אבחון לילד בגן

ש ו ם

New member
אבחון לילד בגן

שלום לכולם, רציתי לשאול כיצד ולאן ניגשים לצורך אבחון. הבן שלי בן 5.5 ועומד להשאר שנה נוספת בגן. הוא קצת חסר מנוחה בעת הריכוז (זז ומזיז את הכסא)ויש לו קשיים בהתארגנות יעילה ובקצב. האם האבחון הוא פרטי בהכרח או דרך קופת חולים ?(המכון להתפתחות הילד במכבי מקבלים רק עד גיל 5 - לא כולל) האם תוכלו להמליץ על מכון/מאבחן באיזור נתניה והסביבה? אציין שהוא עבר אבחון דידקטי לפני שנה וחצי בהתפתחות הילד אך ללא התייחסות לבעיות שציינתי לעיל (כתוצאה מהאבחון טופל בשל בעיות במוטוריקה עדינה). תודה מראש.

מי מכיר מאבחן טוב בנתניה?

זו השאלה שעליך לשאול בכל הפורומים שנראים לך לעניין. איכות המאבחן היא הגורם החשוב ביותר. רצוי גם שהממליצים יסבירו לך למה המאבחן מוצלח לדעתם. יש מאבחנים של קופת חולים. הם יכולים לענות לך טלפונית לגבי היכולות שלהם. לגבי האבחון הדידקטי: האם הוא היה אבחון ללקויות למידה ו/או ריכוז? אם כן, אני ממליץ לך ללכת למאבחן מרקע אחר שיעלה על בעיות הריכוז. אולי לנוירולוג ילדים. אני ממליץ לך גם לקרוא ספרות בנושא כדי להכיר טוב יותר את התחום. תוכל להשיג את התרגום העברי של הספר' ADHD מריטת עצבים' בכל חנות ספרים. בהצלחה!

zivadina

New member
אבחון ילד בגן

לי נראה מתאים מאוד שתעשי לו אבחון של הפרעת קשב ורכוז (ADHD). את האבחון עושים אצל נוירולוג או פסיכיאטר שמתמחה בהפרעה הזאת. למכבי יש מכון יחיד בארץ להפרעת קשב בהרצליה. המכון תמיד עסוק, ואם לא תצליחי לקבל בו תור, תפני לנוירולוג/פסיכיאטר שעובד עם הקופה. אני מעבירה לך מידע על הפרעת הקשב, ותוכלי לבדוק אם זה מתאים לילד שלך. שימי לב שיש שם התייחסות להשארת ילד ADHD שנה נוספת בגן. שימי לב שהמילים הכחולות הן קישור. תלחצי עליהן ותקבלי מידע. בהצלחה.

למעלה