כן, אני יכולה להרחיב...
הקורסים בהוראה המתקנת מאפשרים לי להגיע לשכר טוב יותר כעצמאית מן הסיבות הבאות: 1. אין תחרות עם קופות החולים- דהיינו בכל מקרה אין החזרים מן הקופה על שיעורים בהוראה המתקנת (זה לא פרא-רפואי), כך שהורים חייבים לפנות לסיוע פרטי כזה או אחר, ואז התחרות בשוק מצטמצמת לתחרות הנורמלית של עוד קולגות באותו איזור, שגובות פחות או יותר אותו תשלום. 2. זה מאפשר לאוכלוסיה גדולה יותר להגיע לטיפולי (לקויי למידה), לדוגמא: ילדים עם קשיים לא רק בכתיבה, אלא גם בקריאה, הבנת הנקרא, חשבון. 3. דווקא משום שאני משלבת בין שני התחומים, יועצות, פסיכולוגיות ומורות מתלהבות (ובצדק) מהשילוב הזה, כי באמת ניתן לעבוד עם הילד על כל התחומים האקדמיים שהוא מתקשה בהם. לדוגמא: קולגה שלי שהיא מורה להוראה מתקנת ונוסעת לשנה לחו"ל העבירה ילד שהיה בטיפולה לטיפולי, משום שהוא זקוק גם למרפאה בעיסוק וגם להוראה מתקנת, והיא ידעה שאני משלבת בין שני אילו, ואמרה לאמא שבשל סיבה זו כדאי להם לפנות אליי. סתם דוגמא קטנה. שלא תחשבי- עברתי מספר קורסים לא מבוטל על-מנת לרכוש את הידע הדרוש, הרבה שעות הדרכה, ואלפים רבים של שקלים על הקורסים. אבל זה משתלם, גם כלכלית, וגם מבחינת העניין שלי והגיוון.