אני גם שמתי במים גלעין אבוקדו, סופסוף יצאו שורשים (והרבה) אבל אין זכר לעלים!, בעצם יש, מתחיל לצאת ענף, הוא מתייבש ואז מתחיל לצאת עוד אחד וגם הוא מתייבש, וכן הלאה, מדוע זה קורה?
גם לי יש שני אבודקדואים ששהו במים מהחורף והעברתי אותם לעציצים לפני כחודש. לא הבנתי מדוע להרכיב עליו לאחר שיהפוך לעץ, זה לא אמור להיות בדיוק להפך ? ז"א שאני אמור למצוא קנה ולהרכיב עליה את האבוקדו שאני אכלתי ובחרתי לגדל ? ברק.
לפני הכל, הידע שלי בהרכבות מסתכם באיזה מאמר שקראתי באינטרנט פעם... כשאתה שותל גרעין של פרי לעולם אינך יודע איזה פרי הוא ייתן (למעט שסק שבד"כ הוא כמו עץ האם, לא יודע למה), זה מהסיבה שאתה לא יודע איזה פרי יפרה אותו, זן מסוג זה או אחר. אם גידלת עץ מגרעין, רצוי להרכיב עליו רוכב מזן משובח, כך כן תדע איזה פרי הוא ייתן. אם אתה יודע מאיזה עץ נקטף האבוקדו שאכלת, תשריש את הגרעין וכשהוא יגדל לעץ, תקח רוכב מהעץ המקורי, כך יהיה לך את הסוג שאתה אוהב
אמנם הדרים, אולם העיקרון בוודאי דומה גם באבוקדו. למרות האמור, צר לי לספר כי כל נסיונות ההרכבה שלי כשלו, וגדלים אצלי כמה חושחשים לתפארת. אבל, למי שמתעניין בהרכבה מצ"ב מאמר מאוניברסיטת פלורידה
בזנים מסוימים מחזיקים עצים שיש להם אבקה טובה במיוחד לצרכי האבקה. מצד שני אני לא יכול לדעת אם השתילים שלי מתאימים להיות כנות טובות מבחינת עמידות מערכת השרשים וכו. לכן נראה לי שעדיף לקנות כבר שתיל מורכב. ברק
הפתרון הוא לקנות עץ שייתן פרות טובים ולהרכיב עליו עוד זן, אם יצליח, יופי, אם לא לפחות ניסינו ועדיין יש את הפרות המקוריים. ד"א, לא רצית זרעים של טורפים? אייל.
כדי להכין את הרשימה, ואם כבר אני יכין אז היא תכלול גם את רשימת הייחורים. בכל מקרה העונה עכשיו לא מתאימה לרוב הזרעים, לחטוף את יולי/אוגוסט על ההתחלה... ברק.