לא בן אדם עם ראש קטן שמזלזלים בו, למרות שזו זכותך לחשוב כך.

mmuse

New member
ואני! שוב עונה.

זה לא ´הם ידעו´, זה משה ידע. הנביאים התנבאו, וכבר נכתב הרבה על איך ולמה הם התנבאו. אמנם זה לא נראה לנו הגיוני, אבל כמו שאמרת - אנחנו רק בני-אדם. עצם הנבואה אולי לא נתפסת בעיננו, אך חוסר ההבנה לא סותר את קיום אלוהים והתורה. עכשיו, אני יודע שאתה לא אנטישמי, אך בכ"ז אומר כמה מילים על אנטישמים: הסיבה שהאנטישמים שונאים אותנו ואת השחורים, סינים, אסיאתים, לטינים, פורטוריקנים... וכל מי שנחשב למיעוט זה לא בגלל המחשבות שלו. גם אם אתה, תבוא אל אנטישמי ותפרוש לפניו את דעותיך המתקדמות, אתה תסיים את חייך כמו המילואימניקים שטעו בדרכם והגיעו לרמאללה, שם חיכה להם המון ´תמים ושוחר שלום פלשתינאי´. הם שונאים מיעוטים לא בגלל מה שהמיעוטים חושבים, אלא בגלל שהם (הגזענים) רובוטים, אנשים ששטפו להם את המח בתהליך מוגדר מראש, הם חסרי מחשבה עצמאית. אני מניח שאחת מהסיבות להפצת האנטישמיות היא כדי שפוליטיקאים יוכלו להאשים מישהו במצב הרקוב של המדינה ולזכות בקול הציבור. אני מבין שאתה לא מסכים עם האנטישמים, ואתה מסתייג מהם באופן נחרץ. אבל מצטער לאמר לך, שנאת חינם יש בך. אם נוצרי יבוא אלי ויגיד לי את כל תפיסת עולמו וכמה שהוא חושב שאני טועה, זה לא יפריע לי בגרוש להיות חבר שלו. ואני מדבר מנסיון. וגם לך אני משאר שזה לא יפריע. אבל אם הוא יהיה יהודי שיבוא אליך ויאמר לך אותם דברים, אז אתה תתפוצץ מזהם. והנה לך משהו לא הגיוני.

galitay

New member
זה לא מה שאמרתי

כיום יהודי שמציג לך את דעתו לא אומר את זה באופן מתנשא בדיוק כמו נוצרי ומוסלמי, ואני לא יתפוצץ מזעם, אבל, אני שוב טוען שהיהודים ברעיון בכללי של הדת כן חושבים שהם קצת יותר מכולם, וזה מה שמעצבן אותי. ובכלל כל זה התחיל משאלה של אבולוציה או דת ? אני טענתי שאני בצד של האבולוציה אבל מנקודה מסוימת ומצד שני הבאתי הוכחה (לפחות לפי דעתי) למה אני לא מאמין בדת. אין טעם להתווכח על משהו ששניינו לא יודעים אותו (הכתיב או לא הכתיב, ידעו או לא ידעו), אף אחד לא היה שם לראות את זה.

twigy

New member
../images/Emo26.gif אלוהים הכתיב למשה את התנ"ך?

קודם כל סחטיין על משה אם הוא הצליח לכתוב כל כך הרבה (מעניין כה לוחות אבן הוא היה צריך..) אבל זה לא מה שאני בא לשאול אני בא לשאול מדוע אלוהים מכתיב למשה שתי גירסאות סותרות לאותו סיפור ? (ראה ערך דברי הימים - מלכים) ויותר מכך, אם אלוהים מכתיב למשה את התורה, הוא גם בעצם מכתיב למשה מה יהיה העתיד שלו, כלומר משה לא אמור להיות מופתע מחטא העגל שהעם עשה.. עזבו זה יותר מדי לא אמיתי מכדי להיות אמיתי.. נ.ב אם כבר בענייני תנ"ך מישהו יודע אולי איפה רשום בתנ"ך שלדוד היה גם כינור? תודה.

mmuse

New member
כן

לא שמעתי שאלוהים הכתיב למשה שתי גירסאות סותרות, אנא פרט ותן דוגמאות. ולפי היהדות, זה מה שקרה: אלוהים נתן למשה את לוחות הברית, משה ירד וראה את חטא העגל. בעקבות כך משה שבר את לוחות הברית. אח"כ אלוהים הכתיב למשה את התורה. ובאמת צריך לברר איפה רשום שלדוד היה כינור!

twigy

New member
.....

