אבולוציה של חרקים

אבולוציה של חרקים../images/Emo177.gif

מאיפה החרקים צצו? מדו חיים? באיזה תקופה הם התפתחו? שאלה שמטרידה אותי... בזזזזז

Caligola

New member
מה בדיוק ממכר בטופי?

כידוע לפי תאורית ה-Common Descent, היונקים התפתחו מזוחלים, והזוחלים התפתחו מדו-חיים (אמפיבים), ודו החיים התפתחו מדגים.. המאובן העתיק ביותר של של חרק שנמצא מתוארך כבן 400 מיליון שנה אחורנית, ואם נחזור אחורה בזמן לתקופה בה הזוחלים פלשו ליבשה אז ההערכה היא שהחרקים הקדימו את הזוחלים והם התפתחו מפרוקי הרגלים עוד לפני שהופיעו הזוחלים הראשונים וזה קרה לפני 400 עד 450 מיליון שנה אחורנית, ואם תשאל ממה התפתחו פרוקי הרגלים הראשונים? הם התפתחו מסוג של תולעת ימית..

תולעת ימית... נחמד ../images/Emo153.gif

יש לי עוד שאלה: ראיתי בנשנל ג'אוגרפיק משהו על דובי פנדה ואמרו שם שלא יודעים עדיין אם זה סוג של דוב או דביבון ענק. אי אפשר לעשות בדיקות ד.נ.א ודברים כאלה ולבדוק מה מקור הדוב פנדה?

Caligola

New member
אפשר לבדוק באמצעות השוואת DNA,

וזה גם נעשה. http://www.sciencedaily.com/encyclopedia/bear ציטוט:
Bears are evolved from dog-like animals. They are related to walruses, raccons, and sea lions. There has been much discussion as to whether the Giant Panda belongs to the bear family or the raccoon family. The pandas are closely related to both. Recent DNA analysis seems to indicate that the Giant Panda is more closely related to other bears and the Red Panda is more closely related to the raccoon. Bears are very recently evolved.​
מסקנה סופית: הפנדה היא דוב.

יש לי עוד שאלה:

אני קורא כאן הרבה אז צצות לי שאלות(שאולי כבר עניתם עליהם) אתם אומרים שבני האדם יכחדו בסופו של דבר, אני אומר שלא. ולמה? בני האדם הם היצורים היחדים שהגיעו למה שהגיעו. הצלחנו לשכפל חיות ולצאת מכדור הארץ! זה דבר ששום יצור חי בעולם שלנו עדיין לא עשה! הגענו גם למצב שאנחנו יכולים להסיט מטאור ממסלו שמאיים לפגוע בנו! אז אם כבר ניכחד זה יהיה על ידי עצמנו(מלחמות עולם עם נשקים לא קונבציונלים) או יצור חי אחר(חייזרים שיבואו וישתלטו עלינו! מואההה
) ואם כבר ניכחד, מי יהיה הבא בתור לשלוט בעולם? חשבתי על הדולפינים(ושאר הליוויתנים) שהם היצורים הכי חכמים אחרנו(או שהם כבר עקפו אותנו). יש סיכוי שהדולפינים יחזרו ליבשה ויהפכו להיות היצור השולט?

אנחנו נכחד מפני שאין שום

דבר שקיים לנצח, כולל לא היקום , מערכת השמש או כדור הארץ. ישנם עוד הרבה דברים שיכולים לגרום להכחדת האדם לפני ה"מעיכה הגדולה" או התכלות המימן ביקום, החל בפנדמיות, עבור דרך שינוי אקלימי מהיר שיפגע קשות בתרבות ובעקבותיה בטכנולוגיה האנושית, וכלה בצאצאיהם של אסטרונאוטים שנשלחו לכוכב לכת רחוק, התפתחו שם למין אחר או סוג אחר וחזרו להשמיד אותנו. מי ישלוט בעולם אחרינו? כנראה שמי ששולט בו כבר עכשיו- הפרוקריוטים.

Caligola

New member
פרוקריוטים = חסרי גרעין = חיידקים,

להוציא אצות שהם גם פרוקריוטים. (ומן הסתם שפם המקובלים לא התכוון לאצות)

למה לא אצות?

קודם כל, למה אתה מתעצל להסביר מושגים? אם אתה כותב אצות, תציין שכוונתך לכחוליות (ציאנובקטריה) שהן חיידקים בעלי כלורופיל וכושר לעשות פוטוסיתיזה. שנית, גם הן היו כאן לפנינו ויהיו אחרינו, ובכל מושבונת זעירה יש יותר פרטים מכל אוכלוסית האדם ביחד, אז למה אתה גורע אותן משליטי העתיד?

