אבחון לילד

kerench

New member
אבחון לילד

היי
הבן שלנו אוטוטו בן 6 ואנחנו צריכים לעבור אבחון לקראת כיתה א' בעוד שנה. האבחון היחד שנעשה היה בגיל שנתיים בהתפתחות הילד.
האבחון צריך להתבצע בדצמבר הקרוב
אני ממש אובדת עצות היכן לעשות את האבחון
אם לעשות אבחון פרטי או דרך קופ"ח
מה אתם ממליצים מניסיונכם ואיפה?
אנחנו מאזור המרכז

תודה,

SMADAR55

New member
מי הגורם שמבקש את האבחון לקראת כתה א'?

האם בגן אמרו לכם שיידרש אבחון עדכני לקראת ועדת השמה/ ועדת שילוב? אם כן, שיגדירו בדיוק מה נדרש. האם הם מבקשים אבחון נוסף על כך שהילד על הספקטרום? אבחון פסיכולוגי? אבחון פסיכודידקטי? מה בדיוק רוצים ומדוע ?

האם ההכרה של בטוח לאומי עומדת לפוג ובגלל זה אתם רוצים אבחון חדש?

אם מבקשים אבחון חדש כולל (רופא + פסיכולוג) הייתי הולכת למקום פרטי. גם הבן שלי אובחן לראשונה בגיל שנתיים בהתפתחות הילד. היה זה הליך ארוך ומייגע ואחר כך לקח זמן עד שקיבלתי מהם את האבחון הכתוב בפורמט הנדרש. אני באבחונים הבאים הלכתי רק באופן פרטי.

השאלה החשובה היא מי מבקש ומה נדרש. יתכן שאתם לא צריכים אבחון כולל מחודש אלא רק אבחון של פסיכולוג או אישור של רופא (שאצלו במעקב) שהילד על הספקטרום.

kerench

New member
סליחה לא ראיתי שהגיבו לי..

מי הגורם המבקש? מממ אני
אני יודעת שיהיו וועדות השמה ובכלל אני רוצה לראות מה האבחנה של הילד עכשיו לאחר 4 שנים מהאיבחון הראשון
בדקתי מול קופת חולים והבנתי שהם (מכבי נותנים במראות או בהתפתחות הילד רק "מעקב"
בזה אני לא מעוניינת שמישהו שלא מכיר את הילד שלי יראה אותו לחצי שעה ו"יחרוץ" את מי שהוא!!
ממש לא נראה לי
מה גם שבטח הבן שלי רק יראה את הבניין יתחיל לבכות ולא לרצות להיכנס פנימה . יש לו מן חרדות מכל הרופאים למיניהם...
בנתיים קבעתי נוירולוג דרך הקופה ועכשיו השאלה שלי היא האם להתעקש ולבקש אבחון או שפשוט זה ראש בקיר ואלך לעשות אבחון פרטי

TikvaBonneh

New member
אנחנו עשינו דרך התפתחות הילד

איבחון פרטי הוא מאוד יקר, לא רואה סיבה. חזרנו לאותה הפסיכולוגית ואותו הרופא שאיבחנו אותו והפסיכולוגית אף שמחה לראות כמה הוא התקדם מאז האיבחון הראשון. האוירה הייתה כל כך טובה שהרבה זמן אחר כך הוא המשיך לתבוע שאקח אותו לאיבחון בהתפתחות הילד.
אנחנו בהוד השרון במכבי.

3מרגו

New member
אצלי עשו אבחונים חוזרים

בהתפתחות הילד.מגיל שנתיים וקדימה.איזה ביזבוז.
אפשר להמליץ רק אם לדעת איזה אבחון.מה מצאו אז למרות שמנסיוני זה בכלל לא רלוונטי.אצלי שללו קשיי תקשורת.

3מרגו

New member
ראיתי שיש לך כבר דיון למטה

אני אישית המלצתי על מרכז מראות באיכילוב.

השאלה למה את צריכה איבחון?

בשביל הביורוקרטיה ואת בעצמך שלמה איתו - אז מספיק מכון להתפתחות הילד.
אם לעצמך כי יש לך ספק ואת רוצה לדעת האם האיבחון נכון? אז ללכת על משהו פרטי וטוב.

אנו עד עכשיו הינו במכון להתפתחות הילד בלבד

שם בודקים חפיף ובעיקר מעתיקים מאיבחונים קודמים.
אני בעצמי רוצה לקחת לפרטי לאסף הרופא אבל כבר 8 חודשים ברשימת המתנה...
מחכים עדיין...

3מרגו

New member
למשפט הראשון

SMADAR55

New member
כשלקחתי את הילד לאבחונים חוזרים הלכתי לאסף הרופא

בזמנו לא היו תורים של חודשים וכן לד"ר זימן ז"ל.

תבדקי מה אורך התור באסף הרופא.

למעלה