אבוקדו

• פותח הנושא pofi
  • פורסם בתאריך

pofi

New member
אבוקדו

מישהו אולי יודע למה גלעין האבוקדו לא מצמיח שורשים? שמתי אותן עם החלק התחתון במים ויש לו שמש ואור וכבר ערו 3 שבועות ואין סימן לשורש . למה?

סבלנות, סבלנות

אגב, אתה יכול גם לשתול את הגלעין בעציץ ואפילו זה עדיף על פני מים (ע"פ הספר "הכל על גננות בישראל") זה פשוט לוקח זמן

chaimw

New member
שאלת המשך לאבוקדו

אני גם שמתי במים גלעין אבוקדו, סופסוף יצאו שורשים (והרבה) אבל אין זכר לעלים!, בעצם יש, מתחיל לצאת ענף, הוא מתייבש ואז מתחיל לצאת עוד אחד וגם הוא מתייבש, וכן הלאה, מדוע זה קורה?

Eyalg

New member
אמא שלי...

אמא שלי שתלה אותו הפוך באדמה... אחרי חודשיים בערך הוא נבט..!

StormLord

New member
חהחהחהחההחהחההח

אם שותלים באדמה זה לא יהפוך לעץ??

Eyalg

New member
ודאי שיהפוך לעץ, ואחר כך ניתן ורצוי

להרכיב עליו זן משובח יותר. ד"א, אמא שלי שתלה אותו אכן באדמה אבל בעציץ.

barakd

New member
זה לא אמור להיות בדיוק להפך ?

גם לי יש שני אבודקדואים ששהו במים מהחורף והעברתי אותם לעציצים לפני כחודש. לא הבנתי מדוע להרכיב עליו לאחר שיהפוך לעץ, זה לא אמור להיות בדיוק להפך ? ז"א שאני אמור למצוא קנה ולהרכיב עליה את האבוקדו שאני אכלתי ובחרתי לגדל ? ברק.

Eyalg

New member
תשובה בערבון מוגבל

לפני הכל, הידע שלי בהרכבות מסתכם באיזה מאמר שקראתי באינטרנט פעם... כשאתה שותל גרעין של פרי לעולם אינך יודע איזה פרי הוא ייתן (למעט שסק שבד"כ הוא כמו עץ האם, לא יודע למה), זה מהסיבה שאתה לא יודע איזה פרי יפרה אותו, זן מסוג זה או אחר. אם גידלת עץ מגרעין, רצוי להרכיב עליו רוכב מזן משובח, כך כן תדע איזה פרי הוא ייתן. אם אתה יודע מאיזה עץ נקטף האבוקדו שאכלת, תשריש את הגרעין וכשהוא יגדל לעץ, תקח רוכב מהעץ המקורי, כך יהיה לך את הסוג שאתה אוהב
המרכיבים למיניהם מוזמנים לתקן אותי. אייל.

קשת ב

New member
ועוד בנושא הרכבות

האם מישהו יכול להציב קישור לאתר או מאמר בנושא הרכבות?

לבקשתכם - מאמר בנושא הרכבה

אמנם הדרים, אולם העיקרון בוודאי דומה גם באבוקדו. למרות האמור, צר לי לספר כי כל נסיונות ההרכבה שלי כשלו, וגדלים אצלי כמה חושחשים לתפארת. אבל, למי שמתעניין בהרכבה מצ"ב מאמר מאוניברסיטת פלורידה

../images/Emo45.gif אתר מעניין ומצויין

הרבה מאמרים מעניינים. ועוד אחד בנושא הרכבה: http://muextension.missouri.edu/xplor/agguides/hort/g06972.htm

barakd

New member
כן אתה צודק בדבר ההפריה

בזנים מסוימים מחזיקים עצים שיש להם אבקה טובה במיוחד לצרכי האבקה. מצד שני אני לא יכול לדעת אם השתילים שלי מתאימים להיות כנות טובות מבחינת עמידות מערכת השרשים וכו. לכן נראה לי שעדיף לקנות כבר שתיל מורכב. ברק

Eyalg

New member
צודק, אבל איפה הכיף של לעשות לבד?..

הפתרון הוא לקנות עץ שייתן פרות טובים ולהרכיב עליו עוד זן, אם יצליח, יופי, אם לא לפחות ניסינו ועדיין יש את הפרות המקוריים. ד"א, לא רצית זרעים של טורפים? אייל.

barakd

New member
כן רציתי

פדיחה שלא שלחתי לכך עוד את המעטפה. השרב דאז ניתק אותי לכמה ימים. אני שולח אותה השבוע, זה ישתלם גם לך יותר כי הספקתי לאסוף עוד זרעים בינתיים. ברק.

barakd

New member
זה יקרה מתישהו, אני צריך לעבוד קצת

כדי להכין את הרשימה, ואם כבר אני יכין אז היא תכלול גם את רשימת הייחורים. בכל מקרה העונה עכשיו לא מתאימה לרוב הזרעים, לחטוף את יולי/אוגוסט על ההתחלה... ברק.

למעלה