אבחון חוזר בגיל 6

kerench

New member
אבחון חוזר בגיל 6

כבר כמה חודשים שאנחנו חושבים ותוהים ולא עושים הרבה לגבי אבחון חוזר
אסביר את עצמי..
שנה הבאה האפרוח שלי ששלשום חגג 6 יעלה לכיתה א
עד מרץ אנחנו צריכים להגיש לוועדה אבחון/מעקב התפתחותי..

אני חושבת דדוקא לשים את הבן במסגרת של כיתת תקשורת בבית ספר רגיל
מצד אחד חושבת לעשות אבחון חוזר לבן שלי כי נדמה לי ודברים השתנו מאז גיל שנתיים - האבחון הראשון..אז רוצה אבחון חוזר - מה שכן הבנתי שקופת חולים מכבי לא ממנת אבחון חוזר אלא רק אבחון ראשון + מעקב התפתחותי.
מאז האבחון הראשון של הבן הלכנו רק פעם אחת למעקב התפתחותי וזה הספיק לי להבין עד כמה זה לא רציני שמישהו שלא מכיר את הבן שלי יראה אותו פעם בשנה למשך חצי שנה ויקבע לי מי הוא ומה הוא...
מכיוון
השאלות שלי אליכם הן:
1. מה רצוי להביא לוועדה- אבחון של ממש כוללני? או אבחון של נוירולוג והאם צריך גם אבחון של רופא התפתחותי בנוסף.
2. האם כשאתם עשיתם אבחון חוזר, אם בכלל האם הייתם צריכים לשלם פרטי 3,000 ומשהו ש"ח?
אם ישנן תובנות נוספות או הערות אשמח לשמוע...

אמא של...

TikvaBonneh

New member
איבחונים חוזרים

לא הוצאתי כאלו סכומים.
לפני הכניסה לכיתה א שלחתי לועדת השמה את דוחות המעקב של התפתחות הילד, והם הסתפקו בכך.
לקראת הועדה החוזרת של ביטוח לאומי בגיל 7, השתתפנו בניסוי של אוניברסיטת בר אילן, שבו על הדרך מאבחנים את הילד איבחון פסיכולוגי.
לגבי איבחון פסיכיאטרי, נדב היה בקבוצה של כישורים חברתיים בהדרכה של קלינאית תקשורת ופסיכיאטר, וביקשנו מהפסיכיאטר שיכתוב איבחון.
אני לא זוכרת כמה שילמנו, אבל נראה לי שיותר לכיוון ה1000-1500. אני יכולה לנסות לבדוק. בטוח לא 3000.
לא רואה טעם בהוצאות על איבחונים בשלב הזה.

kerench

New member
תודה ובכל זאת אשמח לשמוע עוד מנסיון האחרים כאן.....

האם קבלתם הזמנה לוועדה?

תבדקו בהזמנה, אם כתוב שם מה להביא, כי לעתים מספיק מכתב מרופא מטפל למשל.
ולפעמים אין ברירה אלא ללכת לאבחון רגיל.
אני עצמי חושבת שזה עדיף כי זה נותן גם להורים תמונת מצב עכשווית על הילד - חוזקות וחולשות ועל מה כדאי לעבוד.

SMADAR55

New member
הבן שלי עבר את האבחון הראשוני בהתפתחות הילד. לאחר מכן עבר

מספר אבחונים פרטיים בשל בעיות מול בטוח לאומי, לא עבור ועדות השמה.
לועדות השמה שעבר הבאנו אבחונים שעבר + דוחות ממסגרות חינוכיות שבהן היה (גני תקשורת ותכנית השילוב הבטוח) + דוחות של מטפלים פרטיים .
בנוסף, היה לנו בשלב מסויים אבחון פסיכולוגי עדכני מהאוניברסיטה העברית (הילד השתתף במחקר ונתנו למשתתפים אבחון ).

היא2014

New member
אנחנו שילמנו

1,900 ש"ח לאבחון פסיכיאטרי
3,000 לאבחון פסיכולוגי
(הכל פרטי)

למעלה