אבחון לתינוקות

אבחון לתינוקות

שלום, אני מרפאה בעיסוק ומחפשת אבחונים סטנדרטים לתינוקות (עד גיל שנתיים- שלוש..) אשמח לכל סיוע, נתוש

lusa

New member
בנוגע ל-E-LAP

אני גם עובדת עם ה-E-LAP הוא נחמד ונוח להעברה, אך מכיוון שהוא לא במקור אבחון של ריפוי בעיסוק חסרים בו דברים בסיסיים כמו תפקוד חושי, וכל מיני אלמנטים של תפקודי ידיים. דרך אגב, את האבחון רכשו במקום העבודה שלי, אך אין לי הרבה מידע עליו. אשמח לשמוע ממרפאות בעיסוק אחרות גם אם יש למישהו רקע יותר מפורט על האבחון, וגם איך מתקיימת העברת האבחון והאם זה מוצלח ומספק מספיק מידע. תודה

מה כולל האבחון?

תודה. לא מכירה את האבחון הנ"ל. אפשר מעט לפרט מה התחומים שהוא אכן בודק ואיך הולך הקידוד (התרשמותי/ מדיד), לאילו גילאים וכ"ו ?

lusa

New member
אבחון ה-E-LAP כולל

6 תתי קטגוריות: מוטוריקה גסה, מוטוריקה עדינה, קוגניציה, שפה, חברתי/רגשי, ועזרה עצמית. הקידוד הוא מדיד לפי פרמטרים מאוד ספציפים, ולפי גיל מדויק בחודשים. לדוג, אחד הפרמטרים של מוטוריה עדינה בגיל כך וכך חודשים הוא "בונה מגדל מ3-4 קוביות" וצריך לסמן פלוס או מינוס, כלומר עושה או לא עושה, ובסוף אפשר ליצור מכל הפרמטרים גרף שמשקף באיזה גיל התפתחותי הילד נמצא. אני חוזרת ואומרת שישנם דברים שחסרים מאוד באבחון, ולכן אני מוסיפה דברים ובודקת אותם בצורה תצפיתית.

למעלה