דברי הימים וספר מלכים מתארים בדיוק את אותה התקופה רק מנקודת מבט שונות, אחת תומכת במלכות דויד השניה נגדו..או משהו כזה. פתח את ספר התנ"ך אם אינך מאמין לי. בכל אופן.. אז הוא ירד לפני אחרי.. מה זה משנה הבנת את העיקרון..יש פה יותר מדי errores בקטע של התנ"ך..כבר לא מוכר למקטיני ראש..

אגב ל-גביי התנ"ך !!!!!

קניתי ספר ב-סטימצקי שמראה שאפשר לגלות את מה שייקרה ב-היסטוריה דרך הפסוקים של התנ"ך הספר ניקרא : הצפונות בתנ"ך ו-כתב אותו מייקל דריזנין שהוא נוצרי שחזר בתשובה והיום הוא גר ב-ירושלים אז למי שלא מאמין שהתנ"ך הוא ספר על טיבעי ו-על אנושי שייקרא את הספר הזה מומלץ ביותר !!!!!!!!!!!!! הספר עולה 70 שקל ב-סטימצקי למי שרוצה וכתוב שמה לפי התנ"ך כל מה שייקרה לנו בעתיד .

Henryf

New member
אמת בתנ"ך

ניסים סרוסי, קיים במדע עיקרון הנקרא "צרוף מקרים", בספר גדול כמו התנ"ך, ובעזרת כח החישוב של המחשב, אפשר למצוא בתנ"ך הרבה מאד "צפונות", אך לא יותר מהצפי הסטטיסטי. ההוכחה לכך שהמדענים מצאו "צפונות" דומות בספר "מילחמה ושלום" של דויסטויבסקי. ניסים, אם הינך אדם מאמין, התייחס לתנ"ך כמו שהוא, למקור הקדוש של אמונתך, באמת שאין התנ"ך ניזקק לטריקים של קוסמים חובבניים. הנרי

galitay

New member
מה קורה לאנשים כאן???

שום תנ"כ לא ניתן ליהודים בהר סיני, עשרת הדיברות ניתנו !!!!! ואיך בדיוק אלוהים נתן למשה את התורה בהר סיני ?? הוא אמר לא תקרא רק עד עמוד 107 כי אח"כ תראה מה כתבתי על החטאים שלכם ואז זה יהרוס לי את הכיף?? תגידו נדפקתם לגמרי ??? מה קרה לכם, ישנתם בשיעורי תנ"כ, כי אני עוד לומד השנה את זה. לפני שאתה אומר לי תלמד טיפה, תדע על מה אתה מדבר בבקשה. ובקשר לזה שאני יודע עד כמה קטן אני, זה לא קשור לאמונה באלוהים בכלל ! קצת ראש פתוח שיהיה לך, לא כל מה שגדול ממך הוא אלוהים, מה לעשות אני לא מאמין שאלוהים קיים, לא מאמין שאני צריך לשרת משהו שהאדם המציא כדי להתמודד עם כל בעיה קטנה. מה שאני יודע ומאמין שלא משנה מה אני יעשה אני לא יכול לשנות את הטבע את החומר, הרי תחשוב, אנחנו לא יכולים לבנות כוכב שלם, וגם אם נבנה יש עוד מילארדים כאלה, וכולם בגלקסיה אחת וגם גלקסיות יש מילארדים וזה ממשיך... לזה אני מתכוון כמה שאני קטן, אבל אלוהים זו המצאה של האנושות, היהודים המפגרים חשבו שהם טובים יותר, אז הם החליטו להאמין שהם עם סגולה, ופה נוצרה האנטישמיות ! ודרך אגב עם סגולה = עם עבדים, נבחרו להיות עבדי אלוהים ונבחרנו להראות לעולם את כל הרע שבו, זה מה שהתנ"כ אומר אז למה לי להאמין בזה

רעמסס10

New member
תקחו את עצמכם עוד 100000 שנה

ותחשבו אם גם אתם הייתם מסוגלים ליצור עולם כזה לפי דעתי כן לכן השאלה היא מי יצר את אם כל היוצרים והתשובה היא: דיימנו לכם כלום איזה עוצמה יש בכלום במהירות של הכלום עצומה כלומר זוהי בעצם אנרגיה אנרגיה שבעצם השתנתה באיזה שלב והביאה את התודעה. דרך אגב למשיהו יש שקל?

למעלה