אבולוציה - מאמר לחטה"ב/תיכון

nכמ

New member
תודה על הקישור ../images/Emo45.gif

עברתי על המאמר בניסיון למצוא בו טעויות או אי-דיוקים, וממה שראיתי המאמר נרשם בצורה דיי מקצועית ומסביר את היסודות בצורה פשוטה ונוחה להבנה.. יש רק נקודה אחת שלדעתי כדאי להדגיש שם: 1. תהליך הברירה הטבעית הוא תהליך שקורה וממשיך לקרות בטבע כל הזמן. 2. כל האורגניזם הקיימים מורכבים מתאים. 3. בכל התאים יש קוד גנטי, הקוד הגנטי אחראי לכל תכונותיו של האורגניזים. 4. הקוד הגנטי עובר כיחידת תורשה מהורים לצאצאם. 5. בכל פעם שעובר נוצר, הוא נוצר על פי הקוד הגנטי, ובכל התעברות של הנקבה אחרי תהליך המיוזה, מתרחשות מוטציות בקוד הגנטי, בכל האורגניזם הקיימים וכל הזמן. (לגביי 5, אם תרצה אני אוכל לתת לך את ההערכה הרווחת לגביי כמות המוטציות בגנום האנושי)

echis

New member
המאמר פשוט ומבהיר רק את היסוד

הוא נכתב בעקבות דיון וירטואלי עם בני נוער באתר אחר. אין להם חובה ללמוד אותו או להגיש עליו עבודה ולפיכך הם יקראו אותו רק אם הוא יהיה ברור ותמציתי. הנקודות שהעלת הן נכונות ובסיסיות וכמו כן גם היבטים נוספים שלא כתובים במאמר - הבדלים בין תכונות נרכשות למולדות, סקירה היסטורית מקיפה כולל השוואות בין דארווין, למארק ואחרים, שיטות מחקר, והיבטים נוספים. רעיון התורשה לא זר לציבור. לפיכך, לדעתי, הוספתו למאמר תמציתי שכזה יהיה בבחינת "כל המוסיף גורע". על כל פנים, אני חושב שהנקודות שהעלת ראויות למאמר שלם, מקדים או מקביל למאמר הזה. ואגב, המאמר הבא שמתוכנן לאותם בני נוער יעסוק בסיסטמטיקה.

ofeking

New member
לא נראה לי שבכל התאים יש קוד גנטי

לדוגמא בכדוריות דם אדומות.

nכמ

New member
אתה צודק..

בדקתי את זה עכשיו מכאן: http://www.scientific.org/tutorials/articles/riley/riley.html וכך רשום שם: Our body's cells each contain a complete sample of our DNA. One cell is roughly equal in size to the cube described in the previous paragraph. There are muscle cells, brain cells, liver cells, blood cells, sperm cells and others. Basically, every part of the body is made up of these tiny cells and each contains a sample or complement of DNA identical to that of every other cell within a given person. There are a few exceptions. For example, our red blood cells lack DNA. Blood itself can be typed because of the DNA contained in our white blood cells. ובכל מקרה, אז אפשר להשתמש בניסוח אחר כמו: בכל תאי הגוף ישנו רצף DNA(למעט כדוריות הדם האדומות). מעבר לכדוריות הדם האדומות, למיטב ידיעתי בשאר התאים, בכולם, ישנו רצף של DNA.

למעלה