אבולוצית האדם

chehanov

New member
אבולוצית האדם

יש אנשים שטוענים שכל ההתפתחויות הטכנולוגיות אותן אנו חווים בשנים האחרונות הן עוד שלב באבולוציה של האדם. השלב המחשבתי. בשלב המחשבתי, לאדם יש את היכולת לשנות את הסביבה שלו בכדי להתאים אותה לצורת החיים שלו, בשונה משאר האורגניזמים החיים שחייבים להסתגל לסביבה נתונה. אך אליה וקוץ בה. באמצעות התאמת הסביבה לצורת החיים שלנו אנו גורמים למוטציות שליליות להצטבר, ואפילו להיות נפוצות בפול הגנטי של האדם. עד לפי כמה שנים מי שהיה חולה בסוכרת נעורים היה נפטר לפני שהיה מספיק להביא צאצאים. היום הוא יכול לחיות עד גיל מופלג, להביא צאצאים ולהוריש גנים מוטנטים לצאצאיו. הדבר נכון להרבה מחלות גנטיות נוספות. הפכנו להיות תלויים באופן בלתי הפיך בטכנולוגיה שאנו עצמינו פיתחנו. מצד שני, אפשר להסתכל על הפיתוחים הטכנולוגים כחלק אינטגרלי של האדם המודרני. מה יקרה אם חס וחלילה אסון ולא נוכל להשתמש בטכנולוגיה יותר? האם יהיה המשך לעולם המערבי? לילה טוב נועם
 

qet1

New member
יהיה המשך, אבל

לפני זה יהיה דילול אוכלוסייה רציני... עדיין יש במערב אנשים מספיק בריאים כדי לשרוד בלי רפואה מודרנית (מה שלא בטוח יהיה עוד כמה דורות).
 

Charles Darwin

New member
אם היום 99% יכולים לשרוד בלי רפואה

מודרנית, למה שזה ירד ל-0% (או 50%) בעוד כמה דורות? ודרך אגב, הרפואה הולכת לכיוון של פתרונות גנטיים למחלות גנטיות, ככה שלדעתי אם כבר יהיה שינוי, זה יהיה לכיוון ה-99.9%...
 
איך הגעת ל-99%?

אני אישית לא הייתי עובר את גיל 5, אז נפלתי וקיבלתי שבר מורכב ביד ובזרוע. מה אתך?
 

Charles Darwin

New member
4 דברים...

1) המספר (99) היה להמחשה בלבד... 2) לפי מה שהבנתי, השרשור התייחס ספציפית למחלות תורשתיות כמו סכרת, שבזכות הרפואה המודרנית החולים שורדים. ומדובר באחוז קטן באוכלוסיה... 3) מצאו שרידים של אנשים מלפני עשרות אלפי שנים עם פציעות/מומים חמורים (יותר חמורים משבר מורכב בזרוע) ששרדו והמשיכו לחיות זמן רב אחרי הפציעה.. 4) לדעתי חוק אלן מדבר בעיקר על גודל גוף, מה זה כבר משנה אם האף יותר גדול בס"מ?
 

chehanov

New member
4 תשובות...

1) הדוגמה של מחלות גנטיות היתה לצורך המחשה בלבד...2)אמנם כתבתי רק על מחלות גנטיות שמהוות אחוז קטן (אך הולך וגדל!!!) באוכלוסיה, אך הדוגמה של שפם לגבי שבר מקובלת, כמו כן מחלות בקטריאליות, זיהומיות וכו'... 3) נכון שלא כל שבר הסתיים בעבר במוות, אך הסיכוי להחלים משבר בעבר היה קטן בהרבה מהיום... 4) מה הקשר לחוק אלן בשרשור זה??? יום טוב נועם
 

Charles Darwin

New member
4 תגובות לתשובות לתגובות...

1) מחלות גנטיות (כשמן כן הן) הן היחידות שעוברות בתורשה. שבר, או סרטן ריאות כתוצאה מעישון יתר הרי לא משפיעים על האבולוציה, נכון? ככה שזה לא נראה לי "להמחשה בלבד". ותקן אותי אם אני טועה. 2) זו בדיוק הנקודה, שלדעתי אחוז החולים במחלות גנטיות לא עולה. כדי שריכוזם באוכלוסיה יעלה הם יצטרכו להביא יותר ילדים לעולם מאשר אנשים בריאים. ואני לא רואה סיבה שזה יקרה... 3) מסכים. לא חושב שיש ויכוח לגבי זה שהרפואה היום יותר מוצלחת. השאלה היא האם זה הופך אותנו לפחות עמידים (מבחינה ביולוגית) מאשר אבותינו ולדעתי התשובה היא לא. 4) נכון שזה לא קשור, אבל אם כבר שפם המקובלים הצטרף לשרשור, הגבתי לתגובה קודמת (התגובה האמורה ישנה מדי ואי אפשר להקפיץ אותה...).
 

chehanov

New member
4 תגובות וכו'

1)יש מחלות גנטיות שמתבטאות בסיכוי גבוה יותר לקבל שברים (רככת) או בסיכוי גבוה לקבל סרטן (X שביר) ועוד...2) בעבר אנשים חולים במחלות גנטיות קשות לא שרדו כלל כך שהאחוז שלהם באוכלוסיה היה אפס. 3) העניין הוא לא רק בעמידות בני-האדם אלא גם באגרסיביות גורמי המחלות.
 

