ואני! שוב עונה.
זה לא ´הם ידעו´, זה משה ידע. הנביאים התנבאו, וכבר נכתב הרבה על איך ולמה הם התנבאו. אמנם זה לא נראה לנו הגיוני, אבל כמו שאמרת - אנחנו רק בני-אדם. עצם הנבואה אולי לא נתפסת בעיננו, אך חוסר ההבנה לא סותר את קיום אלוהים והתורה. עכשיו, אני יודע שאתה לא אנטישמי, אך בכ"ז אומר כמה מילים על אנטישמים: הסיבה שהאנטישמים שונאים אותנו ואת השחורים, סינים, אסיאתים, לטינים, פורטוריקנים... וכל מי שנחשב למיעוט זה לא בגלל המחשבות שלו. גם אם אתה, תבוא אל אנטישמי ותפרוש לפניו את דעותיך המתקדמות, אתה תסיים את חייך כמו המילואימניקים שטעו בדרכם והגיעו לרמאללה, שם חיכה להם המון ´תמים ושוחר שלום פלשתינאי´. הם שונאים מיעוטים לא בגלל מה שהמיעוטים חושבים, אלא בגלל שהם (הגזענים) רובוטים, אנשים ששטפו להם את המח בתהליך מוגדר מראש, הם חסרי מחשבה עצמאית. אני מניח שאחת מהסיבות להפצת האנטישמיות היא כדי שפוליטיקאים יוכלו להאשים מישהו במצב הרקוב של המדינה ולזכות בקול הציבור. אני מבין שאתה לא מסכים עם האנטישמים, ואתה מסתייג מהם באופן נחרץ. אבל מצטער לאמר לך, שנאת חינם יש בך. אם נוצרי יבוא אלי ויגיד לי את כל תפיסת עולמו וכמה שהוא חושב שאני טועה, זה לא יפריע לי בגרוש להיות חבר שלו. ואני מדבר מנסיון. וגם לך אני משאר שזה לא יפריע. אבל אם הוא יהיה יהודי שיבוא אליך ויאמר לך אותם דברים, אז אתה תתפוצץ מזהם. והנה לך משהו לא הגיוני.