אבחון אנדומטריוזיס

MommyToBe1

New member
אבחון אנדומטריוזיס

שלום לכולן,
אני בת 29 ומנסים להיכנס להריון כחצי שנה ללא הצלחה.
בזמן שלקחתי גלולות, סבלתי מכאבי מחזור נורא חזקים ( החלפת גלולות לא עזרה ), מאז שהפסקתי עם הגלולות כבר אין לי בכלל כאבי מחזור, אך יש לי כאבי ביוץ מאוד חזקים. תחושה כזו שהזקיק גדל עד שזה מגיע לעוצמת כאב כזו שלא מאפשר לי לתפקד ( בדכ כמה שעות ). בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות ( טפילו דמחתי דאני מזהה מתי הביוץ ), אך לאחר שקראתי הרבה בנושא אני מבינה שאולי יש קשר לאנדומטריוזיס.
יש לציין שעשיתי אולטרסאונד וגינאלי ולפי הרופאה הכל נראה תקין.
האם אכן יש חשד שיש לי אנדומטריוזיס וזו הסיבה לזה שאני לא מצליחה להיקלט להריון?
איך אפשר לאבחן את זה ?

תודה מראש

כאבי ביוץ

קצת לא אופייני לאנדומטריוזיס שיהיו כאבים תחת טיפול בגלולות אשר יפסקו לאחר הטיפול, אך אנדומטריוזיס היא תופעה שהכל יכול לקרות בה.
כאבי ביוץ יכולים לקרות לכל אישה. בנשים עם הדבקויות סביב השחלה, אם בגלל אנדומטריוזיס, זיהום באגן בעבר, ניתוח בטני וכו... יכול הביוץ לכאוב יותר.
אם את מקבלת מחזור באופן סדיר, יודעת מתי הביוץ, מקיימת יחסים סדירים אחת ליומיים סביב הביוץ ולא נכנסת להריון, יש מקום לבירור. בעקרון כ 70% מהזוגות יהרו תוך שנה, ולכן מומלץ ביצוע בירור לאחר שנה של ניסיונות. במדינת ישראל טיפולי הפוריות הם בחינם (ל 2 ילדים ראשונים), ולמטופלים אין סבלנות, ולכן סביר שיתחילו לך בירור גם לאחר חצי שנה של ניסיונות אם תיפני לבירור.
בכל מקרה, עוד לא הייתי נלחצת ואו רצה לברר לגבי אנדומטריוזיס, כיון שגם אם יש, עדיין רוב הנשים הרות ספונטנית.
אם הכאבים נוראיים, אז יש מקום לבירור, עם ובלי קשר לבעית הפוריות, ואז תקבלי גם את כל התשובות.

למעלה