אבחון לקויות למידה

ilanap

New member
אבחון לקויות למידה

שלום לכולם. אני סטודנטית לתואר ראשון באניברסיטה. מעולם לא אובחנתי כלקוית למידה. לאחרונה בעקבות מצב ההישגים שלי באניברסיטה וקשיי הלימודים הרבים שיש לי התחלתי לשקול את האפשרות שאולי יש לי לקויי למידה מסויימים. תוכלו להמליץ לי על אתרים שבהם אוכל לבדוק אם אכן יש לי איזו שהיא בעיה (שאלון שאפשר לענות עליו או משהו...), לפני שאשלם הון תועפות על איבחון שבו יגידו לי שהכל בסדר?

../images/Emo140.gif ברוכה הבאה ilanap

אולי יש שאלון, אך אני מעדיפה את שיטת התשאול האישי... תוכלי לספר קצת על : 1. מה הקשיים 2. מה גרם לך לחשוב על ליקויי למידה 3. מה ההבדל בהישגים בין התיכון לאוניברסיטה. ואז.... יהיה לנו על מה לענות, וכך אחרי דו שיח... אפשר יהיה אולי לכוון למקורות בדיקה או אינפורמציה.

דליה.ד

New member
וגם....

אבחון דרך האינטרנט נראה לי קצת מוגזם...לא? לפעמים עדיף לשלם הון תועפות ולו רק כדי לדעת שהכל בסדר ברוך השם! פני לדיקנט הסטודנטים ובקשי אבחון הם מסבסדים בדרך כלל אבחונים לסטודנטים שלהם.

מסבסדים ????

על זה לא שמעתי... הם יכולים מקסימום להגיד, איזה אבחון מקובל עליהם...

ilanap

New member
תשובות:

1. התסכול נובעה בעיקר מזה שאני משקיעה די הרבה בלימודים, לומדת למבחנים כמו כולם ואף יותר ולמרות זאת אני מקבלת ציונים סביב ה-70. ברוב המכריעה של המקרים אני מרגישה שהציון לא משקף את את הידע שלי. 2. המצב הנ"ל גרם לי לחשוב על כך שמשהו לא בסדר כי הוא חוזר על עצמו בכל תקופת בחינות, כנראה שמשהו באופן ההכנה שלי למבחנים או באופן כתיבתם לא בסדר. בנוסף בד"כ הטעויות שעליהן אני נופלת הן לא טעויות של חוסר ידע מעמיק, אילה טעויות שטוטיות כמו החלפת + ב- או בלבול של נתונים (למשל באחד המבחנים היה נתון 0.5 ואני משום מה החלטתי שזה 0.2), שום תרגיל חישובי לא מסתיים בלי איזו שהיא טעות חישוב, מדי פעם אני מצליחה אפילו לפספס סעיפים- פשוט להסתכל על שאלה ולראות סעיפ א'ו ב' ולא לראות את ג'. אני מודעת לזה שיש לי נטייה לעשות דברים כאלה אז אני משתדלת להיות כמה שיותר מסודרת ומרוכזת אבל זה לא כל כך עוזר... בלי קשר למבחנים יש לי נטייה לשכוח אותיות במילים, בעיקר בסוף מילה. 3. בתיכון הציונים שלי היו גבוהים, הייתי בין התלמידים הטובים אפשר לומר. גם שם היו לי הבעיות הנ"ל אבל הן בלטו הרבה פחות כי החומר הנלמד לא היה לי קשה כל כך והתייחסו לטעויות ה"פיזור" שלי הרבה יותר בסלחנות ואפילו בהומור. האמת היא שלא חשבתי אף פעם שאולי יש לי ליקויי למידה אבל נתקלתי בכמה מאמרים בנושא והיגעתי למסקנה שחלק מהתאורים שם רלוונטיים גם אלי וזה מה שהביא אותי לחשוב על איבחון... למרות שאני חושבת שהכוונה לגבי אופן לימודים וכתיבת מבחנים תעזור לי יותר... סליחה על האורך
ותודה על ההתיחסות

טעויות של פיזור

את מתארת מצב של טעויות ולא של חוסר ידע. מצב שאפשר לקרוא לו בשמות שונים : בלבול, פיזור, קשב, ריכוז, חוסר תשומת לב מספיקה, הסחת דעת, ריחוף. כל המילים הללו אם זה אכן מה שאת מרגישה - מהר מהר... לבדוק את העניין של קשב וריכוז. וחוצמזה... מהר ומיד.. לגשת לפורום של ADHD שהם מאד מעורים בעניינים אלו, ויוכלו לעזור יותר. בנוסף לכך, אפשר לתת אולי כמה טיפים של איך להימנע מטעויות למרות כל הפיזור, שאת מציינת, אם אכן זה הענין. אנא, ידעו אותנו אם כך.. וננסה לתת כמה עצות, טיפים לשעות "חירום".

ilanap

New member
תודה על ההפניה ../images/Emo13.gif

אשמח בכל מקרה לעצות ולטיפים... יש לי מבחן עוד שבוע

למעלה