אבולוציה ויהדות

אבולוציה ויהדות

רבים עומדים נבוכים בשאלת גיל העולם ותהליך התהוותו. מסקנת אנשי המדע לאור ממצאי המאובנים ועוד, נראים כסותרים את עמדת התורה ובכלל, האם התורה והמדע אינם מהווים ניגוד? הרב זמיר כהן חושף את המדע שבקבלה ומגלה את כל התשובות. אבולוציה ויהדות, הרצאה ראשונה בסדרה (בקרוב חלק ב`).

pembencipolisi

New member
אין קשר בין יהדות ותורת ההתפתחות כי

את הטעונים של שתי המחשבות אי אפשר להשוות לעולם. והכותב כאן הוא חילוני. טיעוני הדת הם אמוניים והכלים וההוכחות הם אמוניים / פילוסופיים. לעומת זה במדע יש כלים מדעיים: תצפיות ונסויים, ובאבולוציה יש רק הסתקלות במאובנים ומחקר גנטי והשערות מבלי להזדקק להנחות על בורא בלתי נראה. לכן מי שהוא אבולוציוניסט לא יכול להיות מאמין בבריאה כי לפי האבולוציה ההתפתחות היא מקרית ולא חסרות ההוכחות לכך ברמת המוטאציות. לפי הדתות האל ברא עולם בצורה מכוונת ובכוחו לברוא כל יצור בנפרד. גם את מה שמוגדר באבולוציה כיציר בינים. לפי האבולוציה יש סדר התפתחותי שכולו רצף של מקרים. גם התפתחות הצפורים מהדינוסאורים היא רצף של מקרים שלפיו 9 שלבי התפתחות נספרים אבל כולם מקריים. השלדים של יצירי הבינים ידועים מגרמניה, מין 1 ארכיאופטריקס. ו 4 מינים שונים שנתגלו בסין בין השנים 1996 ו 2003, לעומת זה ישנם יצורים שלא השתנו במשך כל זמן קיומם, גם במילוני שנים, אחד מהם ראיתי בטבע.

amni

New member
הקבלה איננה חלק מהיהדות המקורית

זו כת של מיסטיקאים בכסות של "יהדות". התנ"ך דווקא הזהיר מחדירת מיסטיקאים בלבוש דתי (מעוננים ומעלים באוב). כמו כן גם היהדות המאוחרת לא ראתה בעין יפה את הקבלה (נדמה לי שאסרה על תלמידי חכמים ללמוד אותה בטרם היגיעו לידע מקיף ביהדות הלא מיסטית). בקיצור, הקבלה היא מיפלטו של הדתי שכופר במדע. הרבה יותר מכובד לדתיים להתייחס למדע כאל הסתכלות על העולם _מזווית שאינה מובלטת בדת_, מאשר לנסות לראות בדת כמשהו שיש בו מדע בצורת רמזים מיסטיים. הגישה השניה הופכת את הדת למגוכחת.

lmatan1

New member
שבוע טוב לאבולוציה

אמני לא טועה כל הידע המדעי לא מקיף את התובנות שיש בקבלה בניגוד להטלת ספק בכל דבר ובעיקר העיקרים. אם אתה רוצה להפוך משהו למגוכח תביט בצילום ציור שבכניסה לפורום ותראה איך פנים אנושיות הופכות ברצף של תמונות לפנים של קוף.ותשאל את עצמך מה הכוונה.האם הכוונה היא שמקור האדם הוא מהקוף,או שהכוונה היא להראות אדם שהולך ונהפך לקוף,ואם זה לא מספק את הסחורה אז תקרא את המאמר של מי קודם למי הביצה או אמא שלה. בכל אופן הסיבה שאני כותב את ההודעה הזאת היא שעד היום הייתי נכנס לפורום דרך שער תפוז כאשר באות א הפורום הראשון היה פורום אבולוציה ועכשיו נוסף לפניו פורום חדש שנקרא פורום אבודים.והשאלה היא למה צריך פורום אבודים אם יש כבר פורום אבולוציה.לי זה נראה מגוכח,

קראתי פעם חוברת של הרב הזה.

משהו בשם "תורה ומדע"- והאיש בור ועם הארץ. אחת מהבדיחות הטובות בספר מספרת על איזה רב ש"גילה" את כוכב השביט של האלי- הוא ידע על כוכב המופיע אחת ל-70 שנה. ההופעה האחרונה של כוכב השביט של האלי היתה בשנת 1986, וזו שלפניה 1910... אז מה אתה, בור (אם אתה מאמין לרב הנ"ל) או שקרן (אם אינך בור אבל אתה מפיץ את השטויות שלו)?

lmatan1

New member
מאחר וקראת פעם בחוברת משהו

אז כבר ברור לך שהאיש הוא בור ועם הארץ. אז מה אתה מפיץ שטויות על סמך קריאה בחוברת שאפילו אתה לא יודע את שמה. אבל בחתימה שלך אתה כותב שצריך להוציא לחופשי את השכל.ועוד אתה קורא לעצמך שפן המקובלים.אז תחליט האם מתקבל על הדעת ששיחררת כבר את שכלך.

מאחר וקראתי בחוברת שהוא פרסם

לא מעט שטויות, בהחלט ברור לי שהוא או בור ועם הארץ או שקרן או שניהם גם יחד. החתימה שלי היא ציטוט משיר של Jefferson Airplane, ואני מציע שתלמד אנגלית.

ומנסיוני עם מחב"תים "מדעיים"

נוספים, כנתן אביעזר ושרדר יושר הוא ממש לא התכונה החזקה של החבר'ה האלה. מי שרוצה להכשל בבחינה במתמטיקה מומלץ לו לקרוא את ספרו של שרדר- ושרדר פרופסור לפיסיקה...

SilentMike

New member
אני ראיתי כחצי שעה מההרצאה שלו.

לא עמדתי ביותר מזה (צפיתי בו בפעם אחרת כאשר הוצג הסרטון המגוכח בהייד-פארק). הריני מאשר שהאיש שבקלטת אכן מדבר שטויות בקילוגרמים.

למעלה