אבות שנעלמים לאחר הגירושים......

שנהב בת

New member
אבות שנעלמים לאחר הגירושים......

אז ככה,אני בת 18 הוריי התגרשו לפני כ 7 שנים,עד אז הקשר עם אבא היה פשוט מצוין ואפ' מדהים.הוא היה אבא פשוט מ-ו-ש-ל-ם.לאחר הגירושים(יש לציין שלא הוא זה שרצה להתגרש,הוא היה הפסיבי בעניין)הקשר בינינו הלך והידרדר עד שנותק כליל,הוא כנראה עבר איזשהו משבר מהמעבר לדירה לבד(כלומר בלעדינו,הילדים)ולדעתי החליט לעשות איזשהו סוויץ' ולהתחיל "לחיות" ולהשאיר(בין היתר) גם אותנו מאחור.הוא ממש לא מעונין בקשר כלשהו,טוען ש"מחק את העבר" "התחיל בחיים חדשים וכו'"....אגב יש לציין שממש לא חיזרתי אחריו או משהו,הספיק לי בזה שהבנתי שהוא לא ממש רוצה אותי בחייו ופשוט הנחתי לו.השאלה היא:"איך מתמודדים עם כאב האובדן"??(שמבחינתי ממש לא מגליד עם השנים אלא להיפך).אולי מוזר לשמוע את זה,אבל מילא אם הייתי מאבדת אותו בדרך של מוות,,,,,,אבל המחשבה על זה שהוא כל יום חי את חייו ואני ממש לא מעניינת אותו-הרבה יותר כואבת. אשמח לקבל חוות דעת/יעוץ מהמוחמים וכן אם יש כאלו שסיפורם דומה לשלי,אשמח מ-א-ד לשמוע ולהישתף(שישתפו אותי)כי אני מחפשת בנרות פורומים כאלה ולא ממש מוצאת........תודה בינתיים וסורי על המגילה.........;)

את לא יחידה

זה לא מנחם אותך אבל את לא יחידה, הרבה ילדים שההורים שלהם מתגרשים חווים אובדן ממשי של אחד ההורים, במקרים רבים כמו אצלי - אובדן אבא. כשאני מדברת על אובדן, זה בדיוק כמו שתיארת, שום קשר, אין טלפונים, לא נפגשים, לא מתענינים וכו'. במקרה שלי היה קשר מאד מינימלי, מגיל 4 עד גיל 30 לא היה לי כמעט קשר עם אבא שלי, הוא לא היה בחתונה שלי, וזה היה אובדן גם מבחינתו. ואת צודקת שתיארת את זה כמו מוות, כי זה מצער עוד יותר כשאדם חי, אבל מוותר על הקשר עם ילדיו. כשאבא שלך יתעורר יום אחד, הוא יגלה שהוא הפסיד אותך, את החיים במחיצתך, ובעצם כשהוא יזדקן ויהיה זקוק לך - את לא תהיי שם בשבילו, כמו שהוא לא נמצא היום בשבילך. אם את רוצה להשקיע ולנסות ואת לא מפחדת מכשלון - את יכולה לכתוב לו מכתב ארוך ולהסביר לו את עמדתך, ייתכן והוא יחזור לחייך, וייתכן ולא. ב- 6 שנים האחרונות חזרתי לקשר מינימלי עם אבא שלי - אבל שום דבר לא יכול לגשר על השנים האבודות, מבחינתו נשארתי ואשאר תמיד אותה ילדה בת 4 שהוא הכיר כשהוריי התגרשו, הוא מבין שאני בוגרת, אבל קשה לו לעכל שמחקתי מהזיכרון שלי את כל מה שקרה לי עד גיל 4, ואין לי זכרונות משותפים איתו. אני לא ממש יכולה לחזק אותך - אובדן הקשר עם אבי השאיר בי הרבה כאב, אני רק מחזקת אותך שתמשיכי את החיים הלאה - תמיד העתיד שלך הוא מה שחשוב. כל טוב לך מכל הלב!

JeRRiCola

New member
קשה לנחם עד קשר שניתק

כבן לאבא שלא תמיד היה שם... וכיום אבא בעצמי שלא תמיד מצליח לראות את ילדיו הקטנים מכל מיני סיבות. הנה מילים משיר שיכולות טיפה לתאר את מה שאני מרגיש ושאולי במעט גם מה שאבא שלך מרגיש. מתוך הפיזמון של השיר: Fergie - Big Girls Don't Cry I hope you know, I hope you know That this has nothing to do with you It's personal, myself and I We've got some straightening out to do And I'm gonna miss you like a child misses their blanket But I've got to get a move on with my life It's time to be a big girl now And big girls don't cry מאחל לך את כל האושר שבעולם. בתקווה גדולה שיום אחד, וכמה שיותר בקרוב הקשר שלך ושל אביך יחזור ויצמח.

לדעתי..

לדעתי אי אפשר להתגבר על זה,אבל אפשר לנסות לתקן.. אולי תמצאי קצת זמן פנוי אצל אבא שלך,תשבו ותשוחחו, תגידי לו כמה כואב לך על זה שאבדת אותו,ושאת רוצה להיות איתו ביחסים טובים. רק בנאדם שאין לו לב ימשיך להתעלם ממך אחרי שיחה כזאת.

למעלה