אבחון בגיל מבוגר בשרות למפגר

שושרוז

New member
שעות רווחה

אנו מחכים הרבה זמן לשעות סמך אמרו לנו שזה תלוי תקציב נראה לנו שלא נראה את זה אף פעם

Avi Ariel

New member
אבחון בגיל מבוגר בשרות למפגר

שלום אנו בוחנים מסגרות המשך לבננו בן 19, עד כה הוגדר כ PDD. במסגרת זו הופנינו לשרות למפגר לאבחון במכון הדר ברחובות. עברנו את החלק הראשון שכלל פגישה עם עובדת סוציאלית, פסיכולוגית ורופא, האבחון נראה רציני. אמור להיות חלק שני שבו ועדת אבחון תקבע את ההגדרה, בהנחה שקיים פיגור. אם אין מרכיב של פיגור ויש רק אוטיזם - הם לא מאבחנים. השאלה - קיימת אפשרות להביא איש מקצוע מטעמנו לועדה, האם כדאי להביא? יש למישהו ניסיון עם ועדות אבחון בגיל ההתבגרות או בגיל מבוגר יותר? תודה מראש.

זה לא נכון.

השלב השני צריך להיות איבחון אצל פסיכיאטר שיקבע PDD. השלב השלישי הוא הועדה. אנחנו עוברים את אותו תהליך בדיוק עכשיו בת"א. תתעקשו על מה שמגיע לכם.

yonitbrk

New member
מסגרות

ערב טוב אבי ולכל הנוכחים אני אם לשני ילדים עם תסמונת PDD האחד HIGH FANCSION והשני במצב חמור יותר. הראשון מצבו קל ביותר ומדובר יותר בקווים אוטיסטים . אמנם היום החברה עדיין קטנים ובדיוק דיברנו על נושא של מסגרות מתאימות לגילאים שעליהם אתה מדבר. האם ידוע לך מה הפרוצדורה להכנס למסגרת מתאימה בגיל הזה למי פונים. איפה אפשר למצוא רשימה של מקומות או אייך יוצרים קשר עם אותם גורמים ומקומות כדי להתרשם ולראות את המקום. ובכלל מה התהליך אותו צריך לעבור. מקווה שתענה שנה טובה וגמר חתימה טובה לך ולכולם.

anidnd

New member
היי יונית, תני קצת יותר פרטים

בני כמה הילדים? באיזו עיר אתם גרים? האם יש בה גני תקשורת? כעיקרון התהליך הוא: 1. ועדת השמה של העיריה - כאשר היוזם את הפניה יכול להיות גורם כמו התפתחות הילד או הפניה עצמית שלכם. 2. ועדת ההשמה מחליטה על המסגרת בה ישובץ הילד בשנה הבאה (רצוי להגיע עם דיעה מגובשת לאן את רוצה שהילדים יופנו). 3. על סמך החלטת ועדת ההשמה, מקבלים שיבוץ לגן בעיר מגוריכם או בעיר הסמוכה אליכם. 2 דברים שחשוב לשים לב אליהם: מנסיוני האישי (גם אני אם לשני ילדים, כאשר האחד נחשב ל High Function): א. חשוב מאוד להגיע מגובשים לועדת ההשמה. במקרה שלנו רצו לשים את הילד בתפקוד גבוה בגן שפתי, ונלחמנו בהם מכיוון שידענו שאחנו רוצים לראות אותו בגן תקשורת. ב. במקרה ואין גם תקשורת בעיר מגוריכם, חשוב מאוד לנדנד לעיריה כבר בסביבות מאי / יוני, ולא לתת להם "להיסחב" עם זה. מנסיון של חברים שגרים בעיר שאין בה גן תקשורת, הם מצאו את עצמם ללא גן עד ה- 25 באוגוסט, ועם הצעות מוזרות לגני תקשורת שהצריכו למעלה משעה וחצי נסיעה. אם תרצי לשמוע עוד פרטים, או לשאול שאלות ממוקדות יותר, את מוזמנת לשלוח לי מסר אישי. בהצלחה

yonitbrk

New member
מסגרות /המשך

שלום לכולכם ותודה על תשומת הלב. הבנים שלי כיום בני 5 או יותר נכון בני כמעט 6 ושנה הבאה יעלו לבית ספר - לפחות אחד מהם. השאלה שלי היא דווקא על מסגרות המשך לגילאים הגבוהים יותר - אחרי בית ספר - ידוע לי שהמסגרות הטיפוליות הלימודיות הן עד גיל 19 . מה עושים איתם לאחר מכן? איך מגיעים הלאה בשעת הצורך להוסטלים וכו'. האם ישנה רשימה באיזה שהוא מקום? האם נותנים להורים לבוא ולהתרשם מהמקום? הילדים כרגע בגנים טיפוליים ואין לי עם זה בעיה גם לגבי בתי הספר מוכרות לי המסגרות בעיר או בסביבתה . גם לגבי בית ספר - לדוגמא כיתה טיפולית בבית ספר רגיל מה קורה בחטיבה? יש למישהו מושג ? אלו הבעיות שלנו כרגע. שוב תודה וגמר חתימה טובה.

כמה דברים

מסגרת של חנ"מ היא עד גיל 21. האם את קשורה לאלו"ט? כי להם יש הרבה תשובות בשבילנו. לגבי כיתה טיפולית בבי"ס רגיל אין לי מושג מה קורה בחטיבות, אבל לגבי חנ"מ יש מסגרות שהם יסודי + תיכון, ויש מסגרות כמו הבי"ס של הבת שלי שהוא רק יסודי ואח"כ עוברים לחט"ב+תיכון. בכל אופן, אם עדיין לא פנית לאלו"ט, כדאי לך מאד.

למעלה