אבוקדו

רגע רק רגע

Active member
אני רוצה לנטוע עץ אבוקדו בחצר.
מעוניין בזן האס. מבחינתי, האבוקדו הטעים ביותר שיש.
מישהו יודע על איזו משתלה מהימנה שאוכל לקנות בה את העץ? בעבר קניתי עץ מנגו ובקשתי מאיה. לאחר שנים, כשהעץ כבר בוגר, התברר שזה לא היה הזן שבקשתי.
כמו כן, אולי אשתמש בהצעות לגבי זן אחר שיתאים יותר לגינה פרטית (מוכן לשם כך להתפשר על הטעם). תודה.

guywien

New member
אני רוצה לנטוע עץ אבוקדו בחצר.
מעוניין בזן האס. מבחינתי, האבוקדו הטעים ביותר שיש.
מישהו יודע על איזו משתלה מהימנה שאוכל לקנות בה את העץ? בעבר קניתי עץ מנגו ובקשתי מאיה. לאחר שנים, כשהעץ כבר בוגר, התברר שזה לא היה הזן שבקשתי.
כמו כן, אולי אשתמש בהצעות לגבי זן אחר שיתאים יותר לגינה פרטית (מוכן לשם כך להתפשר על הטעם). תודה.
גנן המליץ לי לשתול האס ואטינגר באותה גינה כדי שיאבקו אחד את השני. מתברר שזו דרך להגדיל סיכוי שיניבו פרי. בינתיים הם צעירים אז אחכה ואראה.

רגע רק רגע

Active member
אטינגר לא בא בחשבון. העץ גדול מדי ודורש כמויות עצומות של מים. יש לשכן שלי עץ ענק בחצר. לא מתאים לגינה שלי.

רגע רק רגע

Active member
אין צורך.
הזמנתי עץ האס 25 ליטר ב-190 ש"ח. לאחר בדיקה ברשת - המחיר בהחלט זול.

מה שכן, מה המרחק מן הגדר בו עלי לנטוע את העץ? או מרחק מעץ אחר (מנגו)?
ההאס נחשב לזן בינוני (8 מטרים לערך). תודה.

דיברגנט חדש

Well-known member
אין צורך.
הזמנתי עץ האס 25 ליטר ב-190 ש"ח. לאחר בדיקה ברשת - המחיר בהחלט זול.
למה לא להסתפק בגרעין? ככה אתה בדיוק יודע את הזן :)
מה שכן, מה המרחק מן הגדר בו עלי לנטוע את העץ? או מרחק מעץ אחר (מנגו)?
ההאס נחשב לזן בינוני (8 מטרים לערך). תודה.
2 מ' מספיקים.

רגע רק רגע

Active member
גרעין אבוקדו זה עץ או פלי. אני לא אקח סיכון ואגדל עץ 6-8 שנים (משך הזמן של אבוקדו עד מתן פרי) בכדי לגלות שהוא עקר.

תודה על התשובה לגבי המרחק.

רגע רק רגע

Active member
זה לא מה שאמרו לי במקום בו קניתי (משתלה באזור בני דרור המתמחה בגידול עצי אבוקדו למטעים בארץ ובעולם). אמרו לי שלאבוקדו לוקח 6-8 שנים למתן פרי תלוי בזן. מכיוון שזה עציץ 25 ליטר אצטרך לחכות 3-5 שנים (כנראה בגידול אצלם כבר 3 שנים)

גידלתי בעציץ גרעין אבוקדו האס במשך 4 שנים - לא הראה סימנים של פריחה. השנה ויתרתי עליו.
ועדיין, אם בכל זאת אתה צודק, גם 3 שנים זה משך זמן ארוך בכדי לנחש אם יתן פרי או לא. לא מוכן לעבור זאת שוב. 190 ש"ח ופתרתי את הבעיה.

למעלה