Caligola

New member
הם היו לפנינו - נכון,

אך הם לא היחידים שהיו לפנינו (התמונה לקוחה מהספר "Evolution and the fossil record" של John Pojeta, Jr. ו- Dale A. Springer - שנמצא ברשותי בגרסת PDF במחשב) ולפי לוח הזמנים הגאולוגי הזה הדגים היו אלה שהקדימו את הצמחים ובתוכם האצות.. השליטים הראשונים על פי אותו לוח גאולוגי הם החידקים - לכן מהבחינה הזאת הם היו אלו שהקדימו את כל שאר בע"הח האחרים..

איני יודע על מה הם מתבססים אבל...

המאובנים הקדומים הידועים היום הם סטרומטוליטים- שזה מבנה שנוצר על ידי כחוליות. גם חלק ניכר מקבוצות ה"אצות" הרב תאיות הקדימו את בעלי החיים הרב תאיים. בכלל, המונח "אצה" הוא בעייתי כמו המונח "חסר חוליות" בזואולוגיה- הוא משמש לתיאור כל עולם הצומח, מלבד טחבים וצמחים וסקולריים. ובקשר לחיידקים, הם אינם בעלי חיים ואינם גם צמחים כפי שהפרופ' לייבוביץ' גס הרוח והמנוח סבר בטעות, הם רובו של עולם החי כאשר האאוקריוטים (בעלי חיים, פטריות וצמחים) הם קבוצה קטנה בעולם זה.

כפכפית1

New member
אצות

הם אאוקריוטים - בעלי גרעין ואפילו חלק גדול מהם הם רב גרעיניים (צינוציטים). האצה היחידה שהיא פרוקריוטית היא האצה הכחולה שהיא בקטריה.

כפכפית1

New member
נכחד בטוח!

אם נצליח לברוח ממערכת השמש שלנו לפני שהיא תכחד כשהשמש תהפוך לענק אדום ולפני שנפגע ע'י הפגזה של מטאורים. ואם נצליח לברוח מהגלקסיה שלנו - שביל החלב לפני שהגלקסיה השכנה שלנו "אנדרומדה" תתנגש בשביל החלב. נכחד בסופו של דבר כאשר היקום יקרוס/ימשיך להתרחב והקור - כמעט 0 מעלות קלוין ימנע קיום חיים. ובהנחה שלא נתקל ביצורים בעלי חומר תורשתי השונה משלנו - יצורים בעלי מטען גנטי שאינו DNA (עבמים) סמדר

לייבניץ

New member
עלי לציין שאת מאוד אופטימית

אני מאמין שנכחד הרבה הרבה לפני כן. כתוצאה משואה גרעינית או מגיפה ביולוגית שימיטו על האנושות ארגוני טרור. מי יחזור לשלוט? כנראה שהחיפושיות ושאר החרקים.

כפכפית1

New member
יכול להיות

אני מקווה שאנחנו חכמים מספיק כדי למנוע את התחזית העגומה הזאת :) סמדר

כפכפית1

New member
חרקים

התפתחו מיצורים פרוקי רגליים. כמה פרקים התאחו ליצירת הראש כך גם עם החזה והבטן. הכנפיים מקורם מאיבר ששימש כנראה לקירור הגוף או כאיבר המועיל בתנועה על פני המיים בדומה למפרס של סירה או למטרת חיזור (אבל אלו רק תאוריות). מעטה הגוף החיצוני שלהם עשוי כיטין (חומר קשיח), כך גם החלק הקדמי והאחורי של מערכת העיכול. יש להם מקבצי תאים בראש ובחלקי הגוף התחתונים שנקראים "גלגליונים" שמשמשים כמוח. מערכת הדם שלהם פתוחה והלב שלהם הוא בעצם צינור הנמצא בגב ומתכווץ וכך מזרים את הדם. הם נושמים דרך טרכאות - פתחים בצידי הגוף שמסתעפים למערכת צינורות המעבירה חמצן לחלקי הגוף השונים. הכבד שלהם נקרא גוף שומן (אם אני לא טועה) והוא צף לו ואינו מקובע בגוף. השתן שלהם מצטברת בצורת גבישים ולא מופרשת כנוזל. לכל חרק התאמות מדהימות ושונות לסביבה. יש חיפושית שכאשר היא מרגישה מותקפת מתערבבים בתוך גופה שני חומרים היוצרים חומצה הנפלטת החוצה בטמ'פ של 100 מעלות. שאלו חוקר חרקים גדול "מה דעתך על אלוהים"? והוא ענה: "אני לא יודע יותר מידי על אלוהים , מה שכן , הוא בטוח אוהב חיפושיות" - מ'ס מיני החיפושיות הוא הגדול ביותר על פני כדור הארץ. יצורים מדהימים , האבק בסביבתינו מכיל כמויות אדירות של חלקיקי חרקים שמתו והתפרקו , מי שרגיש לכיטין יש לו אלרגיה לאבק! :) סמדר

למעלה