Charles Darwin

New member
...

1) זה לא ממש קשור אתה יודע.. ואם כבר אז זה רק מחזק ת'טיעון שלי... 2) אז נגיד שזה עלה קצת, זה אולי יעלה עוד טיפה אבל זהו. 3) העמידות של גורמים מיקרוביאליים היא נושא אחר. זה לא בהכרח אומר שהם יותר קטלניים, רק שחלק מהתרופות שלנו פחות יעילות.. 4)
 

chehanov

New member
???

טוב נו, בוא/י לא נמשיך את הויכוח הזה כאן - אולי עדיף לדבר פנים אל פנים... נועם
 

chehanov

New member
אם כבר אנשים ירוקים...

מה לדעתך מצאה אופורטיוניטי על מאדים? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2883093,00.html נועם
 

CHEZKI16

New member
אם אתה אומר שאין...

כמעט הבדל בין תחולת החיים של אבותינו לתחולת החיים שלנו איך אתה מסביר את זה שאבותינו עד לא לפני הרבה מאד זמן חיו בממוצע עד גיל 60-+ וכיום חיים בממוצע מעל 80 שנה?
 

CHEZKI16

New member
אם אתה אומר שאין...

כמעט הבדל בין תחולת החיים של אבותינו לתחולת החיים שלנו איך אתה מסביר את זה שאבותינו עד לא לפני הרבה מאד זמן חיו בממוצע עד גיל 60-+ וכיום חיים בממוצע מעל 80 שנה?
 

qet1

New member
בוא נתחיל מזה שפעם הייתה תמותת

ילדים הרבה יותר גבוהה. המון ילדים שמתים בגיל מאוד צעיר מורידים באופן מאוד משמעותי את תוחלת החיים הממוצאת
 
3 תשובות

2) לחלק לפחות מהמחלות התורשתיות יש תרומה לפיטנס. לדוגמא, אנמיה חרמשית הורגת את ההומוזיגוטים לה (גם עם רפואה מודרנית) אבל מגנה על ההטרוזיגוטים ממלריה. אותו דבר נכון לגבי טאי-זקס ופאביזם. 3) לא נראה לי שזה הרוב. 4) חוק אלן מדבר בפירוש על ה-extrimities, והדוגמא המובאת בספרי הלימוד היא האזניים. ובאשר לגודל הגוף, משום מה נדמה לי שרוב קבוצות הכדורסל מתהדרות בשחקן זר שחור, לא אסקימואי.
 

Charles Darwin

New member
כנ"ל

2) יש כאן קצר בתקשורת. קודם כל לכל מחלה קשה עשויה להיות השפעה על הפיטנס. למחלות גנטיות עשויה להיות השפעה יותר מרחיקת לכת מכיוון שהן (לפעמים) עוברות לצאצאים. רק שאני חושב שגם ההשפעה הזו קטנה ממה שטענו לפניי בשרשור הזה... 3) חפיף. 4) אני עדיין דבק בעמדתי. לגבי בני אדם זה לא תופס כי יש מה שנקרא "בגדים" לחימום [בכל זאת לאסקימואים יש יותר שומן (מבודד), הנורדים הם גבוהים ורוב השחורים באפריקה לא גבוהים - השחורים טובים בכדורסל בלי קשר לגובה, ברור שרוב שחקני הכדורסל ללא הבדל דת גזע ולאום הם גבוהים...]. החוק תופס לגבי בע"ח אחרים, למשל זאבים (שמאוד קטנים בארץ וענקיים במדינות הצפון) וכמובן שדי להיזכר בעידן הקרח, כשממוטות, נמרי שן-חרבות וכו' היו נפוצים...
 

chehanov

New member
אולי 50% יכולים...

בגלל שבני-האדם שייכים למודל סלקציה K נוצר הצורך לפתח טכנולוגיות חדשניות שיעלו את השרידות של הצאצאים. אני חושב שבלי הרפואה המודרנית המון תינוקות לא היו שורדים את שנתם הראשונה. הרבה יותר מ 1% מהאוכלוסיה. נועם
 
למעלה