אבחון לתנוקת

rafiek

New member
אבחון לתנוקת

אל מי ניתן לפנות כדי לאבחן תינוקת בת 8 חודשים? לשני אחיה הגדולים יש PDD ברמות שונות. מספיק הרקע הזה כדי שהחשש-חשד יהיה קיים. וזה מטריד אותי מאד. אני כל הזמן בוחנת אותה מהכיוון הזה, ורוצה לדעת מה קורה איתה לכאן או לכאן. הרי היום אנחנו יודעים גם לגבי הבנים בראיה לאחור כי היו כבר סימנים בגיל מאד צעיר. ואולי השאלה היא: למי יש אומץ לאבחן בגיל כזה? - נוירולוג? פסיכיאטר? על המכון להתפתחות הילד אני פשוט לא סומכת בענין הזה. מנסיון, הם יסחבו אותנו עד גיל 2-3.

תירתיר2

New member
כדי לפנות לפסיכיאטר ילדים

לא דרך התפתחות הילד, אלא הייתי ממליצה באיזור המרכז- דרך שניידר או מרכז בריאות הנפש (גהה). בהצלחה, מחזיקה אצבעות.

ריקי 04

New member
נראה לי קצת יומרני לאבחן בגיל כזה..

אומנם שמעתי שלאחרונה מאבחנים בארה"ב גם בגיל 8-9 חודשים, קשה לי להאמין שמישהו בארץ יאבחן בגיל כזה. את הבן שלי, לדעתי, אפשר היה לאבחן מגיל שנה ושלוש-ארבע. בשנה וחצי - בטוח שאפשר (חוץ כמובן מהמקרים שמראים התפתחות די תקינה עד אפילו גיל שנתיים - ואז נסיגה). הרבה הורים לילדי PDD מתארים התפתחות לא חריגה מדי עד גיל שנה בערך (יש לי סרטי וידאו של הבן, בגיל שנה, יוזם משחקי קוקו, עם אחותו התאומה, במיטה. וואו - כמה שאנחנו עובדים על זה היום...). ולא שפתאום, יום אחד, משהו קרה, בין גיל שנה, לארבעה חודשים שאחרי קרה תהליך מאד הדרגתי שהסתיים ב-PDD, למרות שכמובן ברור לנו שזה היה שם כל הזמן, ובדיאבד - היה שוני, אבל אי אפשר היה לאבחן אותו. ואיפה לאבחן - ברור שרק פרטי, שום מכון של קופ"ח לא יאבחן לפני שהדברים יהיו ברורים (והילדה לפחות שנתיים, אני חושבת). את יכולה ללכת עכשיו למעקב, אבל אני חושבת שעוד חצי שנה זה יהיה מעשי יותר (אולי תתני לקלינאית תקשורת לעקוב ולהנחות אותך לפעילויות לפי הצורך - ממילא טיפול משמעותי של גורם מקצועי, אי אפשר לבצע בגיל כזה, היא תינוקת). אני ממש מאחלת לכם שאתם סתם חוששים (למרות שאין ספק שאפשר להבין) והערה אחרונה: מישהי תארה לי, לא מזמן, את האחיין שלה, בן 7 חודשים, והאמת שהתיאור נשמע ממש אוטיזם, גם שם יש רפרנס לאחות תאומה. אז אולי במקרים קיצוניים כן אפשר לחשוד בכיוון - אבל עדיין נראה לי מאד מוקדם לאבחן.

