אבחון ומוזיקה עברית ב-
אנשים

אבחון ומוזיקה עברית ב-../images/Emo43.gif אנשים

הערב ב-17:00, הפזמונאי דודו ברק יתארח בפורום מוזיקה עברית ישנה וחדשה ויענה לשאלות גולשים. ניתן להשאיר שאלותיכם כבר עכשיו בשרשור האירוח: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=347&msgid=97691706
מומחי מכון טלי, מכון מכון חינוכי טיפולי לכל הגילאים, יתארחו ביום שלישי בפורום לימודים ושיעורי בית, בין השעות 17:00-20:00 וישיבו לשאלות בתחום האקדמי ובתחום החברתי-רגשי: אבחון פסיכודידאקטי, הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים ואצל בוגרים, הוראה מתקנת + אסטרטגיות למידה ,קשיים בארגון וסדר, חרדת בחינות, מוכנות לכיתה א' ותקשורת בין אישית. הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=321&msgid=97702340

remundo

New member
באמת שלא צריך כתום בשביל זה ^^"

אבל שאלתי את אבא שלי (שהוא די מבין במחשבים) אם הוא חושב שיכולים להתפתח חיים דיגיטלים, והוא אמר שלא. ;_; אם לפרט את הדיון יותר.. אז כן יכולות לקרות מוטציות בהעתקי תוכניות/וירוסים, אבל בדרך כלל כשהעתק לא מדוייק הוא לא שורד. למרות זאת, יש תוכניות שמתוכנתות לפתח מוטציות, וזה כבר משהו אחר (אצלן זה כן מתאפשר).

Hyde Snow

New member
ת'כלס, בימים אלו לא יכול להיות, מה שנקרא "דיג

י'מון" או דברים מגמגניבים שכאלה. אבל אולי עוד 20-30-60 שנה הטכנולוגיה תתפתח מספיק בשביל זה. לכי תדעי.

remundo

New member
אם יהיה אפשרי להגיד "דיגיטלי" ו"ראנדומאלי" בא

ותו משפט. תכנות זה הדבר הכי מדויק שיש, וכל שיבוש קטן ככל שיהיה מונע מהתכניות להתבצע. אם יתרחש משהו דומה לאבולוציה בעולם הדיגיטלי-זה לא יצליח לצאת אל הפועל, כי זה לא יהיה זהה לתוכנית המקורית והמחשב יראה את זה כ"שיבוש". החיים הדיגיטלים לא יוכלו לעולם להיווצר בכוחות עצמם, ה תמיד יצטרכו גורם עליון שיכוון אותם-גורם אנושי-כך שבעצם הם לא יהיו חיים ממש.. זה יותר דומה לרובוטים מלדיג'ימונים. השאלה אם באמת אי פעם (עוד 20-30-60 שנה) הטכנולוגיה תתפתח מספיק.. יותר מדי כך שבני האדם יאבדו את השליטה עליה-ואם היא תוכל להמשיך להתקיים בלי הגורם האנושי. בינתיים זה נשמע יותר כמו מדע בדיוני, אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי. (פעם גם מכוניות נשמעו כמו מדע בדיוני). נ.ב.-סליחה על ההתנסחות הפלצנית, פשוט קשה לי להתנסח אחרת >_<"

Hyde Snow

New member
המממ...

טבע האדם הוא עצל. אני מניחה שהאדם ינסה לעבוד על מכונות שיעבדו מעצבן, בלי יותר מדי פיקוח אך בצייתנות. יום אחד יגיעו למצב שבו המכונות יחשבו לבד. זה הגיוני למדיי, ונכון שזה נשמע במד"ב, אך כמו שאמרת - פעם מכונות נחשבו למד"ב. נ.ב. נסלח לך על הפלצנות D:

remundo

New member
דוקא קל להאמין במכונות כאלה

אבל הן עדיין לא יעבדו על דעת עצמן אלא על פי איך שתכנתו אותן. אלה לא חיים דיגיטלים.. זה יותר כמו רובוטים. לא מתכת במקום בשר, כן דאטא במקום תאים. לא מכונות, כן תוכנות. האם דיג'ימונים כמו דיג'ימונים, יוכלו אי פעם להתקיים בעולם האמיתי שלנו כפי שאנחנו מכירים אותו או כפי שכבר לא נכיר אותו? דיג'ימון זה הדבר (סיפור/קומיקס/דבר אחר) היחיד שנתקלתי בו אי פעם שמייחס חיים לגיבוב נתונים. אולי זה פשוט מופרך מידי, אולי אלה אנחנו הפרמיטיבים. נ.ב. ^_^

Hyde Snow

New member
ואולי אנחנו סתם מקדימות את המאוחר?

