אבחון טרשת נפוצה בעזרת הבל הפה

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
אבחון טרשת נפוצה בעזרת הבל הפה

חוקרים מהטכניון פיתחו מערך חיישנים אשר מאפשר זיהוי של טרשת נפוצה בעזרת הבל הפה. טרשת נפוצה היא המחלה הנוירולוגית הנפוצה אצל "מבוגרים צעירים" וניתנת להבחנה על סמך תסמינים כמו הפרעות ראייה, עייפות קשה, פגיעה בקורדינאציה ובתחושות השרירים ועוד. המחלה מאובחנת סופית בעזרת MRI ודיקור מותני. תוצאות מחקר צורת אבחון זה הינם ראשוניות, אך מתן אפשרות לאבחון טרשת נפוצה בבדיקה פשוטה תוזיל את מחיר האבחון ותמנע פעולות פולשניות. קישור לידיעה הסבר על טרשת נפוצה
 

sivan120

New member
ברוק הרי יש כמעט את כל המידע שיש בדם...

נראה לי שבקרוב נצטרך פחות את כל שיטות ההדמיה שיש כיום-CT, MRI,US וכ"ו...
 

deathcaster

New member
לא הייתי ממהר להצהיר כזו הצהרה...

ברוק יש חלק מהמרכיבים שמהם אפשר לשלוף נתונים כמו מהדם, אבל ממש לא "כמעט את כל המידע". לגבי המשפט השני, ובכן במקום בדיקות פולשניות כמו קולונוסקופיה או גסטרוסקופיה, ולא פולשניות כמו קולונוסקופי וירטואלית המשתמשת בקרינה, אנחנו כבר היום עוברים לקולונוסקופיה פנימית, בעזרת הגלולה עם המצלמה של GIVEN IMAGING למשל... שהיא עושה פלאים בתחום מחלות מערכת העיכול (ולא רק). יש כיום גם רעיונות על מכשירים של הדמייה שהם פחות מפלצתיים מאשר CT, MRI,US, PET-SCAN וכמובן fMRI ודוגמא לכך הייתה השבוע כאשר נתבשרנו על ניידת ה-MRI שפועלת בדימונה ומכילה מכשיר MRI נייד, המזעור של מכשי ההדמייה הולך ותופס תאוצה במגמה להפוך אותם לנגישים וניידים לא רק בשביל שיקולים גיאוגרפיים כמו ניידת בדימונה שתתרוצץ בדרום הארץ, אלא גם שיקולים רפואיים כמו בדיקת דימות כלשהי לאדם שלכוד תחת מכונית או תחת הריסות ברעידת אדמה וקבלת נתונים על מצבו בזמן אמת. הפקולטה לרפואה בכטניון קיבלה לאחרונה מכשיר MRI ממוזער כזה ועומדת לקבל מכשיר אולטרה סאונד "ננסי", יהיה עליהם סמינרים מקצועיים ואני מקווה שאני אוכל להתפנות ללכת אליהם, אם כן.... אני אעדכן בהתאם
 

sivan120

New member
מכשירים ניידים כאלו קיימים כבר זמן רב

אתה יכול להביא קישור לידיעה? בכל מקרה, אני מאמינה שמדובר במכשיר החדש של אסותא, אבל ניידות mri מסתובבות בארץ כבר מעל 10 שנים (בצפון, במרכז ובדרום).
 

uzi2

Active member
מעניין מאוד המוצר של Given Imaging

הגלולה הזאת (pillcam) מאוד מעניינת. האם לקופות החולים יהיה אינטרס להשתמש בזה? (אני מבין שמדובר במצלמה איכותית לשימוש חד פעמי). מעניין אותי איך העלות של זה, אל מול העלות של השיטות הנפוצות כיום. הבנתי שיש גם סיכונים מסויימים, אבל אין לי תחושה של כמה זה משמעותי.
 

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
גלולת pillcam

עוזי, זה אכן מאוד מעניין. כמו כן רעיון חדש, יש כאן הרבה שיקוליי כדאיות מול עלות, פוליטיקה, מאבקי כוח ועוד. הגלולה שייכת לחברת IDB השקעות של נוחי דאנקנר והשיקולים לשימוש שלה הם רבים. ממה שהבנתי, קבלת הרישיון לשיווק הגלולה של המעי הגס לא הצליח בארצות הברית. יש היום מספיק אפשרויות הדמייה לא פולשניות לאיזור המעי הגס כמו קולנוסקופיה וירטואלית על-ידי CT או MRI, חוקן בריום (שעדיין עושים אותו...) ועוד. הדמיית ושת-קיבה-תרסריון נעשיית על ידי בדיקת וקת (בדיקה פשוטה של שיקוף רגיל המשלבת לגימת בריום). הבעייה היא הדמיית המעי הדק וכאן כנראה שיהיה יותר הצלחה לגלולה- הבדיקות למעי הדק ופיתוליו הם פאסז' (לגימת בריום והדמייה מאוחרת) ואולי בדיקות נוספות שאני לא מכיר. החיסרון של הגלולה, כמו של הבדיקות הלא פולשניות האחרות הוא הבעיה ביכולת לטפל ואז הנבדק נזקק לטיפול פולשני ואז היה אולי עדיף להעדיף מראש קולונוסקופיה פולשנית. כבדיקת סקר, הגלולה יכולה להיות לדעתי מצויינת, אם מחירה יהיה מאוד זול- מה שבטח לא קורה כיום.
 

פולספגן

New member
ה-Project Planning Specialist שלהם עזב

לאחרונה לאחר 5-6 שנים בחברה. היו להם הרבה קשיים עם ה-FDA והם מילאו 3 ארגזים של ניירת בשבילם.
 

uzi2

Active member
מה היתרון של קולונוסקופיה וירטואלית על פני

קולונוסקופיה רגילה (למעט אולי חומרי טשטוש שיש אנשים שרגישים אליהן)?
 

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
בדיקה לא פולשנית

אין את כל ההכנות והסיבוך של הכנסת צינור. זו יכולה להיות בדיקת סקר מצויינת לגילוי סרטן המעי הגס (הסרטן אולי הנפוץ והקטלני ביותר אצל גברים), הבעיה שזה לא בסל הבריאות ולכן מאוד יקר ויש את עניין הקרינה.
 

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
זה לא ממש נעים, יש גם צורך בהכנה כמו

חוקנים ועוד. הרבה אנשים מעל גיל 50 שצריכים לבצע את הקולונוסקופיה, לא עושים אותה בגלל אי-הנוחות.
 
למעלה