shulamit10

New member
טיפול ../images/Emo62.gif

שלום רב כאם לשני ילדים עם PDD את וודאי מכירה היטב את דרכי הטיפול של מערכת הבריאות והחינוך. אני עוסקת בהומאופתיה קלאסית ואני גם אחות מוסמכת. הצעותי הן: 1.א. במידה ונותרו לבתך עוד חיסונים, אל תחסני אותה בינתיים. ב. המתיני מספר חודשים,ואז עדיף לחסן כל חיסון לחוד על מנת לבדוק אם אחד החיסונים גורם לתגובה יוצאת דופן. ניתן להשיג חיסונים בנפרד ב"טיפת חלב מן הטבע" ברעננה. ג. חשוב מאוד, לא לחסן בסמוך למחלת חום כלשהי. להמתיו לפחות חודש. 2. ההגדרות השונות הקשורות להיפר אקטיביות וכ'ד, הן בסך הכל שפה. יש לי בעיה עם ההגדרות הנ'ל כיוון שבתחושה שלי ההתמקדות בהגדרה ובאבחון אינם תורמים הרבה לטיפול ולהתמודדות. 3. להומאופתיה הקלאסית יש הרבה מאוד להציע לילד עם סימפטומים העונים להגדרות הנ'ל, ולמשפחתו. מאחר והטיפול מתרכז באדם ולא בהעלמת הסימפטומים המפריעים לו ולסביבתו. 4. ניתן גם לפנות לשיאצו,רפלקסולוגיה,קינסיולוגיה חינוכית ואייפק. * מצרפת לינקים. אשמח לענות על שאלות.
שולמית

שווה לבדוק דרך אסף הרופא

שלום לך rafiek יש בהחלט מקום לאבחון של התינוקת שלך הנמצאת בסיכון. אני מצטרפת לדעה של שולמית שכדאי לך לחכות עוד שנה לפחות ולא לתת שום חיסון לפני גיל שנתיים. הרופאה היחידה שאני מכירה שיכולה לעלות מוקדם על PDD היא דר' דיצה צחור היא נוירולוגית ילדים מאסף הרופא, שהביאה איתה משהות ממושכת בארה"ב שאלון מפורט על מאפיינים הקשורים לתקשורת בגיל הרך. היא עושה שלוש פגישות: הראשונה כוללת את השאלון ונערכת עם ההורים בלבד. השנייה היא תצפית משותפת עם פסיכולוגית על התינוקת והשלישית היא סיכום. התמחור הוא 1800 שח לשלוש הפגישות יחד והיות והיא מנהלת יחידה יש השתתפות של 85% מהקופה עבור ההתייעצות. מלבדה יש מעט אנשי מקצוע המאבחנים מוקדם. בבי"ח גהה נמצאת דר' שפיצר שאינה מוכנה לבדוק ולאבחן לפני גיל שלוש.. כך שזה לא המקום. היתרון הנוסף של איבחון אצל דר' צחור הוא האפשרות לטפול והתערבות מוקדמת דרך ABA במסגרות אלו"טף. טלפונים אפשריים במקרה זה כיון שמדובר על מוסד ולא אדם פרטי: 08-9206291 או 08-9779709/08-9779150. אם תרצי את כמובן תוכלי לשאול בבית לורן אם הם מכירים עוד אנשי מקצוע המאבחנים מוקדם. בהצלחה ואני מחזיקה אצבעות בשבילך שהפעם הכל יהיה בסדר

ריקי 04

New member
מצטרפת להמלצה על ד"ר דיצה צחור

היא בהחלט מאמינה באיבחון מוקדם, ובשום פנים לא תמשוך אבחנות אם היא תאמין בהן. (אם כי אני עדיין חושבת שביתך מאד קטנה). דרך אגב, שמעתי שלפני שנה איבחנו בארץ זוג תאומים בני שנה וחודש. אבל בשורה התחתונה - אני ממש מאחלת לכם שהבת בסדר, והחששות הם רק ליתר ביטחון.

התפתחות הילד

אהלן אני לא יודעת היכן את גרה ולאיזה מכון התפתחות הילד את שייכת. הייתי ממליצה לך ללא שום קשר לאבחון הפסיכיאטרי / נוירולוגי שאת מעוניינת בו, לפנות למכון התפתחות הילד. לעיתים אצל אותה המשפחה יש קשיים התפתחותיים שונים. אצל אחד הם יתבטאו בהפרעת קשר ואצל אחר בבעיות שפה / בעיות תחושתיות וכד'... אם יש לך שני ילדים בוגרים עם PDD חשוב מאוד להיות במעקב במכון התפתחות הילד שבו גם תוכלו לקבל טיפולים פארארפואיים אם יהיה צורך. חוץ מזה אני מקווה מאוד שדאגותייך הן לשווא ומחזיקה לך אצבעות. שרית

למעלה