באמת אי אפשר לדעת. או אולי, יש חיים ביקום מקביל? אסור לשלול זאת. אני מאמינה שאנחנו -לא- היחידם ביקום הזה. נ.ב תביאי חלב בדרך הביתה XP

remundo

New member
לא הבנתי כלום.

יקום מקביל-אם יש כזה דבר. תיאורית יקומים מקבילים-יש יותר מידי כאלה. היקום הזה-לא היחידים-חוץ מאיתנו יש עוד בני אדם. חוץ מבני האדם יש עוד בעלי חיים. חוץ מבעלי חיים יש עוד צמחים וחוץ מצמחים יש עוד דוממים. סביר להניח שקיימים חיים גם על כוכבים אחרים רק כי יש אינסוף כוכבים אחרים, זה פשוט-הגיוני. חלב-אני כבר בבית, ועדיין לא יצא לי לעבור בשביל המסויים ההוא, אבל כשאני אעבור שם אני מבטיחה להביא גם לך חלב ^^" אם יש יקום מקביל מן הסתם יש גם חיים ביקום מקביל. אם יש יותר מיקום מקביל אחד זה רק מעלה את הסבירות לחיים מקבילים, ולדעתי גם בכל אחד מהמקבילים יש חיים. אם התכוונת לחיים דיגיטלים, אני מבינה בזה בנוגע ליקומים מקבילים בדיוק כמו שאני מבינה בזה בנוגע ליקום הנוכחי שלי (כלומר, אין לי מושג), אבל כאן נכנס גם כל הסיפור מלמעלה על אם יש כזה דבר יקומים מקבילים בכלל. לילה טוב.

chi12

New member
גם אני

אני שונאת שיחות שגולשות לעתיד, אם כבר פילוספיה אז עבר והווה לא יותר, את העתיד אני משאירה להחלטות של בני אדם. (כן אני יודעת שנקבע לאדם כל מה שהוא יעשה כול חייו, אבל זה מעצבן אותי לחשוב את זה. אז אני מעדיפה להיות שקרנית לעצמי ולהתעלם מזה.)

remundo

New member
חשבתי ש..

חופש הבחירה זה הדבר היחיד שאלוקים השאיר בשליטתנו, לא? ;;

chi12

New member
מבחינתי כן..

למרות שמבחינת אנשים אחרים היעוד שלנו בחיים כל מה שנעשה בחיים כבר כתוב ואנחנו כמו בובות עושים מה שנאמר לנו לעשות (אני לפחות רגיש כמו בובה אם יקבעו לי את היעוד שלי בחיים {גם אם הוא מעוד תאים לי} בלי לשאול אותי) פשוט אתמול דיברתי על זה אם חברה שלי, אז זה פשוט עמד לי בראש אתמול.

star_female

New member
זה נושא שמתמודדים איתו גם ב-.hack

במיוחד ב-Sign. אינטליגנצייה מלאכותית עומדת פחות או יותר בבסיס הסדרה (למרות שזו לא מטרת הסדרה... האמת שהנושא שמתעמקים בו שם הכי הרבה זה מה הופך משהו לאנושי, האם אתה יכול להיות אנושי גם אם אתה מנותק מהגוף שלך, והאם AI יכולים להיות אנושיים). (בסדרת המשחקים הראשונה של .hack יש וירוסים שמתפתחים מעצמם... המטרה שלך זה לחסל אותם
) בכל מקרה... אם זה יקרה, זה יבוא יותר מהכיוון של AI לדעתי ולא תכנות "רגיל", כי כמו שכתבת, זה יותר מדי מדוייק ומובנה בשביל שיוכל לחשוב בשביל עצמו. אבל עד שלא יפענחו איך המוח האנושי עובד (או לפחות עד שלא יהיו מחשבי קוואנטים) בני אדם לא יוכלו ליצור "חיים" דיגיטליים תבונתיים.

Digi Lista

New member
לא צריך כתום...-חייב כתום../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

לנושא כמו שהעלית פשוט חבל לא לפתוח כתום
תראי לאן השרשור מתפתח(אני קוראת כרגע הכול) והוא לגמרי מצדיק כתום בעתיד

למעלה