אבולוציה כפונקציה

Ariad15

New member
אבולוציה כפונקציה

בפורום אחד לא קשור לאבולוציה שאלתי שאלה על אריך פון דניקן והתחיל דיון ענק על חייזרים תרבויות ואבולוציה כמו שהיה צפוי, זאת תגובה אחת שרשמתי, אני שם אותה כאן כמו שהיא. _____________________________________________ אבולוציה מתרחשת מעצמה כדבר מובן מאליו. היא לא דבר עילאי יותר מהחיים, ששולט עליו ומחליט מי יחיה ומי ימות. היא חלק מהחיים, תהליך שמתרחש בבעלי חיים לאורך הרבה זמן, תהליך אין סופי. אני מאמין שהאבולוציה הזאת היא בעצם פונקציה, כשהתנאים משתנים, למשל טמפרטורה, מקור מזון, אקלים ופני שטח, אז התוצר שלה, התוצאה - משתנה בהתאם. אני חושב שזה צריך להיראות ככה: http://img89.echo.cx/img89/153/evolution9rb.jpg המשתנים בצד שמאל מייצגים את תנאי הסביבה (טמפרטורה מקורות מזון מים וכל שאר הדברים [יש אין סוף]). ה L בצד ימין מיצג חיה כלשהי, וגם את החיים בכלליות. חיבור כל המאפיינים של הסביבה ביחד יתנו לך את החיה, הצורה שתהיה הכי מושלמת לחיות בתוך הסביבה הזאת. אם מאוד קר, אז תהיה לה הרבה פרווה ושכבת שומן עבה, אם חם אז היא תהיה קטנה ותהיה חיה לילית ודברים כאלה נוספים. תנאי הסביבה כל הזמן משתנים, כטבעו של העולם, לכן גם הצד השני של המשוואה כל הזמן משתנה, החיים. אבולוציה החיים הם התוצר של הסביבה שלהם. אני חושב שאבולוציה צריכה להיחשב כמאפיין של החיים כמו חילוף חומרים, נשימה, רביה וכל שאר הדברים האלה, כי בבית ספר לא מתייחסים אליה, נראה מה יש לפורום ביולוגיה בתפוז להגיד על זה. _____________________________________________________________ אני יודע שהפונקציה הזאת נראית מאוד פשוטה ומטומטמת אבל היא רק בשביל להעביר רעיון.

Caligola

New member
כאשר צ'ארלס דרווין הגיע לאיי גלפגוס

הוא גילה שם 13 מינים של פרושים (סוג של ציפור) ושלכל אחד ממיני הפרושים היה מזון מיוחד וספציפי ממנו הוא היה ניזון, בהתאם לסוג המזון של מיני הפרושים היה לכל אחד מהמיניםהתאמות מיוחדות כדי להשיג את המזון.. לדוגמה: אחד מסוגי הפרושים היה ניזון מאגוזים, והיה לו גם מקור רחב וחזק כדי לפצח אגוזים..

אתה מתאר אבולוציה לא כפונקציה,

אלא כאלגוריתם של אופטימיזציה, וכאן יש מספר בעיות, ביניהן העובדה שאי אפשר לקבוע שהתאמת יצור כלשהו לבית גידולו היא הכי טובה שאפשר. יתרה מזו, מכיון שתכונות בעלי החיים קשורות במגוון מגבלות כולל ההיסטוריה האבולוציונית שלהם, השונות הגנטית העומדת לרשות הברירה הטבעית, המהירות בה הסביבה משתנה ועוד סביר יותר שהחיה שלך כמעט אף פעם לא תהיה מותאמת בצורה הטובה ביותר לבית הגידול שלה.

למעלה